שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    כוכב האינסטגרם ממליץ: המתוקים הכי טעימים בפריז

    אינסטגרם, קינוחים ונעליים: כוכב האינסטגרם טל שפיגל, המוכר יותר בשם Desserted in Paris, הגיע לביקור בארץ - שמענו ממנו מה הקשר בין קינוחים לנעליים וגם חילצנו ממנו המלצות לקינוחים הכי שווים בפריז

    Desserted in Paris הוא אחד מעמודי האינסטגרם המפתים והאסתטיים שקיימים היום ברחבי הרשת, ובו מעלה שפיגל כמעט מידי יום תמונה ובה קינוח צבעוני המותאם ויזואלית לזוג הנעליים אותן נועל שפיגל, הנוהג לצלם את כל הקינוחים ונעליים מאותה זווית. זוגות הנעליים המתחלפים שייכים כולם לאוסף ההולך והגדל של שפיגל, הכולל כבר מאות זוגות בצבעים שונים ובטקסטורות משוגעות.

     

    כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

     

    למדתי עיצוב גרפי ב"שנקר" ולאחר מכן עבדתי כארט דירקטור במקאן אריקסון. במקביל, בחיי הפרטיים, תמיד עסקתי בקונדיטוריה. לקראת גיל 30 הבנתי שאני רוצה לעשות הסבה מקצועית ולשלב בין שתי האהבות הגדולות של חיי - עיצוב וקונדיטוריה. הגשתי מועמדות לאחד מבתי הספר הטובים בעולם לקונדיטוריה, Ferrandi שפריז, ולאחר מסכת ראיונות ארוכה התקבלתי. עשיתי מהלך די משוגע ועזבתי הכל - משפחה, חברים, בית, עבודה וזוגיות ונסעתי לפריז ללמוד קונדיטוריה.

    טל שפיגל, Desserted in Paris (צילום: טל שפיגל)
    טל שפיגל, Desserted in Paris(צילום: טל שפיגל)
     

    בזמן הלימודים התחלתי עם Desserted כמחקר, מתוך ניסיון להכיר את כל השף-קונדיטורים של פריז. יצאתי וצילמתי המון קינוחים שמצאתי ברחבי העיר. הנעליים התגלו ממש במקרה, כשיום אחד גיליתי שיש התאמה בין צבע הנעליים לקינוח שצילמתי. מאז ועד היום אני עוסק בחיבור שבין עיצוב גרפי לבין קונדיטוריה: אני תמיד מביט בקינוחים משתי זוויות שונות, האחת - כקונדיטור שחוקר טעמים, טקסטורות ואופנות והשניה - כמעצב גרפי שחוקר צבעוניות וקומפוזיציה. כשהבנתי שלמעשה אין בנמצא שום קטלוג שמאגד את כל הקינוחים של פריז, הבנתי שזה מה שאני רוצה לעשות.

     

    קינוחים נתפסים בקרב אנשים כמשהו מאוד חיובי, שאנחנו מרשים לעצמנו להתפנק איתו. אני חושב שמותגים רבים רוצים שיזהו אותם עם התחושה הזאת. אנחנו חיים בעידן מאוד גרפי, שמאפשר לחשוב מחוץ לקופסה ולעשות דברים קצת אחרת. יש ביקוש למשהו שלא היה קיים. בחיים לא חשבתי שאני אחבר בין נעליים וקינוחים. בתור שף, הטעם של הקינוח חשוב לי מאוד, ובתור מעצב גרפי אני יודע שאנחנו אוכלים קודם כל עם העיניים. בדרך כלל הסיבה לכך שעוגה נמכרת במקום מסויים זה כי היא נראית כמו שהיא נראית והיא מייצגת דימויים כאלה או אחרים.

    טל שפיגל, Desserted in Paris (צילום: סוון אנדרסן)
    טל שפיגל: תמיד טועם את הקינוחים שהוא מצלם(צילום: סוון אנדרסן)
     

    בעולם של Desserted קינוח צריך להיות קודם כל אסתטי ומדוייק. הרי אנשים בבית לא יכולים לטעום את הקינוח שאני מעלה. אני, לעומת זאת, תמיד אטעם את הקינוחים, אציין מי השף ואיפה אפשר למצוא את הקינוח - מבחינתי זה גורם לאנשים להרגיש הרבה יותר קרובים לקינוח.

     

    אנחנו חיים היום בעידן בו כולם אוכלים עם העיניים דרך הרשתות החברתיות, ושפים רבים מבינים את זה. כשהגעתי לפריז לפני כמעט שש שנים זה רק התחיל. כשהעמוד שלי רק התחיל לפרוח, הרגשתי את הרצון של השפים בפריז להיות חלק מזה מפני שהם הבינו את הפוטנציאל. אנחנו חיים בכפר גלובלי, ואם פעם רק הייתי שומע על מקומות בפריז שמוכרים עוגה נהדרת, היום אפשר להיכנס לאינסטגרם, לראות אותה וללמוד עליה.

     

    אז אם אתם מתכננים ביקור בעיר הרומנטית, פריז, קבלו ממני המלצה לחמישה מקומות שבהם תמצאו את המתוקים הכי טעימים:

     

    Chocolat chapon

    אחד השוקולטרי הוותיקים בפריז, עם בונבונים זוכי פרסים ובר מוס שוקולד שמחולק לפי מוצא השוקולד ואחוזי הקקאו.

    טל שפיגל, Desserted in Paris (צילום: טל שפיגל)
    (צילום: טל שפיגל)

    69 Rue du Bac, 75007 Paris

     

    Boulangerie utopie

    פטיסרי-בולונג'רי צעיר שהחל את דרכו לפני כמה שנים על ידי שני בוגרי פרנדי - סבסטיאן וארוואן, שהחליטו לנסות את מזלם והפכו לאחת ממוקדי עליה לרגל של הקונדטוריה הצעירה, ורק בשביל האסקרגו שומשום שחור שלהם.

    טל שפיגל, Desserted in Paris (צילום: טל שפיגל)
    (צילום: טל שפיגל)

    20 Rue Jean-Pierre Timbaud, 75011 Paris

     

    Fouquet’s

    מלון ובראסרי מיתולוגי שלאחרונה עבר שיפוץ מאסיבי וקיבל לידיו את אחד השפים המוכשרים - ניקולאס פאסיילו. שווה במיוחד להגיע לשעת התה במקום ולאכול את עוגת הווניל הבחושה.

    טל שפיגל, Desserted in Paris (צילום: טל שפיגל)
    (צילום: טל שפיגל)

    99 Av. des Champs-Élysées, 75008 Paris

      

    Boulangerie Bo

    אוליבייר האוסטרט פתח את הבולונז'רי-פטיסרי שלו בחלל של מאפייה ישנה, והפיח רוח חדשה במקום, האוסטרט נשוי לאישה יפנית, ובשל כך תמצאו במקום פטיסרי צרפתי בהשראת יפן, ואם יהיה לכם ממש מזל יהיה שם גם מון בלאן אזוקי המפורסם.

    85bis Rue de Charenton, 75012 Paris

     

    Une glace à paris

    הגלידרייה הכי משוגעת בפריז שיש בה עוגות גלידה שלא שדמיינתם, שעוצבו על ידי השף שלה, עמנואל ריון. גם גלידה בגביע במקום תפתיע אתכם בטעמים כמו עגבנייה ובזיליקום או וניל מעושן.

    טל שפיגל, Desserted in Paris (צילום: טל שפיגל)
    (צילום: טל שפיגל)
     

    15 Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie, 75004 Paris

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: טל שפיגל
    מה הקשר בין קינוחים לנעליים? טל שפיגל ממליץ על הקינוחים הכי שווים בפריז
    צילום: טל שפיגל
    מומלצים