שתף קטע נבחר

"לא מוותרת על פעילות גופנית גם בזמן הכי לחוץ"

ליאת נתנאל היא מנהלת בסטארטאפ עם לו"ז תובעני ומטורף, אבל לא מוותרת על שיגרת בריאות קפדנית. כך היא עושה את זה

בשיתוף נייצ'ר וואלי

 

 

 

 

ליאת נתנאל, מנהלת פיתוח עסקי לסטרטאפים בחברת מייקרוסופט משכימה קום, ולא לפגישת עבודה. בשעה שש היא כבר בעיצומה של ריצת הבוקר שלה. על אף הקריירה התובענית, הפגישות המרובות והעבודה עד שעות הערב המאוחרות, היא לא מוותרת על פעילות גופנית ושמירה על אורח חיים בריא. היא קרייריסטית, אבל גם אולטרה מרתוניסטית.

 

"אני מתאמנת בין חמש לשש פעמים בשבוע. הרגלי האימון שלי תלויים בשאלה האם אני מתאמנת לתחרות או לא", היא מסבירה. "כשאני לא מתאמנת לתחרות אני עושה אימון של שעה. זו יכולה להיות סתם ריצה בלי תשומת לב לקצב, זה יכול להיות אימון עליות, אימון מדרגת, אימון פונקציונאלי. זה מאוד דינאמי ומשתנה. כשאני מתאמנת לתחרויות זו כבר אופרה אחרת: אני יכולה למצוא את עצמי מתאמנת כבר בארבע או ארבע וחצי בבוקר וזה תמיד יהיה בליווי מאמן אישי. אולטרה מרתון זה כל מרחק שהוא יותר גדול ממרתון. אני רצה בארץ ובעולם והתחרות הארוכה ביותר שעשיתי עד היום הייתה 166 ק"מ. עכשיו אני מחפשת את היעד הבא".

 

נתנאל מקפידה כמובן לאכול לאחר כל אימון, בדגש על ירקות וחלבונים ופחות לחם. "אני לא מאמינה בלהרעיב את הגוף, ואחרי פעילות גופנית הגוף מחפש את האנרגיה הזו". בימים בהם היא מתאמנת לתחרות היא נפגשת עם נטורופת שבונה לה תפריט מותאם. בשגרה התפריט היומי שלה מורכב מירקות, חלבונם, דגים, ביצים, גבינות והמון מים. "כל הדברים שהכי קל לשכוח - דווקא להם חשוב לתת את מרכז הכובד. אני משתדלת לאכול בריא מתך הנחה שהגוף שלנו הוא המכונה שלנו, ואם לא נשמר אותה אנחנו נצטער על זה אחר כך", אומרת נתנאל ומדגישה: "אני גם משתדלת לא להיות קשוחה מידי עם עצמי כי בסופו של דבר התפריט צריך להיות מותאם למה שקורה בחיי היומיום שלנו".

 

ואכן, חיי היומיום של נתנאל שבמרכזם קריירה בעולם ההייטק מאלצים אותה לאכול מידי יום בחוץ, ובימים עמוסים אפילו יותר מפעם אחת. "בעבודה בהייטק אתה לא מעט בחוץ וצריך להיות מאוד סלחנים לזה כי זה יכול להיות מאוד קשוח לפעמים", היא מודה, "כשאוכלים בחוץ צריך לשים לב לאכול יותר ירקות וחלבונים ופחות המבורגר וצ'יפס, למרות שגם את זה אני אוכלת לפעמים. יש לי המון מזל שבמייקרוסופט שמים דגש על בריאות, אז יש ירקות כל הזמן ואוכל בריא שהוא זמין וזה עושה את החיים יותר פשוטים. אי אפשר כל הזמן לנצח את המערכת, אבל צריך לנסות איפה שאפשר". נתנאל מוסיפה: "העניין של תזונה 'נורמלית' נמצא על איזשהו ספקטרום. תמיד יהיו כאלה שיגידו שאני פנטית וכאלה שיגידו שאני ממש לא אוכלת בריא".

 

בסופו של דבר, נתנאל מצליחה ובגדול. "להתאמן זה חשוב, נקודה", היא מדגישה, "לי יותר קל להתאמן בבוקר, אבל אני מבינה שיש אנשים שהם יותר ערב. הסיבה היחידה שלבוקר יש יתרון לדעתי זה שאת חמש בבוקר אף אחד לא יכול לקחת לך. בערב יכול היות בלת"ם, אתה רוצה לראות חברים, ואז אתה מרגיש שאתה משלם על זה מחיר. בשעה 7 וחצי אני כבר אחרי האימון ואני יכולה להתחיל את היום, יותר קל לשמר את זה ויש על זה פחות משא ומתן. זה עוזר לי להתעורר, מכניס לפוקוס, הרעיונות הכי טובים באים לי בריצה".

 

 

בשיתוף נייצ'ר וואלי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים