שתף קטע נבחר

הנוסעים ירדו, הצוות בחרדה: על ספינת הקורונה

11 הישראלים החלו את הבידוד בתל השומר, על הספינה נותרו אלף אנשי הצוות שלה. בכל תא נמצאים שניים, שחלקו חדרי רחצה ואכלו ביחד. "אנחנו לא רוצים להישאר כאן", אמרו. "כסף לא שווה כלום אם אתה מת". הם יחלו 14 ימי בידוד עם עזיבת הנוסע האחרון

 

נוסעים עוזבים את ה דיימונד פרינסס ספינה קורונה יפן נגיף וירוס (צילום: רויטרס)
נוסעים עוזבים את "דיימונד פרינסס"(צילום: רויטרס)

הבוקר הגיעו לבידוד בבית החולים שיבא בתל השומר 11 נוסעים ישראלים מ"ספינת הקורונה" (והתברר שאחת מהן נדבקה), בבתי חולים צבאיים ביפן מאושפזים ארבעת הישראלים שחלו - אבל על הספינה נשארו עדיין רבים מאוד. הסיוט של 14 ימי הבידוד הסתיים עבור רוב הנוסעים בספינת התענוגות "דיימונד פריננס", אבל הוא רחוק מלהיגמר עבור אלף אנשי הצוות שלה.

 

בהלת הקורונה - כל הכתבות

 

בזמן שרוב הנוסעים היו בבידוד בתאים, פרט לשעה שבה ניתנה להם אפשרות לנשום אוויר צח על הסיפון, רוב אנשי הצוות לא הושמו בבידוד כי נדרשו להמשיך לתפעל את הספינה. הם הכינו אוכל והעבירו ארוחות לתאים, מה שגרם לטענות לפיהן הם הפיצו את הנגיף בספינה, שבה נמנו יותר מ-630 מקרים של הידבקות בנגיף. מכיוון שהיו בקשר קרוב עם נוסעים שנדבקו בנגיף, הצוות צפוי להיכנס לבידוד של 14 יום מרגע שהנוסע האחרון יעזוב את הספינה.

 

 

מחשש לעבודתם, אנשי הצוות העדיפו לא לדבר עם כלי התקשורת - אבל כמה מהם שברו שתיקה ותיארו את התנאים הקשים ואת החשש על הספינה. סונאלי טקאר, קצינת ביטחון הודית בת 25, אמרה לסוכנות הידיעות הצרפתית בריאיון כי בכל תא ישנם שני אנשי צוות, שחלקו חדרי רחצה ואכלו ביחד, "כך שהיה קל מאוד למחלה להתפשט".

 

"אנחנו חוששים מאוד", הוסיפה. "עבדנו מאז שהחל הבידוד. בזמן שהימים עברו ומספר החולים עלה, החשש של הצוות הלך וגדל. כל מה שאנחנו רוצים הוא להיבדק ולהיות מופרדים מאלו שיתברר שנדבקו. אנחנו לא רוצים להישאר על הספינה".

 

אביה דינש אמר: "סונאלי תקועה בחדר חסר חדרים בקרוז, ומאוד חוששת. אנחנו מדברים איתה מדי יום כדי להרגיע אותה. למה הממשלה מחכה כל כך הרבה זמן כך שיותר ויותר אנשים נדבקים? היו צריכים לחלץ אותה מהספינה עם ההודים האחרים, כבר לפני זמן רב. זה מאוד מדאיג".

 

ספינת הקורונה (צילום: AFP)
ספינת הקורונה(צילום: AFP)

חלק מהנוסעים מספינה
הפינוי מהספינה(צילום: gettyimages)

נשיאת חברת ההפלגות פרינסס, ג'ן שוורץ, כתבה לצוות כי היא והחברה "אסירי תודה וגאים בכם. אתם צריכים חופשה, זה מגיע לכם. לכן אנחנו מציעים לכם חודשיים של חופשה בתשלום. זה יכלול את המשכורת שלכם וממוצע הטיפים שאתם מקבלים". "דיימונד פרינסס" עצמה צפויה לחזור לפעילות ב-29 באפריל, לאחר שבחברה אמרו כי תעבור "חיטוי מלא".

 

נוסעי הספינה, שהיו תלויים לחלוטין באספקת האוכל על ידי הצוות, פרסמו הודעות תודה ברשתות החברתיות. "משפחתי ואני רוצים להביע את ההוקרה העמוקה לעבודתכם, על ההקרבה והטיפול בשבועות האחרונים. אנחנו לא יכולים לדמיין את הקשיים שעמם התמודדתם ותמשיכו להתמודד", נכתב באחד מהם, לצד ציור שכלל לבבות ויהלומים. "אנחנו מאחלים רפואה שלמה לכם, למשפחות שלכם ובמיוחד לאלו שבבית החולים".

    

כמה מאנשי הצוות ניסו לשמור על מורל גבוה בעזרת ריקודים ומוזיקה. אנשי צוות המטבח פרסמו סרטון שלהם רוקדים ג'ייב ואחד העובדים, בינאי קומאר סרקר, פרסם בפייסבוק סרטון שלו שר. "אנחנו חייבים לנסות ולהישאר שמחים במצבים האלה", אמר. "תמיד צריך לנסות לפתור את הבעיות ולהתקדם קדימה. ככה זה בחיים".

 

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

אבל ככל שהימים חלפו, ומספר הנדבקים עלה, שלחו יותר ויותר אנשי צוות בקשות תחינה לסיוע. ג'ייסון אבאלוס, שף פיליפיני על הספינה, פרסם ברשתות החברתיות מכתב: "אנחנו סופרים את הימים ונראה שזה רק מתארך. אנחנו כבר לא מתפקדים טוב, הן גופנית והן נפשית. אנחנו לחוצים וחוששים. כסף לא שווה כלום אם אתה מת ומשאיר את משפחתך בלי זיכרון נפלא ממך".

 

בתוך כך, בסין דווח היום על 1,109 מקרים חדשים של הידבקות בקורונה, ובסך הכול נדבקו מהנגיף במדינה 75,685 איש. מספר המתים בסין עלה ב-118 ל-2,236. בווהאן, מוקד התפרצות הנגיף, מת מהווירוס רופא נוסף, בן 29. 500 אסירים סינים נדבקו בנגיף בשלוש מחוזות, מתוכם 230 בכלא נשים בווהאן, מה שהוביל לפיטורי מנהלת הכלא.

 

לאחר הספינה, מוקד ההתפרצות הגדול ביותר הוא בדרום קוריאה. בדרום קוריאה נמשך הזינוק המדאיג במספק הנדבקים והגיע ל-156, עלייה של 52 איש ביחס ליום האתמול. רוב המקרים החדשים אירעו בדאגו, שם הוטל עוצר במטרה למנוע את התפשטות הנגיף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים