שתף קטע נבחר

משרדי הרווחה והאוצר אישרו: התוכנית להצלת הנוער בסיכון

176 בני נוער בסיכון משוטטים כיום ברחובות מופקרים לגורלם, חשופים לסמים, לאלימות ולסכנת חיים. תוכנית חומש חדשה אמורה לפתור את מצוקתם: בניית מעונות חדשים ותוספת כוללת של 412 מקומות בעבורם

מלחמה על סגירה סגירת הוסטלים ל נערות בסיכון סיכון ב ירושלים אחד ההסוטלים ()
יותר מ-50 שנה בלי מעונות חדשים לנוער בסיכון. מעון בירושלים
 

פרסום ראשון: משרד הרווחה ומשרד האוצר חתמו על תוכנית שמטרתה לתת מענה לבני נוער בסיכון, במסגרתה יוקמו בעבורם מעונות נוספים. מאז שנות ה-60' לא נבנו מעונות נעולים חדשים בעבור בני נוער בסיכון. מדובר בתוכנית חומש בעלות של מאות מיליוני שקלים, ומשרד האוצר התחייב להעביר את הסכום. עם זאת, התוכנית דרושה את אישור תקציב המדינה לשנים 2021-2020.

 

כיום יש תשעה מעונות נעולים, כולם בתפוסה מלאה. לפני כשלושה חודשים נחשף ב-ynet וב״ידיעות אחרונות״ כי 176 בני נוער ממתינים בתור להיכנס למעונות אלה. מספר זה מדויק גם בימים אלה. בינתיים הם מופקרים לגורלם, משוטטים ברחובות, מכורים לסמים, עוסקים בעל כורחם בזנות ובעבריינות וחשופים לאלימות. בעקבות הפרסום קיימה ועדת הכספים של הכנסת דיון מיוחד בנושא זה.

מרים פרץ ()
המתינה למקום במעון, בזמן שגברה התמכרותה. מרים פרץ

עם כניסת אופיר אקוניס לתפקידו כשר העבודה והרווחה, לפני כשבוע, הוא אישר את התוכנית והיא נחתמה עם האוצר. התוכנית תפורט בתשובת המדינה לבג"ץ, בתגובה לעתירה שהוגשה נגד משרד הרווחה בנושא זה.

 

לפי התוכנית, בחודשים הקרובים יתווספו 60 מקומות במעונות "בית הנער", "מצפה ים" ו"מסילה". בשלב שני יוקמו שלושה מעונות נעולים חדשים לבני נוער הסובלים ממגוון בעיות (תחלואה כפולה); מעון לנוער הסובל מהתמכרויות; מעון לבני נוער עם מוגבלות שכלית ומעון לבני נוער מתמודדי נפש. בנוסף יתווספו מקומות במעונות נעולים לבני נוער מהמגזר הערבי ("אחווה" ו"אל-בוסתאן").

אופיר אקוניס (צילום: רז גרוס)
"חובת המדינה לסייע לבני הנוער". אקוניס(צילום: רז גרוס)

בנוסף, יוקמו מסגרות חדשות לנוער בסיכון שאינו זקוק למעון בתנאי נעילה (פנימיות, הוסטלים וחלופות מעצר מוסדיות). בשלב האחרון יוקמו שני מעונות נעולים נוספים. בסך הכל צפויים להתווסף 216 מקומות במעונות נעולים ו-196 מקומות במעונות הלא נעולים. עלות שהייה במעון נעול עומדת על כ-16 אלף שקל בחודש, ולפיכך התוכנית כוללת גם תגבור כוח אדם.

 

התוכנית אושרה כשברקע מותה הטרגי של מרים פרץ (17). גופתה נמצאה לפני כשלושה חודשים לאחר שהיא מתה ממנת יתר. היא המתינה תשעה חודשים למקום במעון נעול, מקום שלא התפנה בעבורה עד יום מותה. בתקופת ההמתנה גברה התמכרותה לסמים, עד מותה.

 

מלשכת השר אקוניס נמסר: "הטיפול בבנות ובבני הנוער הוא בסדר עדיפות גבוה בפעילות המשרד. השר אישר את המתווה שייטיב עם אלפי צעירים וצעירות המוגדרים נוער בסיכון. חובת המדינה לסייע להם במהירות וביעילות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התוכנית תסייע לבני הנוער? מעון בירושלים
מומלצים