שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    טעים ובריא לשבת

    המלצות למתכונים אנינים, בריאים וחדשניים לארוחת השבת. מדור חדש

    פטריות פורטובלו ממולאות בקרם קשיו

     

    מרכיבים:

    8 פטריות פורטבלו

    בצל גדול קצוץ קטן

    3-4 חופנים של תרד שטוף וקצוץ קטן

    חצי כפית אגוז מוסקט

    כפית שמן זית

    מלח ופלפל

     

    לקרם הקשיו:

    כוס של קשיו טבעי

    ½ כוס מים חמים

    שן שום

    קורט מלח

    פלפל שחור

     

    dsgsd ()

     

    הוראות הכנה:

    חממו את התנור ל-220 מעלות צלזיוס/ 350 פרנהייט

    קלפו את הפטריות ונקו אותן היטב, הסירו את רגל הפטריה והברישו כל פטרייה במעט שמן זית.

    במחבת גדולה, טגנו את הבצל עד שהוא הופך לשקוף, הוסיפו את התרד והתבלינים, הקפיצו לעוד שתי דקות וכבו את האש.

    לקרם הקשיו - הניחו את הקשיו, מים חמים, שום, ותבלינים בבלנדר חזק, וטחנו עד שהקשיו מגיע למרקם חלק ואחיד לחלוטין, במידה והעיסה צמיגית מדי, הוסיפו עוד נוזלים, לאחר שהעיסה מגיעה למרקם קרמי מושלם, טעמו ותקנו עם מלח ופלפל במידת הצורך.

    ערבבו את קרם הקשיו ביחד עם מלית התרד והבצל.

    מלאו כל פטריה בכף גדושה של מלית, סדרו את כל הפטריות בתבנית אפייה והכניסו לתנור שחומם מראש לכ-20 דקות.

    הוציאו מהתנור והגישו

     

    ערכים תזונתיים: 8 מנות הגשה, קלוריות למנה: 200 קלוריות, 15 גרם שומן, 15 גרם פחמימה, 8 גרם חלבון

     

     

    פיצה מקמח שקדים

     

    dsgsd ()

     

    מרכיבים:

    לבצק :

    2 כוסות של קמח שקדים (ללא הקליפה )

    ½ כוס קמח ארוורט/ קמח טפיוקה

    2 כפיות אבקת אפייה

    כפית מלח

    כפית אורגנו מיובש

    כפית בזיליקום מיובש

    כפית אבקת שום

    ¼ כוס שמן קוקוס/ שמן זית

    2 ביצים

     

    לרוטב:

    2 כוסות של עגבניות מרוסקות

    חצי כוס של רסק עגבניות

    שן שום כתושה

    2 כפות של בצל קצוץ

    כפית של אורגנו יבש

    כפית של בזיליקום מיובש

    מלח ופלפל לטעם

     

    לתוספות:

    ½ כוס גבינת מוצרלה באפלו

    פטריות פרוסות או כל ירק אחר

    10 עלי בזילקום טריים

     

    הוראות הכנה:

    חממו תנור מראש לחום של 325 מעלות פרנהייט/ 170 מעלות צלזיוס

    בקערה גדולה ערבבו את הקמחים, מלח, פלפל, תבלינים, אבקת אפייה,שמן וביצים, ערבבו היטב אז שנוצר בצק אחיד.

    הניחו את הבצק על תבנית אפייה ושטחו אותו היטב, צרו עיגול שווה.

    אפו את הבצק ל20 דקות בתנור

    במחבת בינונית, בשלו את העגבניות המרוסקות על להבה בינונית,הוסיפי את השום, רסק עגבניות, בצל ותבלינים, ערבבו היטב, ובשלו כ-5-10 דקות.

    הוציאו את הבצק מהתנור והניחו מעל את כמות הרוטב הרצויה, תוספות רצויות והכניסו לתנור ל-20 דקות על חום של 400 מעלות/ 200 מעלות צלזיוס.

     

    ערכים תזונתיים: 8 מנות הגשה, קלוריות למנת הגשה:240 קלוריות, 16 גרם שומן, 20 גרם פחמימה, 9 גרם חלבון

     

     

    סלט ארוגולה,תותים, וזרעי חמניות

     

    מרכיבים:

    3 כפות חומץ יין אדום

    כפית דבש

    כפית מייפל סירופ

    חצי כפית חרדל

    2 כפות שמן זית

    7 כוסות ארגולה (רוקט)

    2 כוסות תותים שטופים וחתוכים

    2 כפות זרעי חמנייה

    1 כפית של טימין טרי

    ¼ כפית מלח

    ¼ כפית פלפל שחור

     

    הוראות הכנה:

    ערבבו היטב חומץ, דבש, סירופ, חרדל

    לאט, לאט הוסיפו את השמן וערבבו היטב.

    בקערה גדולה ערבבו את הרוקט, התותים, זרעי החמנייה פזרו מעל את הרוטב וערבבו היטב.

    אפשר לפזר מעט גבינת עיזים.

     

    ערכים תזונתיים: 6 מנות הגשה, קלוריות למנה: 81 קלוריות, 3 גרם שומן, 13 גרם פחמימה, 1.6 גרם חלבון

     

     

    פשטידת בטטה בצל ותרד

     

    מרכיבים:

    בטטה גדולה חתוכה דק לעיגולים

    כף שמן זית למריחה מעל הבטטה

    מעט מלח גס

     

    למלית:

    4 כוסות תרד קצוץ

    1 כוס פטריות קצוצות

    1 בצל קטן קצוץ דק

    3 שיני שום קצוצות דק

    ½ כפית מלח גרגר עדין מלח

    6 ביצים

    ¼ כוס חלב קוקוס מפחית

    2 כפות שמרי בירה - nuriotnal yeast (לא חובה )

     

    dsgsd ()

     

    הוראות הכנה:

    מחממים את התנור ל- 425 מעלות פרנהייט/ 250 צלזיוס

    מקלפים את תפוח האדמה המתוק ופורסים אותו לעיגולים דקים מאוד, שיהוו את הבסיס לפשטידה.

    מושחים את הבטטות בשמן זית ומסדרים בתבנית פאי עגולה.

    מפזרים מעט מלח מעל הבטטות וקולים בתנור שחומם מראש במשך כ -25 דקות, או עד שהוא רך ומתחיל להתחמם.

    בעוד הבטטות נאפות, החלו בהכנת המלית.

    במחבת גדולה חממו על חום בינוני גבוה והוסיפו את הבצל.

    לאחר שהבצל הופך להיות שקוף, מוסיפים את הפטריות הקצוצות השום והנמיכו את האש.

    ממשיכים לבשל ומערבבים כשתי דקות נוספות עד שהם מתרככים.

    מוסיפים את התרד הקצוץ לשתי דקות ואז מסירים מהחום.

    בקערה גדולה, ערבבו היטב את את הביצים, חלב הקוקוס, המלח והשמרים התזונתיים.

    מוציאים את הבטטות מן התנור פעם אחת ומורידים את החום ל-400 מעלות פרנהייט/ 200 צלזיוס.

    צקו מעל הבטטות את מלית התרד, פטריות והבצל.

    שופכים בזהירות את תערובת הביצים מעל החלק העליון.

    אופים בתנור 400 מעלות/ 200 מעלות במשך 25 דקות או עד למרכז מוגדר הצדדים מתחילים להתחמם.

    אפשרו לפשטידה להתקרר ולהגדיר כ 15 דקות לפני החיתוך.

     

    ערכים תזונתיים: 8 מנות. קלוריות למנה: 120 / שומן: 3 גרם / פחמימות: 7 גרם / סוכר: 2 גרם / חלבון: 7 גרם

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים