שתף קטע נבחר

ההמבורגר של הקצבים ועוד יותר מ-20 מקומות חדשים בארץ

המבורגרייה חדשה השייכת לשני קצבים, תאילנדית בשוק הכרמל, כנאפה מעניינת בחיפה, מסעדת "מול ים" חוזרת לפופ-אפ בן שלושה ימים, מה עומד להיפתח בטיילת תל אביב וגם - הקצב האיטלקי דאריו צ'יקיני מבשל עם חיים כהן: מקומות חדשים ואירועי קולינריה שאסור לכם לפספס

 

 (  )

GDB

שיגעון ההמבורגרים לא עוצר: בשבוע שעבר נפתח מזנון המבורגרים חדש, שצמח מתוך פופ-אפ המבורגרים שמאחוריו עמדו ג'ורג' עבדו ושותפו ארתור קושניר מקצביית "ג'ורג' דה בף", יחד עם קבוצת We like you too (קפה נורדוי, נורדיניו, קפה הבימה והבוטקה בבן גוריון). ראשי התיבות של שם המקום הוא George Dry Aged Burgers, והבשר שממנו עושים את הקציצות מיושן במשך 21 יום ביישון יבש.

המבורגר GDB (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

בגזרת התוספות תמצאו בייקון העשוי מאנטרקוט, גבינת טלג'יו, ארוגולה, פלפל חלפיניו, מיונז יפני ואיולי פלפלים. מלבד ההמבורגר מציעים כאן גם סטייק, צ'יפס וקינוחים, ויש גם בירה ב-10 שקלים. שעות הפעילות במהלך ההרצה, ראשון-חמישי: 23:30-17:00.

אבן גבירול 22 תל אביב, לא כשר

 

Onauma

מסעדה תאילנדית חדשה נפתחה בשוק הכרמל, בין דוכני הפירות והירקות. התפריט מציע את הקלאסיקות של המטבח התאי כמו סלט פפאיה סום טאם (32 שקלים), לאב גאי (42 שקלים) ונאם טוק.

אונאומה (צילום: עדי עזרא)
(צילום: עדי עזרא)

יש כאן גם טום יאם, פאד תאי (55 שקלים) עם פירות ים ופאד קפאו עם אורז, בשר טחון וביצת עין.

יחיא קאפח 1 תל אביב, 03-6981155‏, לא כשר

 

שום דבר

מיזם סודי חדש, שאינו עוסק הפעם בהמבורגר או בפיצה וגם לא במרקי פו, אלא במנת המאנץ' האולטימטיבית - לחם שום עם מטבל. אז איך זה עובד? מזמינים בוואטסאפ, מגיעים לבניין יפה ברחוב קינג ג'ורג, וההזמנה יורדת אליכם לרחוב עם בחור שעל ראשו מסכה. יש מנה קטנה שעולה 25 שקלים ומגיעה עם מטבל עגבניות, ויש מנה גדולה שעולה 40 שקלים, ומגיעה עם כמות כפולה של לחם שום ושני מטבלים.

שום דבר (צילום: יאסיה אלכסנדרובה)
(צילום: יאסיה אלכסנדרובה)
 

הלחם הזה הוא למעשה באגט שמרוח בכמות נדיבה של רוטב שום ארומטי ועז טעם, ומעליו תערובת גבינות. כל זה נכנס להקרמה בתנור ומוגש על גבי מגש אקולוגי. אפשר להזמין מראשון עד שבת בשעות 24:00-16:00.

להזמנות: 050-6853865

 

Nit Noi – Asian street food

מסעדת אוכל רחוב חדשה השייכת לגיא רובננקו ("מקונג") וללילך רווה ("אסיה"), שנפתחה בשוק הנמל בתל אביב. השניים מגישים בה תפריט הבנוי על מטבח רחוב דרום-מזרח אסיאתי, בדגש על אזור המשולש, שם שוכנות תאילנד, וייטנאם ומערב סין.

ניט נוי (צילום: ניקי טרוק)
(צילום: ניקי טרוק)
 

בשעות היום תיפתח המסעדה לבאי השוק והנמל, ולצידה יפעל פוד טראק שיגיש מנות באן מי - באגט וייטנאמי עם פרגיות צלויות ברוטב ברביקיו סיני, נקניקים, דגים או טופו. בשעות הערב יוגש במקום תפריט טעימות קבוע, בהזמנת מקום מראש דרך Eatwith. תוכלו לטעום שם מנות כמו קוואי טייאו (אטריות אורז בתוך מרק) שמקורה בסין, בון – מנה של אטריות אורז מהמטבח הווייטנאמי שמוגשות בטמפרטורת החדר עם המון עשבי תיבול, שרימפס בשום, פלפל שחור ורוטב דגים (38 שקלים), ג'יאו דזה מטוגנים במילוי פרגיות ועוד.

האנגר 12 נמל תל אביב שוק הנמל, 054-9368904, לא כשר

 

פלאפל שר הטבעות

גימיק חדש של פלאפל בצורת גלגל קטן עם חור באמצע. הפלאפל הזה נטול גלוטן, מתובל בהרבה ירק וצבעו ירוק עז. מנה רגילה עולה 15 שקלים, בפיתה ללא גלוטן המחיר הוא 20 שקלים ועל פיתה מקמח מלא תשלמו 17 שקלים.

פלאפל שר הטבעות (צילום: אלמוג ידגרין)
(צילום: אלמוג ידגרין)
 

מלבד הפלאפל נכנסים לפיתה סלטים, רוטב עמבה-טחינה מיוחד, ומעל הכול מפזרים שבבי בצל יבש שמעניקים למנה קראנצ'יות. את הפיתות אופים במקום, ומלבד הפלאפל יש גם בירות וערק, ובימי שישי אווירה שמחה של קבלת שבת. המקום פתוח במהלך השבוע בשעות 22:00-10:00 ובימי שישי בשעות 15:00-10:00.

מסילת ישרים 92 תל אביב, 076-5403445‏, כשר

  

אנגוס-דבאח

אטליז חדש לרשת אנגוס דבאח: חנות רביעית שהצטרפה לחנויות בכרמיאל, בטירה ובגן שמואל. החנות החדשה ממוקמת במתחם חונים קונים בראשון לציון, פתוחה לקהל הרחב 7 ימים בשבוע ומציעים בה בשר בקר טרי, טלה, עוף והודו, לצד תבלינים, בוצ'רים לבשר, מחבתות מפלדה יצוקה, סכינים ורטבים.

לישנסקי 9 ראשון לציון, 03-7437259, לא כשר

 

קאמאקורה

מסעדת שף יפנית שנפתחה במלון אינדיגו במתחם הבורסה ברמת גן. שף המקום הוא גיל-עד דאבוש (דיינינגס, בר סרפורה, לימה-ניפו ובמסעדת Sushi Gyoten המעוטרת בשלושה כוכבי מישלן בעיר פוקואוקה).

קאמאקורה (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

תפריט המסעדה מושתת על צלייה בתנור הג'וספר, ותמצאו בו מנות כמו סינטה טטאקי (54 שקלים), טרטר בקר על מח עצם צלוי על גחלי אלון יפניים ברוטב טארה (89 שקלים), סטייק חציל במיסו, המבורגר יפני צלוי על גחלים ללא לחמנייה (78 שקלים), חזה מולארד צלוי, ניגירי פילה בקר ומנות נוספות.

אהליאב 5 חזית מלון אינדיגו רמת גן, 073-2753807, בהשגחת צהר

  

סלון יווני

מסעדת קונספט חדשה של השף גיא פרץ שנפתחה במלון "ווסט" בחוף הצוק בתל אביב. מדובר על מסעדה יוונית אינטימית עם 80 מקומות ישיבה, הפועלת ברביעי-חמישי בשעות הערב ובשישי בצהריים.

מאזטים בסלון יווני (צילום: שירן כהן שי)
(צילום: שירן כהן שי)
 

פרץ, שמשמש בשנים האחרונות יועץ קולינרי של רשת בתי מלון ביוון ומדריך טיולים קולינריים לסלוניקי ולאתונה, החליט להביא לתל אביב את המטבח היווני בגרסת השף. אבל שלא תטעו - "סלון יווני" זו לא טברנה אלא מסעדה של ממש.

 

בתפריט יש מזטים עם גבינות מיובאות מיוון ודגים טריים המוצגים בדיספליי על גבי קרח, כך שכל אחד יכול לבחור איזה דג שהוא רוצה ואת צורת ההכנה המועדפת עליו. על האווירה אחראים להקה יוונית או נגן בוזוקי.

הרצל רוזנבלום 12 חוף הצוק מלון ווסט תל אביב, 050-7740025, כשר ללא תעודה

  

פופ-אפ פחזניות ב-WORK.SHOP של רביבה וסיליה

ביום שישי 21 בפברואר בין 9:00 ל-14:00 יתקיים ברביבה וסלילה WORK.SHOP פופ-אפ מתוק. במסגרת הפופ-אפ הזה יוצעו שלל סוגים של פחזניות.  

צפו: ביקרנו בחנות המפעל של רביבה וסיליה

בין השאר יהיו פחזניות קלאסיות עם פטיסייר וניל (5 שקלים) וגם פחזניות עם קרמו שוקולד (7 שקלים), עם גנאש פיסטוק ועם פטיסייר פרלינה.

פחזניות רביבה וסיליה (צילום: מיכל אשל)
(צילום: מיכל אשל)

הזרם 10 תל אביב, 03-5610272 (שלוחה 3), לא כשר

 

סיורי אוכל של גריי גוס

מותג הוודקה גריי גוס השיק פרויקט חווייתי בשם Grey Goose Dream Tours. מדובר בשישה מסלולים שונים ברחבי הארץ שכל אחד מהם עובר בחמש מסעדות, ובכל מסעדה מוגשת מנה אחת שנבחרה בהתאם לאופי המסלול. לכל מסלול נבחר גם קוקטייל מוביל, ובכל מסעדה מציעים פרשנות אחרת לקוקטייל זה.

המנה של מסעדת מונא בירושלים (צילום: רוי גיא)
המנה של מסעדת מונא בירושלים(צילום: רוי גיא)
 

את המסלולים יעברו המשתתפים במיניוואן של המותג שלוקח אותם מנקודה לנקודה. מבחר המסלולים כולל מסלול אפריטיבו, מסלול ים, מסלול קלאסיקות, מסלול בראנץ', מסלול העיר התחתית חיפה ומסלול ירושלים. מחיר הסיורים נע בין 380-260 שקלים לאדם (לחמש מנות וחמישה קוקטיילים).

ההרשמה באתר

 

עזרא קדם בויקי כריסטינה

פופ-אפ של השף עזרא קדם ותלמידו, השף אמיר נאור, שיימשך שלושה חודשים בלבד במסעדת "ויקי כריסטינה" במתחם התחנה בתל אביב. קדם ונאור יבשלו את מנות האוכל הירושלמי העכשווי של "סטודיו ארקדיה", הסטודיו הקולינרי של קדם ששוכן בעין כרם בירושלים. השניים יביאו איתם ירקות בלאדי מאזור יהודה, תבלינים ועשבים מגינת הירק של קדם בעין כרם, יינות מאזור יהודה ושאר חומרי גלם, וייצרו שם מטבח עונתי הבנוי כולו על מנות טאפאס.

עזרא קדם בויקי כריסטינה (צילום: אילן נחום)
עזרא קדם (מימין) ואמיר נאור(צילום: אילן נחום)

עזרא קדם בויקי כריסטינה (צילום: אילן נחום)
(צילום: אילן נחום)

בין המנות בתפריט יהיו סלט חיטה ירוקה מעושנת עם סומק פראי 29 שקלים, ריזוטו דגנים 38 שקלים, קרפצ'יו חציל של ארקדיה 29 שקלים, קרפצ'יו ארטישוק ודג ים 50 שקלים, דגים כבושים 49 שקלים, קלמארי עם יוגורט וטחינה 46 שקלים, מעורב ירושלמי 46 שקלים, שווארמה טלה 54 שקלים, טרטר עגל 37 שקלים ותבשיל פול ירוק וטלה 46 שקלים.

עזרא קדם בויקי כריסטינה, מתחם התחנה תל אביב, 03-7367272, שלישי-שבת 18:00-אחרון האורחים

 

Poupee

מסעדת שף ונייטקלאב בפינת הרחובות אלנבי ויהודה הלוי בתל אביב, המשלבת בין מסעדה לחיי לילה בחלל אחד של 450 מ"ר. במטבח השף אורן אסידו ("משחקי השף") והשף יוני סעדה.

פופה (צילום:  דרור עינב)
(צילום: דרור עינב)

פופה (צילום: דרור עינב)
(צילום: דרור עינב)

התוכנית של השניים למקום היא לסיים את הסרוויס השני קצת לפני חצות, ואז להכניס את המקום לאווירה אינטימית יותר שתתבטא גם בתאורה, גם במוזיקה וגם באוכל.

Poupee, יהודה הלוי 46 פינת אלנבי תל אביב, 077-2302777, שני-שבת 19:00-לקוח אחרון

 

לנדוור

סניף חדש המצטרף ל-30 סניפי הרשת הפעילים ברחבי הארץ. הסניף משתרע על פני 150 מ"ר, יש בו אזור ישיבה חיצוני, ובסך הכול יש במקום החדש 150 מקומות ישיבה.

מתחם עופר ביל"ו סנטר העודפים, 08-9331807, לא כשר 

 

 (  )
 

דאריו צ'יקיני VS חיים כהן

לא כל יום מגיע לישראל שף צבעוני כמו דאריו צ'יקיני, המוכר יותר בכינוי "הקצב מטוסקנה".

הפעם זה קורה בסוף השבוע הבא (27/2) ב"קלאב הוטל" אילת, שם יבשל איש הבשר האיטלקי יחד עם השף חיים כהן.   

דאריו צ'יקיני וחיים כהן (צילום: אור גפן)
דאריו צ'יקיני (משמאל) וחיים כהן(צילום: אור גפן)

צ'יקיני הוא בן למשפחת קצבים מכפר קטן בטוסקנה, איטליה. ובדיוק כמו כהן, גם הוא כוכב תקשורת, המרבה להופיע בתוכניות טלוויזיה ונהנה ממעמד-על בתקשורת האיטלקית. לקצב המפורסם הוקדש פרק בסדרה המדוברת של Netflix "שולחן השף", בעונה השישית והאחרונה שיצאה, הסוקרת את סיפורים האישי של כוכבי על קולינריים. כנצר לשושלת קצבים מפורסמת הוא מחזיר את הכבוד למקצוע הקצב.

  

בבעלות צ'קיני אטליז בשר בפנזאנו שבקיאנטי, הממוקמת כ-30 ק"מ מפירנצה, וכן שלוש מסעדות מפורסמות ומצליחות המתמחות כולן בבשר משובח ואיכותי המוגש נקי, ללא רטבים ותוספות.

דאריו צ'יקיני וחיים כהן בקלאב הוטל אילת, 27-29/2, 8771*

 

בגטוס

מסעדת אוכל רחוב חדשה באשדוד, שכל המנות בה מוגשות בתוך באגט שמנמן וקריספי. בתוך הבאגט יש קציצות, כבד עוף, חזה עוף, רוסטביף, אנטרקוט או חזה אווז (42-38 שקלים). אפשר לקבל את זה גם בעסקית שעולה 55 שקלים וכוללת תוספת חמה (אורז לבן או צ'יפס), סלטים ושתייה.

מקס נורדאו 24 אשדוד, 050-8086290, 08-6912299‏, כשר

 

סין צ'אן

מסעדה אסייתית שנפתחה במקום שבו פעלה מסעדת "פרדיסו". זהו למעשה הסניף השלישי של מסעדת "סין צ'אן" מטבריה. את הפן הקולינרי של המקום מנהל השף מיקי סוויסה, שבמשך שנים שימש יועץ קולינרי של "מזרח ומערב". המקום מציע סושי ומנות מכל רחבי מזרח אסיה, ומדי יום יש בו ספשלים משתנים של השף. במהלך השבוע מציעים במקום עסקיות צהריים.

רחבעם זאבי 4 אשקלון, 08-9219199, כשר

 

שבוע המסעדות בבאר שבע

מנות ב-30 שקלים יוגשו עד 20 בפברואר בישפרו פלאנט באר שבע בשעות 18:00-12:00. באירוע ישתתפו מסעדות ובתי קפה הפועלים במתחם, בהם שגב משה, Kampai ,GOOMBA, המקסיקני, לנדוור ופאב 55.

ברוך קוטינקא 2, באר שבע

 

 (  )

בריגדריאה

בית קפה ברזילאי חדש ברעננה של הקונדיטורית מיירי נוסבכר, שעלתה לארץ מברזיל. במקום החדש שלה היא מגישה קינוחים ברזילאיים, וגולת הכותרת במקום היא חטיף הבריגדיירו, הנחשב לממתק הפופולארי ביותר בברזיל - זהו בעצם כדור מחלב מרוכז וחמאת שוקולד בלגי במרקם רך.

בריגדריאה (צילום: לוציאנה ברסלר)
(צילום: לוציאנה ברסלר)

מחיר כדור אחד הוא 6 שקלים (או 9 שקלים אם מדובר על כדור בטעמים) ויש 20 טעמים, בהם ריבת חלב, תות בציפוי סוכריות תות, פיסטוק, שוקולד לבן, שוקולד מריר, קוקוס, פסיפלורה ועוד.

 

חוץ מהקינוח הזה יש בבית הקפה גם מאכלים ברזילאיים, כמו לחמניית טפיוקה וגבינה ברזילאית (35 שקלים ל-10 יחידות), טפיוקה (25 שקלים), אסאי, קפה ברזילאי וגם כריכים, פסטות, סלטים ועוגות - כמו למשל עוגת גבינה עם גויאבה (25 שקלים).

החרושת 54 רעננה, 09-8658080, כשר

 

 (  )

כנאפה שפירא

המקום של דנה שפירא אינו דומה לאף כנאפה אחר מכל עשרות הכנאפה שצצו בארץ בשנה האחרונה - כנאפה שאינה מכילה ג'יבנה. המקום נפתח ברחבה של הכרמלית, ובקרוב תפתח דנה מקום נוסף בצמוד, שבו היא תגיש סביח ללא טיגון.

כנאפה שפירא (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

בתפריט יש חמישה סוגי כנאפה: תערובת גבינות ותרד; מחית כמהין וביצת עין; איטלקי עם עגבניות; מוצרלה ובזיליקום; ושקשוכנאפה. הגרסאות המלוחות עולות 38 שקלים, ויש גם גרסאות מתוקות שעולות 25 שקלים, ומגיעות עם תוספות כמו ריקוטה, חמאת בוטנים, שוקולד, אגוזי לוז או פיסטוק ורוטב הבית עם קינמון. חוץ מכנאפה יש במקום גם בירה (25 שקלים), חליטת תה מיוחדת וקפה שחור. אפשר להזמין את כל המנות גם בגרסה הטבעונית. המקום כשר, ובקרוב מאוד יהיה אפילו כשר למהדרין.

שדרות הנשיא 121 חיפה, 054-5917189‏, כשר

 

סן מרצאנו

הפרויקט החדש של עומר עילואן, שיצר עבור המסעדה תפריט ערבי-איטלקי. בתפריט תמצאו מנות כמו טורטליני שורט ריב מעל לבנה-מסקרפונה, סומק ויוגורט כבשים, מאפה ספיחה ממולא במוצרלה ובולגרית עם עלי זעתר, לחמעג'ון עם בשר טחון, בצל ובהרט ופסטה עם נתחי פילה, יוגורט ושום.

סאן מרצאנו (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

בגזרת הקינוחים יש בצק סולת ממולא מסקרפונה, ריקוטה, דבש ופיסטוק חאלבי, וכנאפה ריקוטה-מוצרלה עם גלידת ריבת תאנים ומישמש. יש במסעדה גם תפריט ארוחות בוקר ומנות מהמטבח האיטלקי.

אלג׳ליל 245 סכנין, 04-7708875, לא כשר

 

קיילי בר

בר קוקטיילים ראשון בצפון שבו כל תפריט האלכוהול מבוסס על תזקיקים ועל אלכוהול ישראלי בלבד. את המקום פתחו עומרי יצחק, סומלייה בוגר WSET בלונדון, והיינן דניס בודסוב שמפעילים את בר היין St.Urban. אליהם הצטרף עדי יצחק (אייזק), מי שהיה הבעלים של הבר "טיפה מרה" בגבעתיים ולשעבר מיקסולוג ב"לה אוטרה" ו"אימפריאל".

 

הבר החדש בנוי משלושה חללים, חלל הלובי של המלון וחלל פנימי, שבו בחלק אחד יש בר עם כורסאות עור ובחלק השני "טייסטינג רום" המיועד לסדנאות אלכוהול ישראלי. תפריט האלכוהול של המקום מציע ג'ין, ברנדי וגם וודקה תוצרת הארץ, תזקיקים של "יוליוס" והסינגל מאלט של מזקקת הוויסקי העברית הראשונה, "מילק אנד האני". בנוסף יש בירות בוטיק ישראליות ובגזרת האוכל גבינות ונקניקים, קרפצ'יו בקר או סלק, כריך בקר מפורק ועוד. הווייב במקום הוא ג'אז, בלוז ורוקנרול והוא נפתח גם לקפה ומאפה, כבר מ-11:00 בבוקר.

המלון הסקוטי, גדוד ברק 1 טבריה, לא כשר

 

 (  )

"מול ים" חוזרת לפופ-אפ במסעדת "פאסטל" בתל אביב

מסעדת "מול ים" המיתולוגית נשרפה לפני כארבע שנים, אבל רוחה מהדהדת - ותמשיך להדהד עוד שנים רבות - בצמרת הקולינריה הישראלית. בקרוב יתכנסו בעלי המסעדה, שלום ובן מחרובסקי, יחד עם השף יורם ניצן (ממסעדת "נומי"), ויקימו לתחייה את המסעדה למשך שלושה ימים בלבד.

ביצת פברז'ה, מול ים (צילום: יח
ביצת פברז'ה, מול ים(צילום: יח"צ)

כל זה יקרה במסעדת "פאסטל", שם מכהן כשף קובי בכר, מי שהיה הסו-שף במסעדת "מול ים" ויד ימינו של יורם ניצן. את "פאסטל" מנהל כיום עופר זמיר, מי שניהל את "מול ים" בשנותיה האחרונות. 

מול ים בפאסטל, 30-31/3, 1/4 (פרטים מלאים על הפרויקט יגיעו בהמשך) 

 

צביקי עשת בטיילת תל אביב

המסעדן צביקי עשת (גרקו, גרינברג, ג'לטרייה) עובד על פרויקט חדש שאמור להיפתח בקיץ 2020 על טיילת תל אביב. המקום החדש יהיה מתחם אוכל שיתמקם בין חוף פרישמן לגורדון, היכן שבארבעת העשורים האחרונים פעל "קפה לונדון". המתחם יתפרש על פני 600 מ"ר, ויהיה שדרת אוכל עם כמה מקומות בילוי קולינריים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אנטולי מיכאלו
ההמבורגר של הקצבים ועוד 20 מקומות חדשים ברחבי הארץ
צילום: אנטולי מיכאלו
מומלצים