שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    משבר הקורונה הגיע למסעדות

    נזקי הקורונה מורגשים גם במסעדות: כניסה ויציאה של טבחים זרים מסין ותאילנד מוגבלת, צפוי מחסור בחומרי גלם למטבח האסייתי ומסעדות שנמצאות בסמיכות לאזורי תיירות בארץ סופגות ירידה בכמות המבקרים. בעל מסעדה סינית: "אין אנשים, פוחדים לבוא אלינו"

    סימנים של משבר הקורונה ההולך ומתמשך, מתחילים להופיע לא רק בתחום התיירות והכלכלה אלא גם בעולם המסעדנות, ולא רק באסייתיות.

     (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
    (צילום: דודו אזולאי)

    מחר (יום ה') היה אמור לנחות בארץ השף האיטלקי הצבעוני דאריו צ'יקיני, שהיה אמור לבשל יחד עם השף חיים כהן באירוע שמתקיים ב"קלאב הוטל" באילת. מארגני האירוע חששו להביא את השף מטוסקנה, והבוקר קיבלו האורחים הודעת אסמס כי צ'יקיני לא יגיע ואותו יחליף שף אחר, "משלנו", יוסי שיטרית.

     

    אם צ'יקיני היה נוחת בארץ הוא אמנם לא היה צריך להישאר בבידוד של שבועיים, אבל מארגני האירוע העדיפו לבטל את הגעתו, על אף שהתכוננו אליה חודשים רבים מראש.

    דאריו צ'יקיני: נשאר באיטליה (צילום: צחי קיבנשטיין) (צילום: צחי קיבנשטיין)
    דאריו צ'יקיני: נשאר באיטליה(צילום: צחי קיבנשטיין)
     

    אבל משבר הקורונה לא עוצר בשף האיטלקי, והוא מחלחל גם למסעדות, ובעיקר לאלה שנמצאות באזורים תיירותיים בארץ. מסעדנים שנמצאים קרוב לקו החוף בתל אביב מספרים כי בשל הירידה במספר התיירים מאסיה הם חווים גם ירידה של כ-20 אחוזים בתפוסת המסעדות.

     

    חשוב להדגיש כי אותם מסעדנים לא דיווחו על ירידה משמעותית, אבל היעדרותם של התיירים האסייתיים בהחלט מורגשת.

    בהלת הקורונה (צילום: שאול גולן)
    בהלת הקורונה(צילום: שאול גולן)
     

    לא מקבלים צ'ופ סטיקס

    אבל נראה שאת החבטה הגדולה מכולן מקבלות המסעדות האסייתיות, ובייחוד המסעדות הסינית. מסעדן סיני ותיק בעל מסעדה סינית אותנטית, שחשש להתראיין בגלוי, סיפר כי בשבועות האחרונים המסעדה שלו ריקה. "אין אנשים", הוא אומר, "אנשים פשוט פוחדים להגיע אלינו".

    תיירים סינים סיני מסכה רחוב לונדון נגיף וירוס קורונה סין (צילום: AP)
    תיירים סינים בלונדון(צילום: AP)
     

    "מאז ראש השנה הסיני ותחילת המשבר של הקורונה, אנחנו לא מקבלים סחורה", אומר עודד כליף מ"מזרח ומערב", ייבואן של חומרי גלם אסייתיים למסעדות. "אם זה ימשיך ככה יתחילו להרגיש את החוסרים עוד חודש".

     

    כמו מה, למשל?

    "צ'ופ סטיקס, צנון יפני ואני משער שהמפעל לא יוכל לשלוח גם אצות. אנחנו מייבאים כמעט את כל המוצרים המקבילים מתאילנד ומיפן או מקוריאה, אבל כל זה לא פשוט. יש לי מלאי שיכול להספיק לשבועות הקרובים, אבל אני רואה מה הולך להיות. כבר עכשיו אנחנו מצמצמים את המוצרים שאנחנו מוכרים לסיטונאים כי אני שומר אותם ללקוחות שלי מהמסעדות האסיתיות".

    ומה יהיה עם הצ'ופ סטיקס? (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    ומה יהיה עם הצ'ופ סטיקס?(צילום: ירון ברנר)
     

    אתה בקשר עם הספקים שלך בסין?

    "כן, אנחנו מתכתבים עם בעלי המפעלים בסין והם מספרים שהבעיה היא שהעובדים שלהם לא מגיעים למפעל, ואם הם מגיעים אז הם לא יכולים לנסוע לשוק המקומי".



       (צילום: איי אף פי)
    (צילום: איי אף פי)

    "תקועים" בסין

    אבל אחרי הכל, נראה שעיקר הפגיעה כרגע מקבלים המסעדנים שמעסיקים טבחים זרים: הכניסה והיציאה של טבחים זרים מסין ותאילנד נחסמה, וזה מקור כוח האדם העיקרי של רוב המסעדות האסייתיות. החוק אומר כי טבחים זרים צריכים לצאת מישראל בתום חמש שנים, אבל ל-ynet נודע כי כרגע "תקועים" בארץ 100 טבחים זרים שהיו אמורים לצאת כבר מישראל. בעקבות פניה של ארגון המסעדות האתניות בישראל לרשות האוכלוסין וההגירה, התקבלה הסכמה שאותם טבחים ישארו לעבוד בארץ עד לתאריך 31 במאי, בכפוף להליך פרוצדורלי.

     

    בעיית כוח האדם נעוצה גם בעובדה שבשל ראש השנה הסיני שהתקיים לפני כחודש, עשרה אחוזים מהצוותים של הטבחים נמצאים בחופשת מולדת בסין, חופשה שהייתה אמורה להסתיים כבר מזמן, אבל כרגע נמשכת - ואין פתרון באופק.

     

    גורמים בכירים בענף מוסרים כי בהנחה שמשבר הקורונה לא ייפתר עד תחילת יוני, הבעיה תחריף, ותאיים גם על פתיחת מסעדות אסייתיות חדשות.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דודו אזולאי
    משבר הקורונה הגיע למסעדות
    צילום: דודו אזולאי
    מומלצים