שתף קטע נבחר

נפגעי הירי בברנוער יפוצו במיליונים: "להט"בופוביה הורגת גם את הנפש"

10 שנים וחצי אחרי הרצח במועדון הנוער הגאה בתל אביב נקבע בהסדר פשרה שנחשף ב"ידיעות אחרונות" כי משפחות הקורבנות ושלושה פצועים יפוצו בכארבעה מיליון שקלים. אמו של ניר כץ: "זה היה אמור להיות מטופל על ידי המדינה, בדיוק כמו פשע שנאה על רקע לאומני, ואז התביעה הייתה מתייתרת"

ליז טורבישי ניר כץ (צילום: שאול גולן, אדוה נפתלי)
הנרצחים ליז טרובישי וניר כץ

המדינה וגופים נוספים ישלמו כארבעה מיליון שקלים פיצויים למשפחות של שני הנרצחים בירי במועדון הקהילה הגאה הברנוער ב-2009 ולשלושה מהפצועים. כך נקבע בהסדר פשרה שפרטיו פורסמו היום (ג') לראשונה ב"ידיעות אחרונות".

 

במסגרת הסדר הפשרה בתביעה, שיובא לאישור של השופט אליהו בכר מבית המשפט המחוזי בתל אביב בתום הליך גישור, הוחלט כי כספי הפיצויים יועברו בדרך הבאה: 2.5 מיליון שקלים ישולמו על ידי חברת הביטוח הפניקס שמייצגת את האגודה למען הלהט"ב בישראל, 750 אלף שקלים ישולמו על ידי חברת הביטוח של עיריית תל אביב-יפו ו-600 אלף שקלים ישולמו על ידי המדינה מכספים שיילקחו מהמשטרה וממשרדי החינוך, הפנים והרווחה.

אוגוסט 2009: זירת הרצח בברנוער (צילום: ג'ורג' גינסברג) (צילום: ג'ורג' גינסברג)
אוגוסט 2009: זירת הרצח בברנוער(צילום: ג'ורג' גינסברג)

איילה, אמו של המדריך ניר כץ (26) שנרצח במועדון עם הנערה ליז טרובישי (16), אמרה בעקבות הסדר הפשרה: "זה היה אמור להיות מטופל על ידי מדינת ישראל, בדיוק כמו פשע שנאה על רקע לאומני, ואז התביעה הזו הייתה מתייתרת והפצועים היו יכולים לחיות בצורה קצת יותר מכובדת. להט"בופוביה הורגת גם את הגוף וגם את הנפש והעובדה שיותר מ-10 שנים לאחר הרצח בבר נוער אנחנו מגיעים למצב שגם פרס ישראל ניתן לאדם (כוונתה לרב יעקב אריאל) שמבזה אזרחים אחרים במדינה על הרקע הזה - זו בושה למדינה.

 

"אסור שיהיו אנשים שירגישו שהם לבד. אנחנו מודים לעו"ד ענת גינזבורג ולצוות שלה על הטיפול המסור בתביעה לאורך השנים".

אירוע אזכרה ועצרת לזכר הרצח בברנוער (צילום: מוטי קמחי )
"כמו אירוע על רקע לאומני". איילה כץ(צילום: מוטי קמחי )

יונתן בוקס (24), שנפצע קשה מהירי במועדון והפך למשותק שמתנייד בכיסא גלגלים, קיבל כבר לפני כשש שנים פיצוי בסך 750 אלף שקלים בתביעה נפרדת. בוקס מתרעם לנוכח הסכומים הנמוכים לטענתו שנפגעי הברנוער ומשפחותיהם מקבלים. לדבריו, "אין שום צדק במדינה. אני לא מופתע מהסכומים, ידעתי שאף אחד לא יקבל יותר מדי וזה רק בגלל שלא תפסו את מי שעשה את זה. זה עצוב מאוד שאם הרוצח היה ערבי היינו מקבלים מיליונים. אם יהודי רוצח זה לא פיגוע? זה אפילו עוד יותר גרוע.

 

ליז, החברה הכי טובה שלי, נרצחה שם - והמשפחה שלה מקבלת עוד פחות ממני. חגי פליסיאן (שהואשם לשווא ברצח הכפול וזוכה) קיבל פיצוי של 2.2 מיליון שקלים על פחות מתשעה חודשים במאסר".

עורכת דין ענת גינזבורג ()
עו"ד ענת גינזבורג
 

"הפיצוי לא יחזיר לחיים את ההרוגים אשר נרצחו על לא עוול בכפם, אולם הנחמה היא שיש בו כדי לסייע בשיקום המשפחות והפצועים", סיכמה אתמול עו"ד ענת גינזבורג, שהגישה את התביעה בשם המשפחות.

 

הירי בברנוער אירע ב-1 באוגוסט 2009: אלמוני חמוש נכנס למועדון שממוקם בבית אגודת הלהט"ב ברחוב נחמני בלב העיר תל אביב, ירה בנוכחים ללא הבחנה ונמלט מהזירה. המדריך כץ והנערה טרובישי נהרגו במקום. מדריך אחר ועוד תשעה בני נוער נפצעו. הרוצח לא נתפס עד היום.

 

ברקע הדברים יצוין כי גם מנהל הברנוער לשעבר, שאול גנון, חתם באחרונה על הסכם פשרה עם המדינה שבמסגרתו הוא יפוצה ב-200 אלף שקלים בגין הנזקים שנגרמו לו לטענתו בעקבות הפרשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן, אדוה נפתלי
הנרצחים ליז טרובישי וניר כץ
צילום: שאול גולן, אדוה נפתלי
מומלצים