שתף קטע נבחר

בית חולים שדה מיוחד לטיפול בקורונה הוקם בשיבא: "מתכוננים להגעת הנגיף"

שלושה אוהלים עם מיטות וציוד רפואי הוקמו כבית חולים סטרילי לקראת התמודדות אפשרית עם נגיף הקורונה. שר הבריאות ביקר בבית החולים ובמעבדת הנגיפים של משרד הבריאות: "אין מנוס מכניסת הנגיף לישראל"

 

 

 

שר הבריאות יעקב ליצמן הגיע בצהריים (יום שלישי) לבית החולים שיבא בתל השומר כדי להתעדכן בהכנות משרד הבריאות לאפשרות שנגיף הקורונה יגיע גם לישראל. במהלך ביקורו הגיע ליצמן גם לבית חולים שדה מיוחד שהוקם בשיבא לצורך התמודדות עם חולים שיגיעו עם תסמיני נגיף הקורונה.

בית חולים ארעי  (צילום: יריב כץ )
בית חולים שדה בשיבא לטיפול בנפגעי וירוס הקורונה(צילום: יריב כץ )

בית חולים ארעי (צילום: יריב כץ )
בית חולים שדה שהוקם בשיבא להתמודדות עם נגיף הקורונה(צילום: יריב כץ )

בית חולים ארעי  (צילום: יריב כץ )
(צילום: יריב כץ )

בית חולים ארעי (צילום: יריב כץ )
"ערוכים ל-60 חולים". בית החולים שדה שהוקם בשיבא(צילום: יריב כץ )

מעבדה בבית החולים שיבא לבדיקת נגיף הקורונה (צילום: יריב כץ)
שלט הכניסה למעבדת הנגיפים של משרד הבריאות(צילום: יריב כץ)

מעבדה בבית החולים שיבא לבדיקת נגיף הקורונה (צילום: יריב כץ)
"כמעט אין מנוס מכניסת הנגיף לישראל". ליצמן במעבדה(צילום: יריב כץ)

 

בית החולים הסטרילי להתמודדות עם נגיף הקורונה מורכב משלושה אוהלים שעתידים לקלוט את החולים. פרופסור אלחנן בראון, מנהל המרכז לרפואת אסונות וסיוע הומניטרי בשיבא שמנהל את בית החולים המיוחד, אמר ל-ynet כי "המתקן מהווה 20 אחוז מיכולות הפריסה הניידת שלנו. הוא בנוי על תורת ההפעלה של ארגון הבריאות העולמי למקרה של אבולה. העיקרון המנחה הוא שאנחנו מחלקים את המתקן לשני אזורים: אשפוז של אנשים שיש חשש שנדבקו, ואשפוז של אנשים שמאובחנים חד משמעית".

 

לדברי פרופסור בראון, "אנחנו ערוכים לקבל 60 איש בתצורה מלאה. אנחנו יכולים לטפל בחולים מכל הרמות - אלה שמגלים תסמינים קלים, קשים ועד טיפול נמרץ. כל מי שיטפל בחולים עבר הכשרה ספציפית לטיפול בקורונה. ההכשרה מתבצעת בימים אלה כחלק מהתכוננות שלנו להגעת הנגיף לישראל".  

 

ליצמן ביקר גם במעבדה המרכזית לנגיפים של משרד הבריאות, שנמצאת גם היא בשיבא. במעבדה נבדקו עד כה כלל הדגימות של מי שנחשדו כחולים בנגיף הקורונה בישראל. מנהלת המעבדה, פרופסור אלה מנדלסון, אמרה לליצמן כי "נכון לרגע זה, בדקנו 38 דגימות של אנשים שנחשדו שנדבקו בנגיף - וכולם היו שליליים". היא הוסיפה כי בתחילה לקח לצוות המעבדה יומיים לשלול דגימה חשודה שהגיעה אליהם, אך בהמשך הצטמצם הזמן לבין ארבע לחמש שעות.

 

"אנחנו יכולים לברך על כך שעד עכשיו לא אותר שום מקרה של הידבקות בקורונה בארץ", אמר ליצמן. "אנחנו בודקים כל מקרה ועושים מה שצריך כדי למנוע את כניסת הנגיף לישראל. כפי שאמרנו כל הזמן, אנחנו מקווים שהנגיף לא ייכנס לארץ, אבל כמעט אין מכך מנוס. אנחנו נערכים לכל האפשרויות". ליצמן הדגיש את החשיבות בבידוד האנשים ששהו בסין בשבועיים האחרונים.

 

מעבדה בבית החולים שיבא לבדיקת נגיף הקורונה (צילום: יריב כץ)
ליצמן בביקור בתל השומר(צילום: יריב כץ)

מעבדה בבית החולים שיבא לבדיקת נגיף הקורונה (צילום: יריב כץ)
(צילום: יריב כץ)
  

נציב שירות המדינה דניאל הרשקוביץ ציין שמחצית מעובדי המדינה עובדים במערכת הבריאות, ואמר כי "בשבילי זו הזדמנות יוצאת מן הכלל לראות את ההתארגנות של המערכת הזו. יש כאן היבטים שנוגעים לכלל האזרחים, ובפרט לעובדי המדינה. אנשים מחויבים להישאר בבתיהם לפי צו, עד שיתברר שאינם חולים. אנחנו בנציבות נערכים לטפל בזה, ולדאוג שכל אדם שישהה בבידוד יקבל אישור ימי מחלה".

 

ליצמן שאל את מנדלסון אם היא וצוותה זקוקים לסיוע, והיא ענתה שיעזור לה מאוד אם משרד הבריאות יקצה למעבדה מכשירים נוספים. ליצמן הזכיר את מפעל החיסונים שעתיד להיות מוקם בארץ, ושאל את מנלדסון הם יש לישראל את הכוח והיכולת לייצר חיסונים לנגיפים. מנדלסון השיבה כי "בשלב הראשוני, אין ספק שיש מוחות טובים שיכולים ליצור חיסון. בשלבים יותר מתקדמים, כשצריך לייצר חיסונים בכמות גדולה, זה משתנה".

הידבקויות בנגיף הקורונה ברחבי העולם מלבד בסין ()

   (  )
( )

משרד הבריאות פרסם לאחרונה צו המורה לכל אדם ששהה בסין בשבועיים האחרונים לבודד את עצמו למשך 14 יום ממועד עזיבתו את סין. הצו מחייב גם אנשים ששהו זמן רב בצמוד לאנשים שנחשדו כנשאי נגיף הקורונה. בנוסף, כל אדם ששב מסין והחליט לשהות בבידוד ביתי יצטרך לדווח למשרד הבריאות על המיקום שבו הוא נמצא. כמו כן, משרד הבריאות הנחה שאזרחים זרים שביקרו בסין ב-14 הימים האחרונים לא יוכלו להיכנס לשטח ישראל.

 

במהלך הלילה עדכנו הרשויות הסיניות כי עד כה מתו 425 בני אדם כתוצאה מנגיף הקורונה. הנגיף התפרץ בדצמבר בעיר ווחאן, בירת מחוז חוביי שבמרכז סין. הרשויות בסין דיווחו גם כי מספר הנדבקים בנגיף עלה ל-20,438, ולפי נתונים במדינות אחרות בעולם ישנם יותר מ-150 נדבקים נוספים. בפיליפינים דווח השבוע על מקרה מוות ראשון מחוץ לסין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יריב כץ
בית חולים שדה לטיפול בנפגעי וירוס הקורונה
צילום: יריב כץ
מומלצים