שתף קטע נבחר

בהלת הקורונה: תוארך אשרת השהייה של 1,700 עובדי בנייה מסין

העובדים, המועסקים בבניין, היו אמורים לסיים את שהותם בישראל בסוף השבוע - אך בצל עוצר הטיסות על סין, מקדמת שרת הבינוי והשיכון מהלך שיאפשר להאריך את שהייתם והעסקתם עד חודש יוני הקרוב

בהלת וירוס הקורונה העולמית הביאה לדחייה בהגעתם לישראל של כ-1,700 עובדי בנייה מסין, למועד שאינו ידוע. עובדים אלה היו אמורים להגיע לארץ במטרה להחליף 1,667 עובדי בניין מסין, שאמורים היו לסיים את שהייתם בסוף ינואר. אשרת העבודה של עובדים אלה צפויה להתארך עד להתבהרות המצב, בזכות יוזמה של שרת הבינוי והשיכון, יפעת שאשא-ביטון, שצפויה לקבל השבוע את אישור הממשלה.

 

הערכות: הנזק של הקורונה לצמיחה העולמית - 160 מיליארד דולר

בהלת נגיף הקורונה: איקאה תסגור זמנית מחצית מהסניפים בסין

הווירוס הסיני מקפיא פעילות במקדונלד'ס, סטארבקס ודיסני

הנגיף המסתורי מסין: כמה עולה מגפה קטלנית?

 

העובדים הגיעו מסין על מנת לעבוד בענף הבניין והיו מיועדים לעזוב כבר בקיץ שעבר, עם סיום אשרת העבודה שלהם (שניתנת לחמש שנים). בשל הליכי הגיוס האיטיים של מחליפיהם, הם קיבלו ארכה מיוחדת עד לחודש דצמבר, ובנוסף ניתן להם חודש התארגנות, כך שבסוף השבוע הם היו אמורים לעזוב באופן סופי.

  ()
 

עם זאת, בצל עוצר הטיסות על סין, שעליו הכריז שר הבריאות יעקב ליצמן בשבוע שעבר, ובעקבות פניות של קבלני כוח אדם בענף - הסכימה רשות האוכלוסין להאריך את שהותם בחודש נוסף.

 

העובדים שהיו אמורים להגיע לישראל השתתפו בהליכי מיון שערכה משלחת של הממשלה והתאחדות בוני הארץ, שיצאה לסין בחודש דצמבר האחרון. ואולם, התפרצות וירוס הקורונה עצרה את התהליך, והמדינה החליטה שלא לאשר בשבוע שעבר את בואם של העובדים שעברו את שלב המיון. בחודש מרץ הקרוב תוכננה משלחת נוספת לסין במטרה למיין כ-1,000 עובדים נוספים, אך היא בוטלה בשלב זה.

 

 

הצעה: להאריך את שהיית העובדים הוותיקים

בסביבתה של שאשא-ביטון מציינים כי ההצעה הגיעה לאחר דיונים עם שר הפנים, אריה דרעי, ומנכ"ל רשות האוכלוסין וההגירה, שלמה מור יוסף. ההצעה הייתה אמורה לעלות לדיון בישיבת הממשלה מחר, אך זו בוטלה בסוף השבוע.

 

במכתב ששלחה שאשא-ביטון ביום חמישי האחרון לנשיא התאחדות בוני הארץ, ראול סרוגו, וליו''ר התאחדות תאגידי כוח אדם זר לבניין, אלדד ניצן, היא עידכנה כי לאחר שהתייעצה עם הגורמים הרלוונטיים במשרדי הממשלה השונים, בכוונתה להביא לאישור הממשלה הצעת החלטה להאריך את היתר שהייתם של העובדים הוותיקים מסין שנמצאים בארץ עד לחודש יוני, ולשקול הארכה נוספת ככל שהדבר יידרש.

נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, ראול סרוגו, ושרת הבינוי והשיכון, יפעת שאשא ביטון (צילום: אוראל כהן)
נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, ראול סרוגו, ושרת הבינוי והשיכון, יפעת שאשא ביטון(צילום: אוראל כהן)

ביום שישי הנחה השר דרעי, בעקבות המלצת משרד הבריאות, למנוע כניסה לישראל של אנשים ששהו בסין בשבועיים האחרונים ושאינם אזרחי או תושבי ישראל. כפי שנמסר, הכניסה תימנע למעט אלה שיש בידם כרטיס טיסה תקף לטיסה שאמורה לעזוב את ישראל עד שש שעות ממועד הכניסה לישראל, זאת עד להחלטה אחרת.

 

ראול סרוגו, נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, התייחס להחלטה ואמר כי "ענף הבנייה נמצא בשנתיים האחרונות בשיא בהיקפי התחלות הבנייה, וזקוק לכל זוג ידיים עובדות שניתן לגייס בו. לכן חשוב מאוד ששרת הבינוי והשיכון, שר הפנים ורשות ההגירה והאוכלוסין הגיעו להסכמות בעניין השארת העובדים שתוכננו לחזור לסין עד למציאת פתרון. היקף בנייה שנע סביב 50 אלף התחלות בנייה בשנה רחוק מהיכולת לספק את הצורך האמיתי שעל המדינה להיערך אליו בשנים הבאות, אנו קראים למדינה להגדיל בלפחות 10,000 עובדים את מכסת העובדים הזרים הכוללת בענף מעבר ל-7,000 העובדים שכאן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
תור לרכישת מסכות הגנה בסין
צילום: רויטרס
מומלצים