שתף קטע נבחר

עם מסכות בקלפי: שליחי ישראל באסיה הצביעו בצל הקורונה

12 יום לפני הבחירות, בנציגויות ישראל בעולם כבר מצביעים. בעקבות התפשטות הנגיף הפכה העברת הקלפיות ארצה למבצע מורכב במיוחד, והבלדר שיגיע איתן מסין יצטרך להיכנס לבידוד

 

 

 

5,200 שליחי המדינה והמוסדות היהודים מצביעים היום (רביעי) ב-96 נציגויות ישראל הפזורות ב-77 מדינות ברחבי העולם. השנה מתקיימות הבחירות בצל התפשטות נגיף הקורונה הסיני שיצר בעיה חדשה: כיצד להחזיר לארץ את הקלפיות, מבלי שהבלדרים יצטרכו להיכנס לבידוד?

 

כל העדכונים על בחירות 2020 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

 

הראשונים להצביע היו נציגי ישראל בשגרירות המזרחית ביותר, בוולינגטון בירת ניו זילנד, שהטילו פתק לקלפי כבר אתמול בערב. במהלך הלילה הספיקו להצביע גם עובדי השגרירות בקנברה שבאוסטרליה. ההצבעה בנציגויות תסתיים בקונסוליות בסן פרנסיסקו ולוס אנג'לס שבחוף המערבי של ארצות הברית, מחר ב-06:00 בבוקר שעון ישראל. הקלפי הגדולה ביותר תוצב בקונסוליה הישראלית בניו יורק, שם זכאים להצביע 812 בעלי זכות בחירה.

בחירות לממשלת ישראל בהונג קונג (צילום: משרד החוץ)
מוגנים ומצביעים בקלפי בהונג קונג(צילום: משרד החוץ)

פלג לוי, הקונסול הכללי של ישראל בגואנדג׳ו (צילום: משרד החוץ)
הקונסול פלג לוי מצביע בגוואנז'ו שבסין(צילום: משרד החוץ)
 

במהלך הבוקר הצביעו הנציגים במדינות ברחבי אסיה, שבהן בעיית הקורונה היא החמורה ביותר. כך למשל בנציגויות בסין, הונג קונג ותאילנד הגיעו השליחים להצביע עם מסכות נגד זיהום על פניהם.

 

"אנחנו הולכים להשתתף בחגיגת הדמוקרטיה הישראלית", אמר שגריר ישראל בסין צבי חפץ. "לצערי אחוז ההצבעה היום מאוד נמוך כי חלק מהמשפחות והישראלים נמצאים בישראל, ומאחר ואנחנו מתמודדים עם בעיית הקורונה". הנציגים בהודו לא נדרשו למסכות, אך עובדי השגרירות בניו דלהי התייחסו בהומור לבחירות השלישיות והצביעו עם גלידה ביד, בהתאם לאמרה "פעם שלישית גלידה".

חדר המצב של משרד החוץ אשר מפקח על הבחירות בנציגויות ישראל בעולם (צילום: משרד החוץ)
מפקחים על ההצבעה ברחבי העולם מחדר המצב של משרד החוץ בירושלים(צילום: משרד החוץ)

יצחק בחמן, שמרכז את הטיפול בבחירות בנציגויות במשרד החוץ הוסיף: "מספר המצביעים בסין מצומצם מהזכאים, כי הרבה פונו ממנה. אם ישנם 160 זכאים בסין, רק בין 25 ל-40 שליחים יצביעו בפועל".

 

קיום בחירות בפריסה כה נרחבת ובכמה אזורי זמן שונים מחייב מערך לוגיסטי מורכב. הוא מתאפשר הודות לגיוס המערך הקונסולרי של משרד החוץ, כאשר בכל נציגות יש ועדת בחירות מקומית בראשות הקונסול הישראלי. במהלך ימי הבחירות מפעיל משרד החוץ את חדר המצב במתכונת מיוחדת, לצורך ניהול המבצע ובקרה עליו.

שגריר ישראל בהודו רון מלכא (צילום: משרד החוץ)
פעם שלישית גלידה: שגריר ישראל בהודו רון מלכא מצביע(צילום: משרד החוץ)
  

הקושי להביא לארץ את הקלפיות נוגע לחמש נציגויות הפועלות בארבע מדינות: סין, סינגפור, תאילנד והונג קונג. במקרה של סין, השליחים שיצביעו יחזרו לארץ עם הקלפיות וייכנסו לבידוד. במקומם יגיעו שליחים שהוחזרו לארץ קודם לכן, והם יישארו בסין.

 

במקרה של תאילנד, הונג קונג וסינגפור - בלדר יגיע עם הקלפיות לניו דלהי בהודו, שם הן ירוכזו. אחר כך בלדר אחר, שלא היה קודם באחת המדינות הנגועות, יטוס עם הקלפיות לישראל.

 

"יש מאמץ רב להחזיר הקלפיות לארץ, בעמל רב והרבה הנדסה שנדרשנו מעבר לרוטינה אבל נעמוד בזה", סיכם השגריר בחמן. "אם ניקלע למצב שהבידוד ייכפה על מדינות נוספות, זה עלול ליצור קושי משמעותי להביא הקלפיות לארץ. בינתיים יש מספיק בחירה בין אלטרנטיבית, ואני לא מעריך שנגיע למצב שיש קלפי כלשהי שלא תגיע לארץ בזמן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משרד החוץ
קונסול ישראל פלג לוי מצביע בגוואנז'ו, סין
צילום: משרד החוץ
מומלצים