שתף קטע נבחר

54 דיירים פונו ממתחם לא חוקי ליד לוד

מנהל מקרקעי ישראל פשט על 11 הבתים של משפחת אבו קישק, שמתגוררת על קרקע המיועדת לשכונה חדשה. "נקים אוהל מול ביתו של ראש העיר", אמר אחד הדיירים. המנהל: "המשפחה התחייבה להתפנות עד ינואר 2020"

 

 

 

אנשי מנהל מקרקעי ישראל פשטו הבוקר (רביעי) יחד עם כוחות משטרה על מתחם שנבנה באופן לא חוקי לפני עשרות שנים על אדמות המנהל בין לוד לבין היישוב שדות דן. במתחם, שבו 11 בתים, מתגוררים עשרות בני משפחת אבו קישק המורחבת, בהם אב המשפחה, אחיו ודודיו.

 

 פינוי מתחם בתים לא חוקי שנבנה בלוד ()
"נקים אוהל מול הבית של ראש העיר לוד". פינוי המתחם

לדברי בני המשפחה, אנשי המנהל פינו את הבתים מיושביהם והחלו לפנות אותם לפני הריסה, תוך כדי שהם עצמם לא מורשים להיכנס למתחם. ל-ynet נודע כי המשאיות של המנהל, שעליהם יאפסנו את רהיטי הבתים לפני הריסתם, הגיעו למתחם קצת אחרי השעה שמונה בבוקר.

 

המתחם שנבנה באופן לא חוקי ממוקם בפרדס ששייך למנהל מקרקעי ישראל. אב המשפחה, שהיה שומר הפרדס בשנות החמישים, החליט להקים בו בית, והמתחם הלך וגדל עם השנים.

 

בשנים האחרונות שונה ייעוד הקרקע מפרדס לקרקע לבנייה עבור שכונה חדשה בעיר לוד. לאור זאת, קבע בית המשפט המחוזי בלוד בסיומם של דיונים שנמשכו שנים כי על המשפחה לפנות את השטח עד ינואר 2020. עם זאת, בני המשפחה לא עמדו בהתחייבותם לפנות את המתחם.

 

עבדו אבו קישק, אחד מבני המשפחה, סיפר: "אנחנו בעיר לוד משנת 1952, אחרי שפינו אותנו בזמנו מהוד השרון". לדבריו, "מדובר כאן בשיא של גזענות, זורקים אנשים מבתיהם. אם זה פותר את כל הבעיות של המדינה אז בסדר, שיזרקו. אבל כולנו יודעים שזה לא המצב. אין יותר גזעני מזה. לצערי, אני כבר רגיל לגזענות. אני מבטיח שהלילה נקים אוהל מול הבית של ראש העיר לוד ונישן שם עד שימצאו לנו פתרון".  


 פינוי מתחם בתים לא חוקי שנבנה בלוד ()
בני המשפחה התחייבו לפנות אותו עד ינואר 2020. המתחם ליד לוד

מרשות מקרקעי ישראל נמסר: "מפקחי רשות מקרקעי ישראל, בליווי משטרה, פינו היום מקבץ בנייה בלתי חוקית באזור עמק לוד, בשטח חקלאי בגודל של כשלושה דונם. משפחת אבו קישק פלשה בניגוד לחוק למבנה ישן, והקימה לידו עוד תשעה מבנים בבנייה בלתי חוקית ללא היתר. ככל הידוע לרשות, מתגוררים במתחם 54 אנשים, בניגוד לחוק האוסר על הסגת גבול באדמות המדינה - עבירה פלילית שדינה עד שנתיים מאסר בפועל".

 

עוד נמסר מהרשות, כי "איתרנו את הפלישה במסגרת פעילויות האכיפה המתנהלות באופן שוטף לאיתור מסיגי גבול על אדמות המדינה, והגשנו תביעה משפטית לפינוי הקרקע. בספטמבר 2015 ניתן פסק דין לפינוי הקרקע בבית המשפט המחוזי - אך בני המשפחה פנו שוב לבית המשפט וביקשו את עיכוב ביצוע הפינוי. במסגרת הדיון, התחייבו בני המשפחה לפנות את הקרקע עד ינואר 2020 ואף הפקידו ערבויות בסך 40,000 שקל כבטוחה לקיום התחייבותם".

 

מנהל מחוז מרכז ברשות מקרקעי ישראל, דוד מזרחי, טען כי "הרשות דאגה בשיתוף עם עיריית רמלה למתן מענה זמני למשפחות. יש לציין את ההירתמות המרשימה של ראש העיר רמלה, מיכאל וידל, שהחליט להיענות לבקשתנו ולגלות מנהיגות ואחריות. הוא לקח את הנושא לטיפולו למרות שבני המשפחה אינם תושבי רמלה והשטח המדובר לא בתחום רמלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
במקום תוקם שכונה חדשה. המתחם שפונה באזור לוד
מומלצים