שתף קטע נבחר

הגנגסטר עזב את הרחוב והפך למשורר

לפני שלוש שנים עזב יוסף קמארה את הכנופיה שהקים בנערותו בפריטאון, בירת סיירה לאון, כדי לכתוב שירים. עכשיו, כשזכה להכרה כמשורר, הוא מקווה לעזור לצעירים אחרים "לעבור מפשע לקריירה"

בשירו "נתיב מחוספס", יוסף קמארה מהרהר על השנים שהעביר במכירת סמים וגניבה כמנהיג כנופיית רחוב בבירת סיירה לאון, פריטאון.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

"כמו מטייל בג'ונגל מחוספס / המניע את עצמו לבד / מסתובב בסכנה חדה יותר מלהבים / השביל המחוספס שלי הוא אזור סדוק", הוא כתב.

יוסף קמארה  גנסגטר משורר  סיירה לאון (צילום: רויטרס)
"אני לא האיש הרע שהכרת". קמארה(צילום: רויטרס)

אחרי שעזב את הכנופיה לפני שלוש שנים, קמארה מקווה כעת כי מסעו להוקרה כמשורר יהווה דוגמה לבני נוער אחרים בפריטאון, בה הולך וגדל מספר המצטרפים לכנופיות שעוצבו בדומה לאלו מלוס אנג'לס.

 

קמארה פרסם את שיריו בכמה מגזיני שירה בינלאומיים והוזמן בשנה שעברה להשתתף בכנס הסופרים האפריקני בקניה. זהו מהפך דרמטי עבור מי שבילה את מרבית חייו בהובלת Giverdam Gaza, חבורה של עשרות גנגסטרים שהקים כנער בשדרות אקסודוס בפריטאון.

יוסף קמארה  גנסגטר משורר  סיירה לאון (צילום: רויטרס)
התחיל בכתיבת חרוזים בטלפון הנייד. קמארה עם בתו(צילום: רויטרס)

"אם היית מחפש כמה בריונים כדי להרביץ למישהו, היית פשוט עובר במהירות במורד אקסודוס וגורם לחברי 'גיברדם' לעשות את העבודה", אמר קמארה, שגובהו כ-183 ס"מ, עם ראסטות קצרות וקעקועים על השרירי הזרועות.

 

עייף מהחיים ברחובות, הוא החל לחפש דרך מוצא. הוא מצא אותה ב-Way Out, סטודיו שהוקם על ידי קולנוען אנגלי בשנת 2008, המעודד צעירים מעוטי יכולת להיכנס לתחום האמנויות.

 

קמארה החליט לנסות את מזלו בכתיבת שירים, אחרי שראה כמה מחבריו נרשמים לקורס שירה. הוא נכנס לזה מהר, וכתב חרוזים בטלפון הנייד החבוט שלו.

יוסף קמארה  גנסגטר משורר  סיירה לאון (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
  

"אתה צריך לתת לאנשים משהו שהם יכולים לקחת בחזרה לקהילות שלהם ולהגיד 'אני לא האיש הרע שהכרת'", אמר מנהל המשרד של Way Out שבילה חלק ניכר מחייו ללא קורת גג. קמארה אמר כי ברצונו להקים ארגון משלו שיעזור לצעירים פגיעים לבנות הערכה עצמית ולעבור "מפשע לקריירה".

 

האתגר קשה. ברחבי סיירה לאון, תנאים כלכליים קשים, כולל אבטלה גוברת, הביאו רבים שנולדו לאחר מלחמת האזרחים ההרסנית של 2002-1991 במדינה להצטרף לכנופיות, אומרים חוקרים.

 

קמארה חושב ששירה יכולה להיות כלי רב עוצמה במאבק נגד מגמה זו, על ידי אילוץ צעירים להיות כנים עם עצמם. "כשאתה כותב שיר, אם אתה יכול להיות כנה עם מה שראית, עם מה שאתה מרגיש, עם מה ששמעת, לעולם לא תצטרך להמציא שום סיפור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
"לא צריך להמציא שום סיפור". קמארה
צילום: רויטרס
מומלצים