שתף קטע נבחר

בעקבות פרצת האבטחה: הליך בדיקה לאפליקציה של הליכוד

אחרי שנחשף שמידע על כ-6.5 מיליון ישראלים דלף מאפליקציית "אלקטור" של הליכוד - פתחה הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים בהליך פיקוח בשל חשדות להפרת החוק: "האחריות לאבטחת המידע שבפנקס הבוחרים מוטלת על המפלגות"

הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים פתחה היום (שני) בהליך פיקוח בשל חשדות להפרת הוראות חוק הגנת הפרטיות ותקנות הגנת הפרטיות (אבטחת מידע), בעקבות המידע על דליפת פנקס הבוחרים של הליכוד. "מפקחי הרשות להגנת הפרטיות נמצאים ברגעים אלה במשרדי אחת החברות, אשר לפי החשד פנקס הבוחרים עם המידע האישי שבו דלפו ממנה. במקביל, פועלת הרשות מול הגורמים המוסמכים למניעת המשך הדלף, בתיאום עם מכלול הרשויות הרלוונטיות".

3082 ()
בנימין נתניהו

עוד נאמר, כי "פנקס הבוחרים שנמסר למפלגות מדי מערכת בחירות נועד לשימושן בכפוף להוראות חוק הבחירות וחוק הגנת הפרטיות. יודגש, כי האחריות לקיום הוראות חוק הגנת הפרטיות וחוק הבחירות, לרבות אבטחת המידע שבפנקס הבוחרים, מוטלת בראש ובראשונה על המפלגות. גם ובמיוחד כאשר הן נעזרות בספקי מיקור חוץ, והן עלולות לשאת באחריות פלילית או אזרחית במקרה של הפרת הוראות חוק הגנת הפרטיות". את הרשות להגנת הפרטיות בפיקוח מורכב זה מלווה מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה.

 

אתמול פורסם כי באפליקציית המובייל "אלקטור" של הליכוד, שעליה הכריז ראש הממשלה בכנס בחירות שנערך ברמלה בסוף השבוע, התגלתה פרצת אבטחה חמורה שחשפה את נתוני הבוחרים שמנהל הליכוד לקראת הבחירות הקרובות: מאגר מידע ענקי שבבסיסו יושב פנקס הבוחרים ושמכיל מידע אישי עדכני - תעודת זהות, שם מלא, כתובת וטלפון - של קרוב ל-6.5 מיליון ישראלים בעלי זכות בחירה, לצד מידע מפורט ורגיש של עשרות אלפים, כמו סטטוס התמיכה שלהם בליכוד, שנאסף בחודשים האחרונים על ידי פעילי הליכוד בשטח.

 

 

בכנס הבחירות אמר נתניהו: "אנחנו צריכים לנצח את הבחירות. חסרים לנו רק שלושה מנדטים. ומה צריכים לעשות כדי להביא את המנדטים האלו? אלקטור". מאחוריו הופיעה שקופית ענקית: לוגו האפליקצייה בצד אחד, ובצד השני הכיתוב "שולחים סמס, נרשמים ומתגייסים!" בתוספת מספר טלפון. "להרים טלפונים, לצלם את המספר. אלקטור!", פקד ראש הממשלה. "תביאו את זה. עם זה מנצחים!".

 

 

הפעילות של אפליקציות הבחירות של המפלגות, בהן אלקטור, נחשפה בשבוע שעבר ב"כלכליסט". אפליקציות אלו מאפשרות לפעילי שטח לזהות מכרים וקרובים כתומכי המפלגה שלהם, ולצרף אותם באמצעות האפליקציה למאגר המידע של המפלגה. המאגר עצמו מוזן על ידי מידע ממקורות אחרים - פנקס הבוחרים, מענה לסקרי SMS - על מנת ליצור רשימות מפולחות של תומכים ומתנגדים.

 

ביום הבחירות עצמו, משקיפים בקלפיות משתמשים באפליקציות על מנת לתעד אילו בוחרים כבר הגיעו להצביע. המידע הזה מאפשר למפלגה לבצע שלל פעולות, כמו קמפיין ממוקד אישית להמרצת תומכים לקלפיות, פניות שנועדו לשכנע מתנגדים להישאר בבית, ואפילו פותח פתח לביצוע זיופים.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים