שתף קטע נבחר

צילום:  AFP, EPA

"כפילויות" בספירת המתים של הסינים, מקלט בקמבודיה לספינת תיירים

מניין המתים מהנגיף עלה בעוד 121 ל-1,380, למרות שהרשויות בסין טענו כי טעויות בספירה. יותר מ-64 אלף כבר נדבקו. קמבודיה נתנה לנוסעי ספינה הולנדית שנדחתה ע"י 5 מדינות - כי עגנה קודם לכן בהונג קונג - לרדת לחוף אחרי שבועיים: "לא עשירים, אבל יש לנו סימפטיה"

 

 

עוד 121 בני אדם מתו ביממה החולפת מנגיף הקורונה (בשמו הרשמי: COVID-19) ברחבי סין. כך מסרו לפנות בוקר (שישי) רשויות הבריאות במדינה. בכך עלה מניין המתים מהנגיף בסין ל-1,380. אמנם מדובר בירידה לעומת מספר המתים שדווח עליהם ביממה הקודמת (255), אך הסיבה לכך לפי CNN היא שהרשויות איתרו "כפילויות" בספירה - ומן המניין הוסרו 108 מקרי מוות. הרשויות הסיניות מסרו גם כי אובחנו 5,090 חולים נוספים שנדבקו, כך שהמספר הכולל של אלו שנדבקו בנגיף במדינה עומד על 63,851. ברחבי העולם עומד המספר על יותר מ-64 אלף.

 

התפרצות הקורונה: כל העדכונים, החדשות וההסברים ב-ynet

 

במקביל, נוסעי הספינה "אם-אס ווסטרדם" ששטו יותר משבועיים בים אחרי שחמש מדינות סירבו לאפשר לה לעגון בשטחן, החלו לרדת ממנה אל הנמל בעיר סיהנוקוויל בקמבודיה, שבה הורשתה הספינה לעגון אתמול. בספינה היו 1,455 נוסעים ועוד 802 אנשי צוות. לפני כן עלו על סיפונה פקידים קמבודיים רשמיים כדי לאסוף דגימות מנוסעים שפיתחו תסמינים הדומים לאלו של שפעת. משרד הבריאות בקמבודיה מסר כי בבדיקות לא התגלה הנגיף באיש מן הנוסעים. הספינה נדחתה על-ידי יפן, טייוואן, הפיליפינים, תאילנד וגואם, מכיוון שעגנה בעבר בהונג קונג, שם אובחנו עשרות מקרים של הידבקות בנגיף הקורונה.

נוסעים יורדים מה ספינה ה הולנדית ווסטרדם שהייתה בהסגר בגלל נגיף וירוס קורונה (צילום: רויטרס)
נוסעים יורדים מהספינה ההולנדית בקמבודיה(צילום: רויטרס)

נוסעים יורדים מה ספינה ה הולנדית ווסטרדם שהייתה בהסגר בגלל נגיף וירוס קורונה (צילום: EPA)
הנוסעים המאושרים שירדו מהספינה(צילום: EPA)

 

 

ראש ממשלת קמבודיה, הון סן, קיבל כ-100 מהנוסעים שהביאו לו פרחים עם ירידתם מהסיפון. "קמבודיה מעניקה תשומת לב לזכויות אדם. אנחנו מכבדים את יותר מ-2,000 האנשים שעל הספינה", הוא אמר להם. "אין לנו הון רב כמו מדינות עשירות, אבל יש לנו סימפטיה לנוסעים שננטשו", הוסיף. אלן ווקר, תייר בריטי, סיפר כי הוא מאושר לרדת מהסיפון. "פנטסטי, פנטסטי, ממש טוב", סיפר על תחושתו. "אנחנו חוזרים עכשיו למנצ'סטר בבריטניה. היינו על הספינה הזאת יותר מחודש בסך הכל".

 

בכיר אמריקני: "מאוכזבים מהיעדר שקיפות מצד סין"

בתוך כך, הלילה השמיע בכיר אמריקני ביקורת על "היעדר שקיפות" מצד סין - סוגיה שעולה שוב ושוב מאז התפרץ נגיף הקורונה - על אף שבארגון הבריאות העולמי שיבחו את התנהלותה בהתפרצות הנוכחית (בניגוד לניסיונות ההסתרה בהתפרצות נגיף הסארס בשנים 2002 ו-2003). לארי קודלו, יועצו הכלכלי הבכיר של הנשיא דונלד טראמפ, אמר כי "אנחנו מעט מאוכזבים שלא הזמינו אותנו ואנחנו מעט מאוכזבים מהיעדר השקיפות מצד הסינים", אמר קודלו לכתבים. הוא הוסיף כי הנשיא הסיני שי ג'ינפינג הבטיח לטראמפ שבייג'ינג תקבל את עזרת ארה"ב, אבל למרות זאת, הוא טען, "הם לא נותנים לנו". יש לציין כי טראמפ דווקא שיבח את סין והביע אמון שתצליח לנצח במאבק בהתפשטות הנגיף. הוא אמר כי הוא "ארה"ב עובדת איתם" ו"שולחת לשם הרבה אנשים".

 

במקביל, ארה"ב הודיעה כי היא מוכנה לסייע למאמצים של האו"ם ושל ארגונים בינלאומיים נוספים לבלום התפרצות של נגיף הקורונה בצפון קוריאה, וכי היא "מודאגת מאוד" מהשפעתו האפשרית של הנגיף על המדינה. "אנו מאוד תומכים במאמצים לבלום את התפשטות הנגיף בצפון קוריאה", אמרה דוברת מחלקת המדינה מורגן אורטגוס. זאת לאחר שמוקדם יותר קרא ארגון הצלב האדום להקל זמנית בעיצומים המוטלים על הדיקטטורה המבודדת, כדי לסייע לה למנוע את התפשטות הנגיף בתחומיה.

בית חולים רופאים מטפלים ב חולים נגיף קורונה ווהאן סין (צילום: EPA)
טיפול בחולים במוקד ההתפרצות בעיר ווהאן(צילום: EPA)

עמדת בדיקת חום ב גואנגג'ואו סין נגיף קורונה (צילום: EPA)
עמדת בדיקת חום בעיר גואנגג'ואו בסין(צילום: EPA)

החשש מפני הנגיף גם ממשיך לחולל כאוס בסחר הבינלאומי. ספינות הנושאות עוף בקירור מארה"ב לסין הוסטו לנמלים בהונג קונג, דרום קוריאה, טייוואן ווייטנאם. זאת מכיוון שבנמלים בסין אזל המקום למכולות מקוררות. סין הייתה אמורה להגביר את ייבוא העוף מארה"ב בעקבות חתימת השלב הראשון של הסכם הסחר בין המדינות.

 

אתמול דווח על מקרה מוות שלישי מחוץ לסין, כאשר קשישה בת 80 ממחוז קנאגווה שגובל בבירת יפן טוקיו מתה מן הנגיף. מקרה זה הצטרף לשני מקרים נוספים בעולם מתחילת החודש - האחד בפיליפינים והשני בהונג קונג.

ספינה שנתקעה בים בגלל נגיף הקורונה מגיעה לקמבודיה (צילום: רויטרס)
הספינה אם-אס ווסטסטרדם מגיעה לחופי קמבודיה(צילום: רויטרס)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
  

בבייג'ינג נמשך אתמול ניקוי האורוות ועריפת הראשים על רקע ההתפרצות. ראש המפלגה הקומוניסטית במחוז חוביי הוחלף רשמית על ידי ראש העיר שנגחאי. בנוסף אליו, פוטרו שני גורמים בכירים נוספים במחוז. הצעדים האלו נועדו למתן את הביקורת הציבורית שנשמעת בימים אלו בסין על הדרך שבה התמודדו אנשי השלטון המקומי עם התפרצות הנגיף.


פורסם לראשונה 14/02/2020 06:25

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הנוסעים יורדים מהספינה ההולנדית
צילום: רויטרס
מומלצים