שתף קטע נבחר

צילום: אוהד צויגנברג

ועדת ההיתרים החדשה לנתניהו: נדון שוב במימון הוצאות המשפט

לאחר שנחשף ב-ynet כי 3 חברי הוועדה, שדחתה בעבר את בקשת רה"מ לאפשר לו לקבל תרומות ממקורביו, התפטרו מכיוון שסברו שמבקר המדינה החדש מצר את צעדיהם - מונה הרכב חדש שידון שוב בבקשה. "סבורים כי ההחלטות ניתנות לשינוי"

Prime Minister Benjamin Netanyahu  (Photo: AP)
בנימין נתניהו(Photo: AP)

חברי הוועדה למתן ההיתרים החדשה הודיעו כי יתכנסו בקרוב לשמוע את טיעוניו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בבקשותיו לקבל היתר לצורך מימון הוצאותיו המשפטיות, וכן להבהרת ההחלטה הקודמת של הוועדה בעקבות פניית היועץ המשפטי לממשלה. נתניהו הסביר את בקשתו מלפני חודש לדיון מחדש במימון הגנתו המשפטית בשינוי הנסיבות - ההודעה על כתב האישום נגדו בגין שוחד, מרמה והפרת אמונים.

 

לקריאת כתב האישום נגד נתניהו - לחצו כאן

 

באוגוסט האחרון נחשף ב-ynet כי שלושה חברי מליאת הוועדה שדחתה בעבר את בקשת רה"מ לאפשר לו לקבל תרומות ממקורביו - נורית ישראלי, אביגדור רביד והשופט בדימוס עזרא קמא - התפטרו במחאה מכיוון שסברו שמבקר המדינה החדש מתניהו אנגלמן (שהיה מועמד הקואליציה לתפקיד) מצר את צעדיהם. אנגלמן פרסם לאחר מכן הרכב חדש לוועדה - שאפשר לנתניהו לפנות שוב בבקשה למימון שנדחתה בעבר.

 

מוועדת ההיתרים החדשה נמסר היום כי "הוועדה סבורה, וזאת בהתאם להלכה של בית המשפט העליון, כי על ההחלטות של טריבונל זה, בשונה מהחלטות שיפוטיות, לא חל עקרון הסופיות, והן ניתנות לשינוי. יודגש כי הוועדה למתן היתרים פועלת ליד מבקר המדינה ואינה כפופה בהחלטותיה אלא למרות הדין".

ההחלטות בעניין בנימין נתניהו (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

 מבקר המדינה הנבחר מתניהו אנגלמן במסע
מבקר המדינה מתניהו אנגלמן(צילום: עמית שאבי)

כעת לראשונה, הרכב מליאת ועדת ההיתרים כולל שמונה חברים במקום שישה כפי שהיה בעבר. הכוונה היא שבמקרה שאחד מחברי הוועדה חולה או מכיר שר שעניינו נדון בוועדה, יחליפו אותו בחבר אחר. השופטות בדימוס שרה פריש ונחמה מוניץ מכהנות במשותף כיושבות ראש הוועדה, כך שבכל פעם יוכלו להרכיב יחד עם אחת מהן ועדה שתמנה שלושה חברים. בעניינו של נתניהו תדון היו"ר מוניץ יחד עם השופטת בדימוס שולמית דותן וישראל תיק.

 

זו תהיה הפעם הרביעית שבה הוועדה, אם כי בעבר בהרכב שונה, תעסוק בבקשת נתניהו לגייס מימון להגנתו. ועדת ההיתרים היוצאת, בראשות השופטים בדימוס עוני חבש ושלום ברנר שמונו על ידי המבקר הקודם יוסף שפירא, דחתה כאמור את בקשת נתניהו לאפשר לו קבלת תרומה למימון הגנתו המשפטית בטיעון שלא חשף את חשבונותיו הפרטיים ומחשש של ניגוד עניינים בינו ובין מי שהתנדב לתרום לו.

 

נתניהו לא הסכים להגיש לוועדה את מצב חסכונותיו לרבות היקף המזומנים שבידו, אגרות חוב, נדל"ן ועוד. נתניהו גם לא הסכים לענות לשאלות על טיב היחסים עם איל ההון ספנסר פרטרידג'.

 

 

בהחלטה בדצמבר 2018 לדחות את בקשתו של נתניהו להתיר לו להסתייע לצורך מימון הוצאותיו המשפטיות באיל ההון פרטרידג' ובן דודו נתן מיליקובסקי, ציינה הוועדה בין היתר כי "מימון הוצאות משפט הנובעות מחקירה פלילית, הכוללת חשש למעשים פליליים בקשר עם בעלי הון שונים, לא ראוי שייעשה בידי בעלי הון".

 

ביוני 2019 דחתה הוועדה שוב את בקשתו של נתניהו לקבל תרומה ממקורבו פרטרידג' לאחר שראש הממשלה סירב לחשוף את פרטי כל הונו הפרטי.

 

בספטמבר אישר אנגלמן לנתניהו ללוות עד שני מיליון שקלים מפרטרידג' למימון הגנתו המשפטית באופן שעוקף את ועדת ההיתרים. עם זאת, התנאי היה שההלוואה מאיש העסקים תהיה על פי כללי שוק ובכפוף להסדר ניגוד עניינים עם פרטרידג'.

 

בינתיים, הגיש היועמ"ש בשבוע שעבר את כתב האישום נגד נתניהו בגין שוחד בתיק 4000 (פרשת בזק-וואלה), ומרמה והפרת אמונים בתיקים 1000 ו-2000. המשפט בבית המשפט המחוזי בירושלים בתיק פלילי 67104-01-20 צפוי להיפתח בקרוב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים