החורף עוד כאן וגם הווירוסים. הגיע הזמן ללמוד איך מכינים מרק עוף כהלכתו - בשיטה של השף עומר מילר.
עוד מתכונים של עומר מילר:
  • שניצל
  • חביתה
  • פירה
  • ספגטי
  • אורז
  • פנקייק
  • צ'יפס וקטשופ
  • שקשוקה
  • סופלה
המצרכים:
1 ק"ג חלקי עוף (כרעיים, שוקיים, כנפיים)
1 גרון הודו
2-3 כרישה (רק החלק הלבן)
1 בצל, חתוך לרבעים
2 גזר, חתוך לטבעות
1 גבעול סלרי, חתוך
1 שורש פטרוזיליה, חתוך
1 פרח קטן של כרובית
1 זר שמיר
מעט שמן זית
מעט אבקשת פלפל שחור
מלח לפי הטעם
3.5 ליטר מים
אופן ההכנה:
  1. שוטפים היטב את כל חלקי העוף, ומניחים אותם בתחתית הסיר.
  2. מכניסים את כל הירקות, מוסיפים מים.
  3. מרתיחים במשך 10 דקות.
  4. מקפים בעזרת כף את כל הקצף שנוצר למעלה (הפעולה הזאת תעניק לנו מרק צח). ממליחים.
  5. ממשיכים לבשל במצב רתיחה עדין במשך שעתיים.
  6. מסננים את המרק - מפרידים בין הנוזל, הירקות והעוף.
  7. מפרקים חלק של עוף לתוך קערת מרק, מוסיפים קצת ירקות, מוסיפים ממי המרק.
  8. מוסיפים למעלה שמיר קצוץ.
  9. מוסיפים כמה טיפות של שמן זית, מוסיפים מעט אבקת פלפל שחור, ומגישים.
* לשדרוג המרק אפשר להוסיף גם קרפעלך.
10 צפייה בגלריה
מתחילים בבשר
מתחילים בבשר
מתחילים בבשר
10 צפייה בגלריה
ממשיכים עם הירקות
ממשיכים עם הירקות
ממשיכים עם הירקות
10 צפייה בגלריה
כן, גם כרובית
כן, גם כרובית
כן, גם כרובית
10 צפייה בגלריה
ומבשלים הכול ביחד
ומבשלים הכול ביחד
ומבשלים הכול ביחד
10 צפייה בגלריה
מורידים את הקצף שנוצר
מורידים את הקצף שנוצר
מורידים את הקצף שנוצר
10 צפייה בגלריה
אחרי הבישול - מסננים
אחרי הבישול - מסננים
אחרי הבישול - מסננים
10 צפייה בגלריה
ומכינים צלחת עם נוזל, בשר וירקות
ומכינים צלחת עם נוזל, בשר וירקות
ומכינים צלחת עם נוזל, בשר וירקות
10 צפייה בגלריה
אפשר גם קרעפלך - אבל זה כבר לכתבה אחרת
אפשר גם קרעפלך - אבל זה כבר לכתבה אחרת
אפשר גם קרעפלך - אבל זה כבר לכתבה אחרת
10 צפייה בגלריה
מוסיפים שמיר, פלפל שחור ושמן זית
מוסיפים שמיר, פלפל שחור ושמן זית
מוסיפים שמיר, פלפל שחור ושמן זית