שתף קטע נבחר

הפלונטר המשטרתי בפרשת "המימד החמישי" והשאלות הפתוחות

החוקרים יבדקו מדוע בחרו במשטרה בחברה שגנץ עמד בראשה, אם היא הועדפה בגלל קשרים ולמה לא התפרסם מכרז - אבל תחילה תצטרך להיבחר היחידה החוקרת. שוטרים יעידו, גם ראש אגף החקירות בניגוד עניינים. "איך חוקרים יחקרו את חבריהם?", תהה גורם במשטרה. ייתכן כי הפרשה תועבר למח"ש

 

 

במשטרה עסקו בלא מעט חקירות רגישות בשנים האחרונות, וייתכן שבקרוב יגיע לפתחם פלונטר נוסף אחרי הבחירות – הבדיקה המסתמנת של פרשת "המימד החמישי", החברה שבראשה עמד בעבר יו"ר כחול לבן בני גנץ. לא מעט שוטרים יצטרכו לתת עדות בפרשה, לא ברור על איזו יחידה תוטל הבדיקה (או החקירה) - ואם לא די בכך, ראש אגף החקירות ניצב גדי סיסו בעצמו נמצא בניגוד עניינים בפרשה זו. ייתכן שעקב ניגוד העניינים, המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) בפרקליטות היא שתידרש לנושא.

 

תהליך הרכש של המימד החמישי מול המשטרה החל ב-2016, ובמהלכו קיבלה החברה מיליוני שקלים מהמשטרה במה שהוגדר "הליך פגום" ללא מכרז. מבקר המדינה יוסף שפירא פרסם דו"ח על כך, ומאז גם עלתה הדרישה לפתוח בחקירה.

בני גנץ בועידת השלטון המקומי (צילום: מוטי קמחי)
גנץ, הבוקר(צילום: מוטי קמחי)

ארכיון גדי סיסו (צילום: אלכס קולומויסקי)
נמצא בניגוד עניינים. גדי סיסו (צילום: אלכס קולומויסקי)

ראש אגף החקירות ניצב גדי סיסו, שאומנם לא היה מעורב בתהליכי ההתקשרות, חתם על מסמך ניגוד עניינים עם חברת המימד החמישי רק שנה לאחר החתימה על החוזה. על פי מסמכים שנחשפו על ידי עמותת "הצלחה" ופורסמו ב"גלובס", ניצב סיסו הודיע במסמך ניגוד העניינים כי בגלל קשר עם בעלי המימד החמישי, הוא מתחייב לא לקבל שום החלטה בנוגע לחברה ולא להתעסק בקשרים העסקיים-כלכליים עימה.

 

כעת, לאחר שנראה כי היועמ"ש יטיל על המשטרה לאחר הבחירות את בדיקת נושא המימד החמישי, ברור כי סיסו לא יוכל לקחת חלק בדיונים הללו. קיימת אפשרות שהחקירה תתבצע בלהב 433, אבל גם כאן עולה בעיה לא קטנה. מלבד העובדה שבכירי להב כפופים לסיסו, הרי שברור מאליו כי קצינים בכירים מהמטה הארצי, כולל המפכ"ל לשעבר, יצטרכו למסור עדות במקרה של חקירה.

 

 

אלו השאלות הפתוחות בפרשה: מדוע בחרו במשטרה במימד החמישי? האם נערכו פגישות שלא לפרוטוקול? האם העדיפו את החברה של גנץ בגלל קשרים? מדוע לא יצאו למכרז? ומדוע לא בדקו את פעילותה של החברה? כל אלו שאלות שהחוקרים יצטרכו להשיב עליהן - אבל שאלה חשובה, עוד לפני כן, היא כיצד ימונו חוקרים לחקור את חבריהם. מכל זאת עולה כי יש סבירות גבוהה שהמחלקה לחקירות שוטרים היא שתידרש לבדוק את הפרשה.

 

"הסיפור יותר מסובך ממה שחושבים", אמר גורם במשטרה המעורה בפרטים. "זה צריך להיות צוות חוקרים ממש מיוחד, שמנותק מכל מה שקורה במשטרה, על מנת להגיע לאמת. ממתי חוקרים יכולים לחקור את החברים שלהם, או את אלה שאמורים ויכולים להיות המפקדים שלהם? ברור שהיה פה משהו לא טוב. השאלה היא אם באמת רוצים לחקור ולהגיע לאמת".

 

עו"ד פיני פישלר היה זה שפנה ראשון בתלונה מפורטת למח"ש ולפרקליטות נגד המימד החמישי, רוני אלשיך ואחרים. פנייה זו הובילה, בין היתר, לפרסום דו"ח מבקר המדינה בנושא, שראה אור ב-27.3.2019.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
גנץ. על מי תוטל החקירה?
צילום: מוטי קמחי
מומלצים