שתף קטע נבחר

ראשי המתנחלים ייפגשו עם נתניהו: "רוצים לשמוע על ריבונות בקרוב"

מגבירים לחץ: אנשי מועצת יש"ע ייפגשו עם נתניהו בלשכתו, וידרשו להכריז על ריבונות כבר בישיבת הממשלה הקרובה. שגריר בריטניה בישראל לאולפן ynet: "מתנגדים לצעדים חד-צדדיים"

 

אוהל הריבונות במטרה לקדם את סיפוח הבקעה וגושי ההתיישבות עוד לפני הבחירות (צילום: מועצת יש
אוהל הריבונות במטרה לקדם את סיפוח הבקעה וגושי ההתיישבות עוד לפני הבחירות(צילום: מועצת יש"ע)

לא מוותרים על הדרישה להחיל ריבונות עוד לפני הבחירות: נציגי מועצת יש"ע ייפגשו הערב (יום ד') בשעה 22:00 עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בלשכתו בירושלים, ולדרוש ממנו להוביל בהקדם את יישום החלק הנוגע לריבונות בתוכנית השלום של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ.

 

בתום ישיבת חירום ב"מאהל הריבונות" מול משרד ראש הממשלה, הכריזו ראשי מועצת יש"ע: "אנו ממשיכים לדרוש את החלת הריבונות כבר בישיבת הממשלה הקרובה. "בפגישה עם ראש הממשלה אנחנו רוצים לשמוע על צעדים מעשיים, כיצד ראש הממשלה מתכוון לממש את הבטחת הריבונות. לאור תוצאות פגישה זו נחליט על המשך פעולותינו", אמר ראש מועצת יש"ע דוד אלחייאני. בין המבקרים באוהל המחאה: חברי הכנסת יואב קיש וניר ברקת מהליכוד ועידית סילמן ומתן כהנא מימינה.

 

אוהל הריבונות במטרה לקדם את סיפוח הבקעה וגושי ההתיישבות עוד לפני הבחירות (צילום: מועצת יש
(צילום: מועצת יש"ע)

מסיבת עיתונאים באוהל הריבונות
ראשי המתנחלים במאהל המחאה(צילום: אלכס קולומויסקי)

בישיבה שקיימו עלו כמה הצעות להמשך המאבק, בהן הפגנות, סגירת סניפי ליכוד בהתנחלויות ושורת מהלכים נוספים שנועדו להחרפת הטון. "החיבוק שנתנו לריבונות היה רך מידי", טען ראש מועצת בית אל, שי אלון. "עכשיו צריך לעלות הילוך כדי להעביר את המסרים המחודדים. אסור לנו לפספס את ההזדמנות בימים הקרובים".

 

במקביל, שגריר בריטניה בישראל ניל ויגאן התייחס הבוקר לאיום של האיחוד האירופי שלפיו "אם ייושמו צעדים לעבר סיפוח, הם לא יעברו בשתיקה". אחרי שמדינתו פרשה מהאיחוד האירופי, אמר השגריר הבריטי ויגאן כי "שר החוץ שלנו הביע חשש מהסיפוח. אנו חושבים שצעדים חד-צדדיים יכולים להפוך את המשא ומתן לקשה יותר ונגד החוק הבינלאומי".

 

ויגאן אמר כי "אנו חושבים שהפלסטינים צריכים לשתף פעולה עם תוכנית טראמפ. אנו מבינים שלנשיא עבאס יש דאגות, אבל מקווים שהוא ימצא דרך לשוחח על הדאגות האלה עם ארצות הברית. אנו תמיד אומרים שצעדים חד-צדדיים מכל צד יכולים להפוך את המשא ומתן לקשה והפתרון היחיד לישראלים ולפלסטינים זה תהליך של משא ומתן".

 

על השבחים שהרעיף ראש הממשלה בוריס ג'ונסון למרות שהממלכה אינה מצדדת בישראל אמר השגריר כי "יש לנו יחסים קרובים מאוד בסוגיות רבות, זה רק אומר שאנחנו יכולים גם לא להסכים לדברים מסוימים. כמו שהיינו קרובים לאותה דעה על ההשפעה של איראן על האזור אך היו לנו פערים בדעות בנוגע לגרעין האיראני, זה מגיע מהקשר של י חסים קרובים שבהם אנו יכולים לדון בדברים האלה באופן פתוח.

 

"אנחנו רוצים להיות ברורים: אנחנו יודעים שזו סוגיה מורכבת ורגישה", אמר השגריר. "אנו מאמינים מאוד בפתרון שתי המדינות. אנו חושבים שתוכנית טראמפ היא טובה ומאפשרת למשא ומתן להתחיל, אבל חוששים שצעדים חד-צדדיים יכולים להפוך את זה לקשה יותר".

 

מסיבת עיתונאים באוהל הריבונות
(צילום: אלכס קולומויסקי)

פסגות  (צילום: AFP)
ההתנחלות פסגות (צילום: AFP)

- ואיך תפעלו במקרה של סיפוח?

"זו שאלה היפותטית, אבל אמרנו שוב ושוב לרשויות הישראליות שזה דבר שמדאיג אותנו".

 

- אולי הדרך לא לחכות לפלסטינים היא הדרך הנכונה.

"אנו חושבים שאנחנו יכולים לעשות התקדמות רק במשא ומתן מלא. עד כמה שתהליך כזה יכול להיות מתסכל וארוך, זאת הדרך היחידה להתקדם".

 

- אתם לוחצים גורמים פלסטינים?

"כן, אמרנו לגורמים פלסטינים שזה הדבר הטוב ביותר עבורם - להגיע ולדבר על תוכנית טראמפ, לדבר על החששות שלהם אבל להגיע לשולחן".

 

- ואתה אופטימי?

"ברור שהנשיא עבאס מרגיש שהוא בסיטואציה בעייתית, אבל אנו מקווים שעם הזמן הוא יסכים לדבר עם ארצות הברית וישראל".

 

קרובי הנרצחים פנו לנתניהו

מוקדם יותר פורסם כי עשרות משפחות שכולות שלחו מכתב לראש הממשלה נתניהו, שבו הן מביעות תמיכה במהלך של החלת ריבונות כבר השבוע על היישובים ביהודה ושומרון. את המכתב יזמה הדס מזרחי, אלמנתו של ניצב-משנה ברוך מזרחי שנרצח בפיגוע ירי באפריל 2014.

 

במכתב צוין בין היתר כי "בימים האחרונים נחשפנו בחשש גדול לדחיית הצעד ההיסטורי של החלת הריבונות ביהודה ושומרון, צעד מהותי וקריטי למען עם ישראל כולו שנדחה בשל הבחירות הצפויות בישראל, וכן בשל עניינים פנימיים בתוך הבית הלבן".

 

עוד נאמר במכתב: "אנו פונים אליך כמשפחות שכולות אשר איבדו את היקר מכול. כפי שאתה יודע, התמיכה הבינלאומית להחלת הריבונות ביהודה ושומרון איננה עניין של מה בכך, ומדובר בבשורה אמיתית לה כולנו מחכים זה שנים ארוכות. בליבנו החשש כי הזדמנות היסטורית זו נמצאת במרחק קצר מפספוס אדיר.

 

"אנו, משפחות שכולות, פונות אליך שלא לפספס את ההזדמנות ההיסטורית ולהוסיף לכהונתך הישג נוסף בצורת החלת הריבונות ההיסטורית, כשברור לכולנו שאווירה בינלאומית דומה לזו הקיימת היום ומאפשרת את הכשרת המהלך עלולה שלא לחזור על עצמה בעתיד".

 

אלכסנדרה לוקש ואטילה שומפלבי השתתפו בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מועצת יש"ע
"מאהל הריבונות" של מועצת יש"ע
צילום: מועצת יש"ע
מומלצים