שתף קטע נבחר

צילום:  AFP, EPA

נגיף הקורונה: בארה"ב נערכים לתרחיש הגרוע ביותר

מעבדות בחמש מדינות בארה"ב החלו לפעול לאיתור אנשים עם מחלות הדומות לשפעת כדי למנוע התפשטות נרחבת של הווירוס. צוות מומחים בינלאומי יגיע לסין בימים הקרובים כדי לסייע בחקר התפרצות הנגיף ובמאמץ לפתח חיסון נגדו. במקביל, מקרה הידבקות ראשון באפריקה: חולה בקורונה אובחן במצרים

נגיף הקורונה ממשיך להתפשט ברחבי העולם, ובארה"ב מתכוננים לתרחיש הגרוע ביותר – התפרצות מגפה ברחבי המדינה. סוכנות המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב הודיעה אמש (שישי) כי היא פועלת יחד עם מעבדות לבריאות הציבור בחמש מדינות כדי לאתר אנשים עם מחלות הדומות לשפעת, בכדי לבלום את התרחיש. עד כה דווחו 15 מקרים של הידבקות בנגיף בשבע מדינות בארה"ב.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

בית החולים המאולתר בווהאן (צילום: EPA)
"הנגיף יישאר גם בשנים הבאות". בית החולים המאולתר בווהאן(צילום: EPA)

מהסוכנות נמסר כי המעבדות בלוס אנג'לס, סן פרנסיסקו, סיאטל, שיקגו וניו יורק יבדקו את אותם אנשים שמפתחים תסמינים הדומים לשפעת. "כרגע אנו נמצאים במצב של בלימה אגרסיבית", אמר מנהל הסוכנות, ד"ר רוברט רדפילד, בריאיון לרשת CNN. הוא העריך שבסופו של דבר הנגיף יתפשט גם בארה"ב ו"יישאר איתנו גם בשנים הבאות".

 

ד"ר רדפילד הסביר כי האסטרטגיה החדשה נועדה כדי "לתת לנו יותר זמן" ללמוד עוד על הנגיף ואולי גם לפתח חיסון. "אנחנו רוצים לחזק את המעקב שלנו כדי שנבסס את המסקנות על נתונים", הוא אמר.

 

 

נגיף הקורונה התפשט כבר ליותר מ-20 מדינות ואתמול דווח על מקרה ראשון במצרים. משרד הבריאות המצרי מסר שהחולה הוא אזרח זר השוהה במדינה, וכי הוא הועבר לבידוד בבית חולים. זה המקרה הראשון של הידבקות בנגיף ביבשת אפריקה.

 

התפרצות הקורונה: כל העדכונים, החדשות וההסברים ב-ynet

 

יו"ר ארגון הבריאות העולמי, טדרוס גברהיסוס, אמר אמש בתדריך היומי בנושא כי צוות מומחים בינלאומי יגיע לסין בימים הקרובים כדי לסייע בחקר התפרצות הנגיף ובמאמץ לפתח חיסון נגדו. בכיר אחר בארגון אמר שהוא מאמין שגם מומחי בריאות אמריקנים יצטרפו למשלחת, לאחר שבארה"ב הביעו אכזבה מכך שהצעתם לסייע לא התקבלה. "מדינות מסביב לעולם נמצאות במוכנות גבוהה", אמר גברהיסוס.

בית החולים המאולתר בווהאן (צילום: EPA)
צוות מומחים יגיע לסין בימים הקרובים. בית חולים מאולתר בווהאן(צילום: EPA)

מתמודדים עם הקורונה בבייג'ינג (צילום: AP)
מתמודדים עם הקורונה בבייג'ינג(צילום: AP)

בית החולים המאולתר בווהאן (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

בכיר אמריקני מתח ביקורת על "היעדר שקיפות" מצד סין - סוגיה שעולה שוב ושוב מאז התפרץ נגיף הקורונה. לארי קודלו, יועצו הכלכלי הבכיר של הנשיא דונלד טראמפ, אמר כי "אנחנו מעט מאוכזבים שלא הזמינו אותנו ואנחנו מעט מאוכזבים מהיעדר השקיפות מצד הסינים".

 

קודלו הוסיף כי הנשיא הסיני שי ג'ינפינג הבטיח לטראמפ שבייג'ינג תקבל את עזרת ארה"ב, אבל למרות זאת, הוא טען, "הם לא נותנים לנו". טראמפ וארגון הבריאות העולמי דווקא שיבחו את סין על התנהלותה. הנשיא האמריקני אף הביע אמון שבבייג'ינג, ואמר שהיא תצליח לנצח במאבק בהתפשטות הנגיף. הוא אמר כי הוא "ארה"ב עובדת איתם" ו"שולחת לשם הרבה אנשים".

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

במקביל, ארה"ב הודיעה כי היא מוכנה לסייע למאמצים של האו"ם ושל ארגונים בינלאומיים נוספים לבלום התפרצות של נגיף הקורונה בצפון קוריאה, וכי היא "מודאגת מאוד" מהשפעתו האפשרית של הנגיף על המדינה. "אנו מאוד תומכים במאמצים לבלום את התפשטות הנגיף בצפון קוריאה", אמרה דוברת מחלקת המדינה מורגן אורטגוס. ארגון הצלב האדום קרא להקל זמנית בעיצומים המוטלים על הדיקטטורה המבודדת, כדי לסייע לה למנוע את התפשטות הנגיף בתחומיה.

 

בתוך כך, נציבות הבריאות הלאומית בסין הודיעה הלילה כי עלה ל-1,523 מניין המתים כתוצאה מהנגיף. זאת לאחר שביממה החולפת נספו 143 חולים - רובם במחוז חוביי שבו התפרץ הווירוס. עוד דווח כי מאז אתמול אובחנו 2,641 נשאים חדשים, גם כן בעיקר במחוז המהווה את מוקד ההתפרצות, וכעת מספר הנדבקים בסין עומד על 66,492. למרות המספרים הגבוהים, מדובר בירידה באחוזי ההידבקות בהשוואה ללילה הקודם (בין חמישי לשישי), אז דווח כי אובחנו 5,090 חולים נוספים בסין.


פורסם לראשונה 14/02/2020 22:30

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
רופאים מובילים חולה לבידוד בסין
צילום: רויטרס
מומלצים