שתף קטע נבחר

מצב חירום עולמי בעקבות התפרצות נגיף הקורונה

ארגון הבריאות העולמי הכריז על מצב חירום בעקבות ההתפשטות המהירה של הנגיף, שגבה את חייהם של 213 איש. בהצהרה נמסר כי ההכרזה "אינה מהווה הבעת אי אמון בסין". הארגון לא המליץ להטיל מגבלות סחר ותנועה משמעותיות. משרד הבריאות בישראל לחוזרים מסין: הסתגרו בבית שבועיים

ארגון הבריאות העולמי הכריז אמש (יום ה') על מצב חירום בעקבות ההתפשטות המהירה של נגיף הקורונה. ההחלטה התקבלה לאחר שהנגיף התפשט ל-18 מדינות ברחבי העולם. במהלך הלילה עדכנו הרשויות בסין כי מניין המתים המעודכן הגיע ל-213 בני אדם ברחבי המדינה. קרוב ל-8,000 איש נדבקו בסין וברחבי העולם.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

Chinese health workers in the city Wuhan (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

ארגון הבריאות של האו"ם מגדיר מצב חירום כ"אירוע יוצא דופן", שמהווה סכנה למדינות אחרות ומצריך תיאום בינלאומי. הכרזה על מצב חירום עולמי לעתים קרובות מביאה תשומת לב וסיוע בינלאומיים רבים יותר לאזורים הנגועים, לצד חששות שממשלות חרדות עשויות להגזים בתגובה ולסגור את הגבולות.

 

בהצהרה נמסר כי הדאגה הגדולה ביותר היא מהאפשרות שהנגיף יתפשט למדינות עם מערכות בריאות חלשות. "ההכרזה אינה מהווה הבעת אי אמון בסין", נמסר. עוד נאמר בהצהרה כי הארגון "מתנגד להטלת מגבלות על סחר עם סין או על נסיעה למדינה בעקבות הנגיף".

 

 

Chinese health workers in the city Wuhan (Photo: AFP)
"ההכרזה אינה מהווה הבעת אי אמון בסין"(Photo: AFP)

רחובות סין בזמן התפשטות וירוס הקורונה מתרוקנים (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

סין ווהאן רחובות ריקים נגיף סיני קורונה (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

יו"ר הארגון, טדרוס אדהנום גברהיסוס, אמר במסיבת עיתונאים בז'נבה כי "הסיבה העיקרית להצהרה זו היא לא מה שקורה בסין, אלא מה שקורה במדינות אחרות". הוא אמר שמדובר ב"התפרצות חסרת תקדים" שהובילה ל"תגובה חסרת תקדים".

 

נגיף הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:

המונים בנמל התעופה בשנגחאי: "לברוח רחוק"

ליצמן אסר על כניסת טיסות מסין לישראל

"היעד הבא - אבדון": מסע למחוז התפרצות הנגיף 

 

גברהיסוס שיבח את "הצעדים יוצאי הדופן" של סין שננקטו כדי למנוע את התפשטות הנגיף. "אני מאמין שהם ישתלטו על ההתפרצות הזאת בהקדם", הוא אמר.

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

הימים האחרונים עומדים בסימן פינוי אזרחים זרים מהאזור שבו התפרץ הנגיף, במחוז חוביי, והודעות של חברות התעופה על הפסקת הטיסות למדינה. אוסטרליה, דרום קוריאה, סינגפור, ניו זילנד ואינדונזיה יכנסו את האזרחים שיפונו מסין לבידוד של שבועיים לפחות, כדי לשלול אפשרות שנדבקו בנגיף. ארה"ב ויפן מתכננות בידוד קצר יותר, שאינו מחייב.

 

בישראל, משרד הבריאות הנחה אמש את מי שחוזר מסין, גם אם שהה שם זמן קצר, להסתגר בבית במשך שבועיים. מוקדם יותר החליט שר הבריאות יעקב ליצמן לאסור על כניסת טיסות מסין למדינה עד הודעה חדשה.

 

רוסיה החליטה אתמול לסגור את גבולה במזרח הרחוק עם סין, במאמץ למנוע את התפשטות הנגיף. בארה"ב הוקם צוות משימה מיוחד להתמודדות עם הנגיף. הבית הלבן הודיע שהצוות החל בפגישות יומיות בנושא כבר ביום שני.

 

באיטליה, הרשויות אסרו על יותר מ-6,000 בני אדם שיצאו לשיט תענוגות לעזוב את הספינה שעגנה במדינה. זאת בעקבות חשד שעל הסיפון נמצאו בני זוג סינים שנדבקו בנגיף הקורונה. אחרי שעות נשלל החשד, והנוסעים הורשו לרדת מהספינה.


פורסם לראשונה 30/01/2020 21:56

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
נגיף הקורונה בסין
צילום: AFP
מומלצים