שתף קטע נבחר

בשירת "עם ישראל חי": הישראלים ירדו מספינת הקורונה

סוף לחודש על ספינת התענוגות שהפכה למוקד ההתפרצות הגדול בעולם של הנגיף מחוץ לסין: 11 הישראלים שלא נדבקו יעלו תוך זמן קצר על מטוס המנהלים שנשלח עבורם, ויטוסו ישירות לארץ. ארבעת הפנסיונרים שחלו נשארו ביפן לטיפול רפואי

 

 

 

אחרי חודש על סיפונה של "דיימונד פרינסס", 11 הישראלים שהיו על "ספינת הקורונה" ביפן ואובחנו כבריאים ירדו היום (ה') מהספינה לקראת המראתם ארצה. הם המשיכו לאוטובוס שיוביל אותם למטוס, ושרו "עם ישראל חי". הטיסה ארצה תהיה ללא עצירת ביניים ותימשך 12 שעות. צפו בתיעוד.

 
הישראלים מספינת הקורונה בדרכם לטיסה לישראל ()
הישראלים מספינת הקורונה בדרכם לטיסה לישראל

הישראלים מספינת הקורונה בדרכם לטיסה לישראל (צילום: AP)
(צילום: AP)

הישראלים מספינת הקורונה בדרכם לטיסה לישראל (צילום: AP)
(צילום: AP)

הישראלים מספינת הקורונה בדרכם לטיסה לישראל (צילום: AP)
בדרך הביתה(צילום: AP)

ניקול בן דוד סיפרה בהתרגשות כי לראשונה זה שבועיים היא התאפרה והתלבשה במיוחד בשביל הנסיעה. "זה היה מאתגר מאוד", הוסיפה ברוריה לוי. "היו ימים קשים וימים טובים, אבל ברוך השם אנחנו אחרי זה", אמרה בדמעות. "העיקר שהתשובה בבדיקות יצאה שלילית".

 
נציג המשפחות אליהו אליוביץ, ששוחח איתם בדרכם למטוס, אמר כי "הם יוצאים בתחושות מעורבות אחרי המסע שעברו, כאשר מצד אחד שוחררו ומצד שני בני המשפחות שנשארו להמשך בדיקות ביפן. אנו מודים לכולם על התמיכה ומקווים ששאר הישראלים יחזרו הביתה בקרוב בריאים ושלמים".
 
הקונסולית ביפן רויטל בן נעים אמרה לאולפן ynet כי המטוס ממתין להם בנמל תעופה ליד טוקיו, והבהירה כי ארבעת הפנסיונרים שאובחנו עם תסמיני הנגיף מרגישים טוב ומטופלים בבירה. זמן קצר לפני ההמראה, ישראלי נוסף בן 69 התבשר שייאלץ בינתיים להישאר ביפן לאחר שנדבק בנגיף. פרופ' ארנון אפק מהמרכז הרפואי שיבא, הבהיר אתמול כי קיימת השפעה לגיל הנדבק וההידבקות בנגיף עשויה להיות קטלנית מעל גיל 70, כאשר המערכת החיסונית חלשה יותר.
הישראלים מספינת הקורונה בדרכם לטיסה לישראל ()
אחרי הירידה מהספינה

נערכים לקראת פינוי הישראלים מספינת
אנשי משרד החוץ מחוץ לספינה(צילום: שגרירות ישראל בטוקיו)

נערכים לקראת פינוי הישראלים מספינת
(צילום: שגרירות ישראל בטוקיו)

נערכים לקראת פינוי הישראלים מספינת
(צילום: שגרירות ישראל בטוקיו)
 

 

כלל הישראלים על "ספינת הקורונה" עברו בדיקות הבוקר לפני הירידה מהספינה, ואצל כולם - פרט לאותו נוסע - הבדיקות הראו תוצאות שליליות. 11 הישראלים הללו קיבלו לפיכך אישור לעלות על הטיסה שתצא היום מיפן בדרך לישראל. ארבעת הישראלים שנדבקו בקורונה יישארו בינתיים ביפן. במשרד הבריאות ציינו כי פרופ' רן ניר-פז, מומחה במחלות זיהומיות מהמרכז הרפואי הדסה, יישאר ביפן וימשיך ללוות את הישראלים שנדבקו בנגיף ומאושפזים בבידוד בשני בתי חולים צבאיים ביפן. 

  

שני נוסעים בספינה מתו מהנגיף 

מתוך 3,711 הנוסעים ואנשי הצוות שהיו על הספינה, שעוגנת בנמל יוקוהמה ביפן, נדבקו יותר מ-620 איש. זאת, לעומת כ-500 נדבקים בכל העולם (פרט לסין כמובן). הלילה אירעו מקרי מוות ראשונים של נוסעים מהספינה. תאגיד השידור היפני דיווח כי שני אזרחי יפן - גבר בן 87 ואישה בת 84 שהיו על הספינה - מתו בבית החולים לאחר שאושפזו בשבוע שעבר בבידוד. לפי תאגיד השידור היפני, לשניים היו מחלות רקע קודמות. בכך עלה מניין המתים כתוצאה מהנגיף ביפן לשלושה. מלבדם, 29 מנוסעי הספינה שחלו - במצב קשה.

 

 

נערכים לקראת פינוי הישראלים מספינת
(צילום: שגרירות ישראל בטוקיו)

נערכים לקראת פינוי הישראלים מספינת
(צילום: שגרירות ישראל בטוקיו)

אתמול הנוסעים החלו להתפנות אחרי בידוד של שבועיים, שמומחים רבים מתחו עליו ביקורת קשה וטענו כי לא היה יעיל וכי הספינה הייתה כמו "אינקובטור" עבור הנגיף. מלבד ישראל, גם מדינות רבות אחרות פועלות לפנות את אזרחיהן משם, וליתר ביטחון דורשות שכאשר יגיעו לשטחן יעברו בידוד נוסף של 14 יום, תקופת הדגירה המקסימלית של הנגיף.

 

11 הישראלים שימריאו מיפן צפויים לנחות בנתב"ג ביום שישי בבוקר מטעמי זהירות, המטוס שיביא אותם ארצה יעצור ברחבה מרוחקת מטרמינל 1 ו-3. המטוס יחנה באזור רחבת המטוסים הפרטיים, ולאחר התדלוק - ימריא מיד למזרח. לאחר שהעובדים שיטפלו בנוסעים הישראלים ימוגנו על פי נהלי גורמי הבריאות, הם יוכלו לשהות במטוס ולטפל בסידורים הנדרשים בו בהם הורדת כבודה, ריקון מיכלים, רענון מזון ושתייה לצוות המטוס ועוד. כבודת הנוסעים תועבר למשאית של משרד הבריאות - ולא תישאר בנמל התעופה.

 

הלילה מסרה נציבות הבריאות של מחוז חוביי - מוקד התפשטות הנגיף - כי ביממה האחרונה אותרו 349 מקרים חדשים בלבד של הידבקות בנגיף הקורונה. מדובר בירידה משמעותית לעומת 1,693 מקרים שאותרו ביממה שלפני כן. למעשה, זהו מספר המקרים הנמוך ביותר מאז 25 בינואר, אז הייתה התפשטות הנגיף בשלב מוקדם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים