שתף קטע נבחר

צילום מסך

אולסטאר: ג'יידון סאנצ'ו מכוון הכי רחוק שיש

מעטים השחקנים שהפוטנציאל שלהם גדול כמו זה של כוכב דורטמונד. הטכניקה, המהירות ובעיקר חוכמת המשחק יכולים לקחת את סאנצ'ו הכי גבוה שאפשר, בדיוק כמו את אמבאפה אותו יפגוש הערב (22:00) עם חזרת ליגת האלופות

מעטים המשחקים הזוכים לכינוי עוד לפני שריקת הפתיחה שלהם, אבל חזרת ליגת האלופות הערב (22:00) מביאה איתה כינוי שכזה. אולי בעקבות משחק הכוכבים של ה-NBA, שנערך שלשום בשיקגו, קיבל גם המפגש בין דורטמונד לפריז סן-ז'רמן את הטייטל המחייב "אולסטאר". לא מדובר באוסף השחקנים הטובים ביותר בעולם, כמובן, אלא שהשם מגיע מכיוון אחר: דורטמונד וסן-ז'רמן הם שתיים מקבוצות ההתקפות הטובות ביותר שיש. אם כן, כמו אולסטאר – ההנאה קודמת להגנה.

 

אגו טריפ: אמבאפה וחובת ההוכחה

ימין חזק: אלכסנדר-ארנולד לוהט בליברפול

חידון ליגת האלופות הגדול

 

דורטמונד היא הקבוצה שמבקיעה הכי הרבה שערים בממוצע למשחק בליגות הבכירות של אירופה. סן-ז'רמן במקום השלישי. דורטמונד כבשה לא פחות מ-22 שערים בחמשת משחקי הליגה האחרונים שלה. סן-ז'רמן הבקיעה לפחות ארבעה שערים בארבעת מחמשת המשחקים האחרונים. שיגעון.

 

ג'יידון סאנצ'ו (צילום: EPA)
השמיים הם הגבול. ג'יידון סאנצ'ו(צילום: EPA)

 

לפעמים משחקים כאלה, בין שתי קבוצות שחושבות כל הזמן התקפה, הופכים דווקא להגנתיים, מפחד היריבה, אבל קשה להאמין שזה מה שיקרה. לא כשמצד אחד נמצאים ניימאר, מאורו איקרדי וקיליאן אמבאפה, שיכול לחרוך את ההגנה הגרמנית הלא מספיק מהירה. לא כשמהצד האחר נמצאות שתי סנסציות צעירות, שניים שקטנים בשנתיים מאמבאפה, שני ילידי שנות האלפיים שהבקיעו הכי הרבה שערים העונה – ארלינג הלאנד וג'יידון סאנצ'ו.

 

הלאנד הוא כמובן אחד השחקנים המדוברים ביותר בעולם מאז המעבר לדורטמונד, בטח כשנדמה שכל מצב הבקעה שני הופך לשער, אבל מי שאמור להיות יותר אולסטאר ממנו הוא סאנצ'ו, בעיקר בכל מה שקשור לשואו. הילד האנגלי נולד לשלב יעילות עם בידור, ולאט לאט רבים מבינים שהפוטנציאל שלו, התקרה אליה יכול להגיע אם הכל יעבוד כמו שצריך, היא אולי לא פחות גבוהה מאשר של אף כוכב על עתידי אחר.

 

סאנצ'ו עוד לא סיים את העשור השני לחייו והוא כבר שנה שנייה ברציפות אחד מכוכבי הבונדסליגה. הוא השחקן היחיד חוץ ממסי שמחזיק במספר דו-ספרתי גם של שערים וגם של בישולים (13 כל אחד); מעורב בהכי הרבה שערים בליגות הבכירות אחרי צ'ירו אימובילה, כשאת המקום השני הוא חולק עם מסי ושחקנים נוספים; מלך השערים והבישולים של דורטמונד והשחקן שמחלק הכי הרבה מסירות מפתח בליגה הגרמנית. אנחנו מדברים על שחקן בן 19, כן?

 

קיליאן אמבאפה (צילום: AFP)
הוא יהיה בצד אחד, סאנצ'ו בשני. קיליאן אמבאפה(צילום: AFP)

 

  ()

טכניקה, מהירות ואינטליגנציית משחק 

סאנצ'ו שחקן כל כך מוכשר כי הוא נמצא בטופ בכל אחת מקטגוריות "השילוש הקדוש" הנבדקות במטרה לחזות עד לאן כדורגלן יכול להגיע. הקטגוריה הראשונה היא טכניקה, שכמובן אפשר ללמד, אבל נרכשת יותר מכל בעקבות דקות משחק עם כדור בגיל צעיר. את סאנצ'ו מכנים גם "כדורגלן רחוב", כי הוא מזכיר להטוטני כדור המופיעים ברחוב ושולטים בחפץ העגול בצורה מושלמת.

 

יש לסאנצ'ו גם טכניקת בעיטה אדירה. שימו לב לטבלה שמראה את השחקנים שמנצלים בצורה הכי טובה את האיומים שלהם העונה (מינימום 10 שערים): סאנצ'ו הוא היחידי ברשימה שאינו חלוץ מרכזי ועדיין הוא במקום הראשון. אחד מתוך שלושה איומים שלו הופך לשער, מאזן מעט טוב יותר מאלה של ג'יימי וארדי ואיקרדי, אותו יפגוש הערב. הדיוק וטכניקת הבעיטה הם לא מהנושאים המדוברים ביותר בהקשר של סאנצ'ו, אבל הם שם, בענק.

 

  ()

על מה כן מדברים? על הכדרור. נסו לעקוב הערב אחרי כפות הרגליים של סאנצ'ו כשהוא רץ עם הכדור, כיוון שכמות הנגיעות שלו בכדור בפרק זמן קצר מעוררת התפעלות. בכמה מקרים העונה סאנצ'ו נגע בכדור ארבע פעמים תוך פחות משנייה וחצי. הצעדים הקטנים והנגיעות המהירות גורמים לשומרים ליפול מהרגליים.

 

קטגוריית הבדיקה השנייה היא המהירות. סאנצ'ו שחקן זריז מאוד על שטח קטן, אבל גם יכול להאיץ למרחק. השנה הגיע למהירות של 35 קמ"ש, עדיין לא המהירות שרשם אמבאפה (37), אבל לא רחוק. בנוסף, הוא שולט בקצב הגוף בצורה מרשימה. סאנצ'ו יכול להגביר ולהוריד מהירות במפתיע. לפעמים רואים אותו נעצר בפתאומיות לחצי שנייה בעוד יתר השחקנים ממשיכים לרוץ ומאבדים אותו.

 

שתי קטגוריות הפוטנציאל האלה ברורות לכולם, אבל בעולם הסקאוטינג של השנים האחרונות נוטים לייחס חשיבות גדולה לא פחות, אולי אף יותר, לקטגוריה השלישית – אינטליגנציית משחק מובנית. לסאנצ'ו יש אותה בערמות.

 

ג'יידון סאנצ'ו וארלינג הלאנד (צילום: EPA)
הם עדיין לא בני 20. ג'יידון סאנצ'ו וארלינג הלאנד(צילום: EPA)

 

הוא כמעט אף פעם לא מכניס את הכדור סתם אלא מחכה, משהה את המהלך כדי לחכות לרגע בו סידור השחקנים בהגנה יעוצב באופן מקסימלי עבורו. המשחק בקצב גבוה, צריך להחליט מהר, אבל סאנצ'ו קר רוח. פעמים רבות אפשר לראות אותו מוותר על ניסיון לעבור את היריב ליד קו החוץ אלא מנסה לבצע פעולה חכמה יותר ברמה הקבוצתית. סאנצ'ו נמצא באגף, אבל מושך לכיוון המרכז ואז, כשאחד הבלמים מגיע לסגור אותו, הוא חותך שוב לכיוון קו השער. הפעולה גורמת לתזוזת שחקני ההגנה לכיוונו ואז סאנצ'ו מזהה את השטח הריק שנוצר ומכניס אליו את הכדור.

 

כל אלה מרכיבים את אחד השחקנים שיכולים להגיע הכי רחוק שיש. מרקו רויס, אם לא שמעתם, שוב פצוע, ושמינית גמר ליגת האלופות נמצאת על הכתפיים של ילדים בני 19. כדי לעבור שלב הם לא צריכים להיות רק כוכבים עולים. הם חייבים, כפי שסאנצ'ו נראה רוב העונה, להיות אולסטאר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים