שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    "שותפות זה פתח לצרות, עדיף להישאר רק משפחה"

    הם כל השבוע מחכים לארוחות שישי אצל החמות, מחליפים מתכונים ומפנטזים להקים בר קטן ביחד כשייצאו לפנסיה: השף עומר מילר מבשל הערב (ג') ארוחה חד פעמית ונטולת אגו אצל הגיס - המסעדן מוש בודניק

    הם נפגשים אחת לשבועיים בארוחות שישי אצל החמים - נעמי ואברהם קידר - ועפים על האוכל שלהם לא היה בבית, אבל אחרי הכל הם בעצם קולגות הרבה לפני שהם גיסים: השף עומר מילר והמסעדן מוש בודניק ("סושייאל קלאב", "הונלולו", "קאנטרי קלאב", "ספייס האוס"), שנשואים לשתי אחיות, משתפים פעולה, לראשונה אחרי עשר שנים שבהן הם חלק מאותה משפחה.

    עומר מילר (מימין) ומוש בודניק (צילום: יובל חן)
    עומר מילר (מימין) ומוש בודניק(צילום: יובל חן)

    השף עומר מילר יבשל הערב (ג') ארוחה חד פעמית ב"סושייאל קלאב" בתל אביב, לרגל חגיגות עשר שנים למקום. "מוש ואני תמיד פלירטטנו בעסקים", מספר מילר, "אבל אף עם לא היה בינינו שיתוף פעולה אמיתי, אף פעם לא בישלתי שם, ודווקא עכשיו בחגיגות העשור נראה לי נכון שאעשה את הערב הזה, כי אחרי הכל, עשר שנים זה חשוב".

     

    ספרו לי על הפעם הראשונה שהבנתם שאתם הולכים להיות משפחה.

    מוש: "זה היה בפעם הראשונה ששירן הביאה את עומר להורים שלהן, נעמי ואברהם. בדרך כלל המפגש עם ההורים זה חלק מביך, ועומר היה נבוך. אני ישבתי שם כבר עם פז"ם של שנה, אז היה לי יותר נוח. הארוחות האלה אצלם זה משהו ענקי, אני בא מבית של אשכנזים ובשיא האירוח אנחנו חמישה אנשים סביב השולחן. שם היו באותו יום 20 איש, עומר לא ידע מה לעשות עם עצמו".

    עומר: "בדרך כלל השלב הזה שבו אתה מגיע להכיר את המשפחה זה שלב מביך, ובטח ובטח אם כולם שם בהרכב מלא כולל הסבתות וכל האחים. המשפחה של מורן ושירן היא משפחה חמה. אני זוכר כשהגעתי בפעם הראשונה עשו על האש, ואז הבנתי גם כמה זה בית קולינרי. ישר גם התחילו הבדיחות הקבועות של אנשים שלא יודעים איך להתמודד עם שף שבר להתארח אצלם בבית. הם לא יודעים שכל מה שישימו לנו על השולחן יהיה טוב, ודווקא הדברים הכי פשוטים".

    סושייאל קלאב חוגגת עשור (צילום: בן יוסטר) (צילום: בן יוסטר)
    סושייאל קלאב חוגגת עשור(צילום: בן יוסטר)

    איזה קטע, עומר התחיל עם שירן באינסטגרם

    הכל התחיל כשמורן ומוש, אז זוג טרי בן שנה, הבינו יום אחד שמשהו מתבשל בין הקולגה עומר מילר לאחותה של מורן, שירן. "עומר ואני היינו קולגות, לשנינו היו מסעדות בשדרות רוטשילד והוא היה מגיע לא מעט לבר שהיה לי בדיזנגוף 223", נזכר מוש, "יום אחד מורן אמרה לי שעומר מילר התחיל עם שירן באינסטגרם. אני זוכר שדי מההתחלה היה לעומר ומורן חיבור טוב, עד היום הם חברים טובים. שניהם פודיס והם מדברים כל הזמן על אוכל. עומר מבשל לנו ארוחות מדהימות אצלם בבית, לפעמים מקסיקני, לפעמים סטייקים, ויש להם קשר מיוחד, הם כל היום מחליפים מתכונים. מורן היא בין האנשים שעומר הכי מעריך את דעתם הקולינרית, אפילו לפני הרבה שפים".

    עומר: "למורן יש תפיסת עולם שאני מעריך, וגם חוש טעם טוב. החוש טעם המפותח זה במשפחה כי גם שירן ככה, היא המבקרת אוכל שלי. שתיהן גדלו בבית עם אוכל טוב".

    מוש: "אוכל טוב? זה האוכל הכי טוב בעולם. ארוחות שישי אצל נעמי ואברהם זה הכי טעים, היא ארגנטינאית והוא טורקי-יווני. נעמי מבשלת ואברהם נותן ציונים. אני גדלתי בבית קולינרי אינפנטילי, היה לנו שניצל ופסטה, בית של אשכנזים. קציצות זה היה שיא הקולינריה אצלנו. לתל אביב הגעתי נטול כל השכלה בנושא".

     

    איך זה שעד עכשיו לא פתחם שום דבר ביחד?

    מוש: "לעומר ולי לא יצא מעולם להיות שותפים. הרבה פעמים זה היה כמעט, ובסוף לא קרה. מצד אחד זה טוב כי זה פתח לצרות - שותפויות מוסיפות לקשר נדבך שעלול לקלקל אותו. בכל שותפות יש את השלב של הירח דבש, ואז מתחילים החיים. אנחנו העדפנו להישאר בשלב הירח דבש. יותר משבא לי לעשות עסק עם עומר בא לי לעשות איתו פופ-אפ, שנחווה רק את הירח דבש וזהו".

    עומר: "מה שריגש אותי בארוחה הזאת זה שאני יודע שיש לי 24 שעות להרגיש שותף עם מוש ולהתפרע, ואז כל אחד יחזור לקונכייה שלו. בפנטזיה שלי כשנהיה מבוגרים יהיה לארבעתנו בר קטן".

     

    לפעמים אתם עושים דאבל דייט ארבעתכם במסעדות?

    מוש: "לא, אנחנו עסוקים ועובדים ועכשיו גם יש ילדים. לפעמים אנחנו הולכים ל'קליפסו' או ל'סושייאל קלאב', אבל לא למסעדות של אחרים. בתכל'ס זה אומר שעומר קם מהשולחן כל דקה, או אני קם כל דקה. רק אצל נעמי ואברהם אנחנו אוכלים ביחד, וזה קורה פעם בשבועיים בארוחת שישי. מגישים שם קינוח מטורף של עוגת ביסקוויטים, וזה הדבר הכי טעים בעולם. אוכל במשפחה של שירן ומורן זה תרבות, יש שם גם הרבה סטייל. מורן מספרת שאבא שלה היה הולך לדוג והיה חוזר עם דגים. אני לא אכלתי אף פעם משהו שאבא שלי תפס, אנחנו אכלנו טבעול מהמקפיא".

    עומר: "מה שמצחיק זה שההורים של שירן חיים כמו שהרבה שפים רוצים לחיות - האבא מגדל חסה ומביא לנו הביתה ירקות הרבה יותר טובים ממה שהספקים מביאים לי. הוא מאוד קשוח בנושא הירקות שלו, אם הצנונית לא נקטפה היום הוא לא יאכל אותה".

     

    אינסטגרם זה לא משחק

    אבל הקשר בין האחיות קידר לעולם האוכל לא נגמר בזה - אחותם הגדולה, אילנית, נשואה לאבי, המוכר יותר בתואר "הבן של צורי הדייג", מי שאחראי על אספקת הדגים ללא מעט מסעדות בארץ.  "באירועים משפחתיים זה הולך ככה: עומר מביא בשר ותבשילים, אבי מביא דגים ואני מכין לכולם דרינקים. מורן בדרך כלל אחראית על הקינוחים", מסביר מוש.

     

    ואיך האינסטגרם והחשיפה נכנס למערכת המשפחתית?

    מוש: "מורן ואני אנונימים לחלוטין. אנחנו מוכרים בתעשייה בלבד, אבל לא מעבר לזה. אני הכי גרוע בעולם באינסטגרם. דף האינסטגרם שלי זה כמו ספר מזכרות שלי, זה לא בשביל כל העולם. ובכלל, אינסטגרם זו עבודה מטורפת, אתה כל היום צריך להזין אותו. אנשים חושבים שזה משחק אבל זה לא, זו עבודה רצינית, צריך סבלנות לזה".

    עומר: "הוא באמת לא יודע לעשות את זה, צריך לאהוב את זה ולא רק להבין בזה. כדי לנצח באינסטגרם אתה חייב כל הזמן לספק תוכן עדכני, וחשוב גם לאהוב את זה ולשתף את זה עם העולם. אני שמח שיש ביקוש לתוכן שאני מייצר - אוכל, מתכונים, חתולים ועכשיו גם תינוקות – זה תוכן שאנשים אוהבים ואני מביא בתוך זה את הזווית שלי".

    עומר מילר (מימין) ומוש בודניק (צילום: יובל חן)
    מחכים לארוחת שישי אצל נעמי ואברהם: עומר מילר (מימין) ומוש בודניק(צילום: יובל חן)

    הערב, במסעדת "סושייאל קלאב", עומר יכין 8 מנות ספיישל, שכולן מבוססות על תחנות בחיים שלו ועל מנות מיתולוגיות שלו שהוא אוהב. את האוכל יחזקו הקוקטיילים של מוש על בסיס ג'ק דניאלס שיפון, ורקדנית בטן שתבוא להרים. לפתיחה יהיו מאזטים (כמו ב"חדר האוכל") של כבד קצוץ וקרם חצילים; תהיה מנה של ביצה שניצל של מסעדת "השולחן"; יהיו סוכריות דלעת, גם הן של "השולחן"; יהיה המבורגר של "סוסו" בגרסה קצת שונה עם מיח עצם; ויהיו גם פיצות של "פיצה סבא" עם טופינג של הסושייאל קלאב.

     

    "יש לי טראומה מכל הנושא של אירוח שפים", מודה מוש, "זה משהו שצריך לדעת לעשות אותו נכון, ובדרך כלל זה משמרות שקורסות, האוכל לא יוצא מדוייק כי השף נמצא בלי הצוות המקורי שלו, וכשמישהו מבחוץ נכנס למטבח שהוא לא מכיר זה תמיד יותר קשה. צריך להיערך לערב כזה ברצינות".

    עומר: "זה כמו שיביאו את להקת בת שבע להופעה של ערב אחד בלי חזרות ועם הרבה אגו. אבל פה אנחנו נטולי אגו ומוכנים לזה".

     

    מה עם מורן ושירן - יגיעו?

    מוש: "מורן ושירן יגיעו וכבר שמרנו להן שולחן. עם מי הן ישבו? איתנו בטוח שלא, כי עומר יהיה במטבח ואני אפרפר מסביב לבר".

     

    עומר מילר בסושייאל קלאב לרגל חגיגות העשור, יום שלישי 25/2 בשעה 19:00, רוטשילד 45 תל אביב, 03-5601114

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: יובל חן
    עומר מילר מבשל אצל הגיס, מוש בודניק
    צילום: יובל חן
    מומלצים