שתף קטע נבחר

משרד הבריאות שוקל: נוסעים שיחזרו מסין יתבקשו להישאר בבית למשך כמה ימים

במשרד יבחנו בימים הקרובים את המשך ההתמודדות עם נגיף הקורונה, וישקלו גם את מדיניות הכניסה והיציאה לסין. משרד החוץ פינה את משפחות הדיפלומטים הישראלים בסין. ליצמן: "לא נאפשר לעובדים סינים להיכנס באופן מיידי לארץ ונשקול מניעת טיסות מסין ואליה"

משרד הבריאות הודיע היום (רביעי) כי בהמשך לבהלת נגיף הקורונה, במשרד שוקלים לקרוא לציבור הנוסעים שחוזרים מסין להימנע מלהסתובב במקומות ציבוריים למשך כמה ימים גם אם אין כל תסמינים למחלה. בנוסף נשקלת מדיניות הכניסה והיציאה לסין. שר הבריאות, יעקב ליצמן, התייחס לנושא במהלך ועידת איגוד התאגידים העירוניים שנערכה באילת: "אנו לקראת צעדים דרמטיים בטיפול בקורונה. הערב נקיים ישיבה מיוחדת וכנראה שלא נאפשר באופן מיידי לעובדים סינים להכנס לארץ. בהמשך נשקול מניעת טיסות לסין ומסין".

 

עוד נמסר כי במשרד "יבחנו את מדיניות הכניסה והיציאה מסין באופן רחב", אולם לא ציינו אם מדובר בעצירת הטיסות למדינה. "הנושא יעלה לדיון בצוות לטיפול במגיפות בישיבות הקרובות וככל שתתקבל החלטה בנושא היא תתפרסם באופן רשמי". בתוך כך, בית החולים הלל יפה בחדרה הודיע כי הפעוטה שאושפזה בחשד שנדבקה בנגיף אינה חולה. בבית החולים ציינו כי חדר המיון פועל כסדרו.

 

 

רחובות סין בזמן התפשטות וירוס הקורונה מתרוקנים (צילום: AFP)
פעולות חיטוי ברחובות סין(צילום: AFP)
  

רחובות סין בזמן התפשטות וירוס הקורונה מתרוקנים (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

בנוסף, משרד החוץ הודיע כי משפחות הדיפלומטים הישראלים המוצבים בסין פונו, והנציגויות פועלות במתכונת מצומצמת. חלק מהדיפלומטים האריכו את חופשת ראש השנה הסיני ונותרו בארץ. מדובר בבני משפחה ועובדי איתן של כל השליחים במרחב הסיני. בסך הכל פונו החל מראשית השבוע כ-50 בני משפחות ו-20 מתוך 40 השליחים הישראלים בחמשת הנציגויות בסין שכוללות את בייג'ינג, שנגחאי, הונג קונג, גואנגז'ו, וצ'נגדו. במדינה נשארו כ-20 שליחים בלבד והן יפעלו במתכונת מצומצמת.

 

השר לביטחון הפנים, גלעד ארדן, העביר הנחיות רלוונטיות לגורמי האכיפה בנוגע להתמודדות עם הנגיף. כחות כיבוי האש, שב"ס והמשטרה נתבקשו על ידי השר "לרענן את ההנחיות הרלוונטיות לכל תרחיש, ולהיערך למימוש הנחיות בידוק הנכנסים לתחומי המדינה במעברים השונים, על בסיס ניתוח ומיפוי סיכונים להתפשטות הנגיף". 

 

גם ארצות הברית ויפן החלו הבוקר לפנות את אזרחיהן מהעיר הסינית ווהאן, שבה החלה התפרצות הנגיף, וחברת התעופה "בריטיש איירווייז" הודיעה כי היא מפסיקה את טיסותיה כמעט לכל סין. לפני הצהריים הודיעו הרשויות בסין כי התפשטות הנגיף בבירה בייג'ינג מתגברת, וכי חלה עלייה בסכנה הנשקפת לשוהים בעיר. זו הודעה שעשויות להיות לה השלכות מרחיקות לכת על פינוים של אזרחים זרים מהמדינה.

 

לפנות בוקר נמסר כי מספר המתים בסין מהנגיף הקטלני עלה ל-132 וכי מספר האנשים שנקבע בוודאות כי נדבקו בו טיפס ל-5,974. בכך הגיע מניין הנדבקים מנגיף הקורונה החדש בסין למספר גבוה יותר מזה של הנדבקים שם בנגיף הסארס בשנים 2003-2002, שעמד אז על 5,327. עם זאת, הנגיף ההוא היה – נכון לעכשיו – קטלני יותר. הוא גרם למותם של כמעט 800 בני אדם ברחבי העולם, בהם 349 בסין. מספר הנדבקים בסארס בעולם כולו עמד בהתפרצות ההיא על כ-8,000.

 

 

 
  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

על כל פנים, הגידול החד במספר הנדבקים בנגיף הקורונה החדש מעלה את החשש שגם אם הוא קטלני פחות מהסארס, הוא מדבק יותר. רק אתמול הביע ראש ארגון הבריאות העולמית ביטחון ביכולתה של סין לבלום את הנגיף, אבל בינתיים אין סימנים להאטה בהתפשטותו.

 

שלל מדינות עושות כעת מאמצים נמרצים לחלץ את אזרחיהן התקועים בווהאן – ובמקביל למנוע מהנגיף להגיע לשטחן. מטוס ששכר הממשל האמריקני המריא בלילה האחרון מווהאן ועליו 220 אזרחים אמריקנים, בהם דיפלומטים. הבוקר נחת באלסקה, ומשם יועברו הנוסעים לבדיקות בבסיס חיל האוויר בקליפורניה. בשעות האחרונות אמרו גורמים אמריקניים רשמיים כי הבית הלבן שוקל את האפשרות להשעות לחלוטין את הטיסות לסין – צעד שאם יינקט יהיה עליית מדרגה דרמטית במאבק בנגיף.

 

בטוקיו נחת הבוקר מטוס שחכרה ממשלת יפן ושהשיב מווהאן 206 אזרחים יפנים. בין ארבעת המפונים במטוס היו ארבעה בני אדם הסובלים משיעולים ומחום. "הייתי מודאג מאוד שאני תקוע שם כשהמצב משתנה במהירות גדולה כל כך", סיפר טקאו אאויאמה, העובד בסין, כשמסכה על פניו. "ממש הוקל לי עכשיו".

 

אוסטרליה מצדה הודיעה כי תסייע לכמה אזרחים אוסטרלים לצאת מסין – אבל אז תשים אותם כנראה בבידוד באי חג המולד, טריטוריה אוסטרלית השוכנת בנקודה מבודדת באוקיינוס ההודי וידועה בעיקר כמקום שבו שוכנו בשנים האחרונות מבקשי מקלט. ייתכן שהמפונים ייאלצו להישאר שם 14 יום כדי לוודא שלא נדבקו בנגיף. מושל האי, גורדון תומסון, הזהיר כי ההחלטה תיצור "קולוניית מצורעים", ואמר כי "רעיונות כאלה נזנחו באמצע המאה ה-20". 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
בסין הנגיף מתפשט, ישראל בוחנת צעדים
צילום: AFP
מומלצים