שתף קטע נבחר

בן 14 כמעט איבד את אצבעותיו בגלל נפצים: "חשב שזה רק ישמיע קול"

אמו של א' נתנה לו כסף לקנות אוכל - והוא קנה נפצים. לאחר שנפץ התפוצץ בידו, הוא פונה לביה"ח שיבא, שם עבר במשך כשש שעות ניתוח שבמהלכו הצליחו הרופאים להציל את אצבעותיו. האם: "מראה מחריד, עלול היה להסתיים באסון"

בנה של א', תושבת ראשון לציון, נפגע מנפץ קטלני ביום רביעי בשבוע שעבר וכמעט איבד את אצבעותיו. א' סיפרה אתמול בערב (חמישי) ל-ynet כי התברר לה שמדובר בתופעה בית ספרית, שבמסגרתה מוכרים תלמידים בוגרים לתלמידים צעירים מהם את הנפצים המסוכנים. לקראת פורים, מבקשת האם לעורר את מודעות ההורים לנושא הנפיץ.

היד החבושה של הילד בבית החולים (צילום: דוברות המרכז הרפואי שיבא)
"לא דמיין שזה יתפוצץ לו ביד". היד החבושה של הנער(צילום: דוברות המרכז הרפואי שיבא)

"הבן שלי לא מוכן להגיד לי מי מכר לו את הנפצים, אבל מתברר שכולם בבית הספר קונים מאותם ילדים", סיפרה האם. "ביום שזה קרה קיבלתי טלפון מנהג האמבולנס, שאמר לי להגיע מהר לבית החולים. הגעתי לשם וזה היה מראה מחריד. הכניסו את הילד לחדר הלם, הוא קיבל מורפיום וצרח. היד שלו הייתה חבושה ומלאה בדם".

 

א' סיפרה כי בנה קנה את הנפצים מנערים בוגרים בבית הספר, באמצעות כסף שהביאה לו כדי לקנות אוכל, ולאחר שהמוכרים האיצו בו ובחבריו. "הוא לא ידע להפעיל את זה, הוא בסך הכול נער בן 14 שקיבל משהו שהוא לא יודע איך להשתמש בו", טוענת האם. "הוא מתחרט ומצטער מאוד. הוא לא ידע את העוצמות של הנפץ הזה ולא דמיין שהוא יתפוצץ לו ככה ביד. הוא חשב שזה סתם ישמיע קול".

 

האם מודאגת מכך שמדובר בתופעה שעלולה לפגוע בילדים רבים בבית הספר. לדבריה, "זה עלול היה להיגמר באסון הרבה יותר גדול אם הנפץ היה פוגע לו בפנים או בראייה. אנחנו מזועזעים, שמענו על ילדים אחרים שזה קרה להם. פגשנו ילד נוסף שנשאר בלי אצבע אחרי מקרה דומה. אני מקווה שזה היה המקרה האחרון".

  (צילום: shutterstock)
"יכול להסתיים בקטיעות מלאות של איברים". פיצוץ נפץ, אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

  

 

ד"ר עבדול-עזיז בדיר שניהל את הניתוח סיפר: "הנזק שיכול להיגרם מפיצוץ נפץ הוא איום ונורא, וכרוך, בין השאר, בפגיעה קשה ברקמות רכות, פגיעה במבנים חיוניים של אצבעות כף היד ובשוק טוטלי לכל מערכת העצבים". לדבריו, "הפגיעה מנפצים יכולה להסתיים בקטיעות מלאות של איברים ובנכות קשה".

 

ד"ר בדיר אמר שהניתוח שעבר הנער היה ניתוח מיקרוכירורגי מורכב שנמשך כשש שעות. "במהלך הניתוח ביצענו שחזור של העצב ושל כלי הדם, והצלחנו להציל את האצבע של הנער ולהימנע מקטיעתה".

 

ד"ר עמיר ערמי, מנהל היחידה למיקרוכירורגיה בבית החולים שיבא, מסר: "כבכל שנה לקראת פורים, אנו מטפלים בפציעות הקשורות לחומרי נפץ או בעירה. פציעות אלה הן חמורות, ולמרות היכולות הכירורגיות, יש לשים דגש על מניעתן". לדבריו, "יש לוודא עם הילדים, בבית ובמסגרות החינוכיות, שהם מבינים את הסיכון העצום שבשימוש בנפצים ולמנוע מהם גישה לחומרי נפץ או בעירה, כולל כל סוגי הזיקוקים, החזיזים, כדורי נפץ ואבקות שריפה. באם נשמע קול נפץ - לא להיות אדישים ולדווח לגורמים העירוניים".


פורסם לראשונה 20/02/2020 23:51

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות המרכז הרפואי שיבא
היד החבושה של הנער בבית החולים
צילום: דוברות המרכז הרפואי שיבא
מומלצים