שתף קטע נבחר
צילום:  AFP, EPA

קורונה: במי הווירוס גורם למחלה הכי קשה - ולמה?

הבהלה מהווירוס המסתורי רק גוברת כשמספר החולים מתפשט בקצב אדיר. אבל המספרים חושפים שהרוב המוחלט של הנדבקים מחלים באופן מוחלט, ושיעור התמותה נמוך יחסית לווירוסים רבים אחרים. אלו הנתונים שאולי ירגיעו אתכם

 

התפשטות הקורונה בישראל:

 

 

נגיף הקורונה הולך וסוגר על העולם: מדובר באחת המגפות הגדולות ביותר בהיסטוריה, המתפשטת מהר הרבה יותר מכפי שסברו בהתחלה בעולם הרפואה. מעל 80 אלף איש ברחבי העולם נושאים בגופם את הווירוס, מרביתם בסין ובהונג קונג, אך עוד ועוד מדינות נאלצות להתמודד עם ההתפרצות של הנגיף המסתורי.

 

אבל בין המספרים המבהילים והתפשטותו המהירה של הנגיף מהמזרח אל מדינות אירופה, ארה"ב, קנדה ואפילו אוסטרליה, ישנה גם נימת הרגעה: שיעור המחלימים גבוה הרבה יותר מכפי שסברו, ושיעור התמותה נמוך מאוד יחסית וצפוי אף לרדת עוד יותר.

 

התפרצות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

 

על פי הנתונים נכון להבוקר (ד'), נדבקו בנגיף הקורונה 81,000 איש, מתוכם 2,764 איש מתו. אבל מנגד, 30,158 איש החלימו לחלוטין. בפילוח המקרים הפעילים, של אלה המוגדרים חולים, נמצא כי 49,776 איש חלו וסבלו מתסמינים, 81% מתוכם מוגדרים במצב קל מאוד, ו-9,211 איש, שהם 19% מהחולים, במצב קשה.

 
עדיין מוקדם לקבוע באופן מוחלט את סיכון התמותה, אולם על פי הנתונים עד כה, שיעור התמותה עומד על כ-2.3%. עם זאת מדובר על נתונים שמרביתם הגיעו ממקרי המוות בסין, כאשר עדיין לא היה ידוע הרבה על המחלה, אמצעי המיגור והאבחנה היו חלקיים, ורבים מהתושבים שנדבקו לא הגיעו לשירותי רפואה זמינים.

 

  ( )

 

בפילוח סיכון התמותה מהמחלה, עולה שהוא עומד על 23% אצל אנשים בגילאי 70 ומעלה. 3.6% אצל אנשים בגילאי 60 עד 69, הסיכון צונח לכדי 1.3%אצל בני 50 עד 59. בקרב בני 40 עד 49, מגיע סיכוןהתמותה ל-0.4%, ואצל קבוצות הגיל 39 ומטה סיכון התמותה עומד על 0.2%. עד כה, לא דווח על אף מקרה מוות מתחת לגיל 10 שנים.

  

שיעור התמותה הגבוה אצל קשישים, מיוחס למחלות רקע. פילוח התמותה הראה כי אצל 10.5% מהנפטרים היה רקע של מחלות לב וכלי דם, 7.3% סבלו מסוכרת, 6.3% סבלו ממחלות נשימה כמו אסתמה או מחלות ריאה חסימתיות, 6% סבלו מיתר לחץ דם, 5.6% מהנפטרים היו חולי סרטן, ורק 0.9% לא סבלו ממחלה כלשהי.  בפילוח סיכון התמותה לפי מינים, עולה הסיכון אצל גברים גבוה מזה של נשים, ועומד על 2.8% לעומת נשים - 1.7%.

 

  ( )

 

כאמור, המספרים עד כה מצביעים על כך ששיעור התמותה ממגפת הקורונה הוא נמוך מאוד, וצפוי לרדת עוד יותר בעקבות צעדי המנע המוגברים ברחבי העולם, המודעות הגבוהה לתסמיני המחלה, והטיפול המהיר של אלה המאובחנים. מרבית הנפטרים היו מבוגרים וקשישים, שסבלו ממחלות רקע.

 

כל מה שידוע על הקורונה:

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
התפרצות הקורונה
צילום: מוטי קמחי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים