שתף קטע נבחר

צילום:  AFP, EPA

סין תבודד זרים. איראן: הפחד מהנגיף – נשק לאויב

המגמה מתהפכת? בבייג'ינג ייאלצו זרים מאזורים נגועים לעבור בידוד. באיראן, שבה מתו כבר 19 לפי המניין הרשמי, הגיב הנשיא לטענות לטיוח מצד ארה"ב: "מפיצה פחד". מקרים ראשונים בברזיל וביוון, שניהם של כאלו שביקרו בצפון איטליה. עוד זינוק בדרום קוריאה – שם נדבק חייל אמריקני

 

 

הרשויות בבייג'ינג, בירת סין, הודיעו היום (ד') כי זרים שיגיעו מאזורים נגועים בנגיף הקורונה ייאלצו להיכנס לבידוד למשך 14 יום. הצעד אמנם תקף רק לבירה עצמה, אך ממחיש אולי את המגמה ההפוכה המסתמנת בימים האחרונים: בעוד בסין מספר המתים והנדבקים יורד מיממה ליממה, בכמה אזורים מחוצה לה – בעיקר בדרום קוריאה, איראן ואיטליה – גובר החשש מהתפרצות של ממש.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

בארגון הבריאות העולמי העריכו לאחרונה כי המגפה בסין הגיעה לשיאה בסביבות 2 בפברואר, וכי מאז היא נמצאת במגמת ירידה. לפנות בוקר עדכנה נציבות הבריאות הלאומית בסין כי עוד 406 מקרי הידבקות חדשים התגלו ביממה החולפת, פחות מ-508 המקרים שהתגלו ביממה שקדמה לה. בסך הכול נדבקו בסין, בעיקר במחוז חוביי שבו התפרץ הנגיף בדצמבר אשתקד, 78,064 בני אדם. מספר המתים עלה ב-52 – הנתון הנמוך ביותר זה שלושה שבועות – והמניין הכולל בסין עומד כעת על 2,715 מתים.

בית חולים ב ווהאן סין נגיף וירוס קורונה (צילום: רויטרס)
מגמת ירידה. בבית חולים בווהאן שבסין, מוקד ההתפרצות(צילום: רויטרס)

בית חולים ב ווהאן סין נגיף וירוס קורונה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

חיטוי ב טהרן איראן נגיף וירוס קורונה (צילום: AP)
בהלת קורונה באיראן. צוותי חיטוי ברכבת בטהרן(צילום: AP)

חיטוי ב טהרן איראן נגיף וירוס קורונה (צילום: AP)
(צילום: AP)

מחוץ לסין ממשיך הנגיף להתפשט. יותר מ-50 בני אדם כבר מתו מחוצה לה, ויותר מ-3,000 נדבקו. בארה"ב הזהיר אתמול המרכז לבקרת מחלות ולמניעתן (CDC) כי הנגיף צפוי להתפשט במדינה, וקרא להיערך לכך. "זו לא שאלה של האם. זו שאלה של מתי וכמה אנשים יידבקו", אמרה סגנית מנהל המרכז, אן שוחט. בארה"ב התגלו עד כה 57 נדבקים.

 

התפרצות הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:

נדבקים בשכנות של איטליה: "הגבולות יישארו פתוחים"

בידוד לאלף תיירים במלון בטנריף

גם סגן שר הבריאות נדבק: מה קורה באיראן?

5 סיבות לאופטימיות זהירה

כך יצביעו האזרחים שנמצאים בבידוד

 

בארגון הבריאות העולמי הדגישו כי מוקדם להכריז על הנגיף כעל "מגפה עולמית" ("פנדמיה"), אך קראו למדינות להיערך למצב שכזה. ד"ר ברוס איילווארד, שעמד בראש משלחת של הארגון לסין, אמר אמש בתדרוך בז'נבה כי על המדינות לנקוט צעדי הכנה "סופר מהירים". הוא שיבח את הפעולות "יוצאות הדופן" שבהן נקטה סין כדי להיאבק בנגיף.

 

בדרום קוריאה מסרו הבוקר כי עוד 284 בני אדם נדבקו בנגיף – מה שמעלה את מספר הנדבקים הכולל במדינה ל-1,261. רוב המקרים החדשים, 134, הם של תושבים מהעיר דגו, הרביעית בגודלה במדינה, ושבה ההתפרצות קשה מכל. לפי החשד הנגיף התפרץ שם בטקסים של כנסיית שינצ'אונג'י. הרשויות בדרום קוריאה כבר הודיעו כי יבדקו את כל חברי הכנסייה הזו ברחבי המדינה – 212 אלף בני אדם, מבצע עצום בהיקפו.

3082 (Photo: EPA)
לא לפחד. נשיא איראן, חסן רוחאני(Photo: EPA)

טהרן איראן חשש מ נגיף וירוס קורונה (צילום: EPA)
האיראנים חושדים שהמצב חמור בהרבה. צעירה בטהרן(צילום: EPA)

טהרן איראן חשש מ נגיף וירוס קורונה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

עיראק בצרה נגיף וירוס קורונה (צילום: AFP)
הגבול נסגר. עם מסכות בבצרה, עיראק(צילום: AFP)

בין הנדבקים החדשים בדרום קוריאה גם חייל אמריקני, בן 23 שמוצב בבסיס "קמפ קארול", הסמוך לעיר דגו. ליד הבסיס הזה נמצא גם מרכז לבעלי מוגבלויות, שבו נדבקו כמה בנגיף. הצבא האמריקני מסר כי החייל הוכנס לבידוד בביתו, שמחוץ לבסיס. עוד נמסר כי נעשות כעת פעולות לאתר את כל אלו שהיו עמו במגע ולבדוק אותם.

 

נשיא איראן: לא לפחד

מוקד מרכזי נוסף של הנגיף הוא איראן, שהבוקר דיווחה על עוד כמה שמתו מקורונה. לפי המניין הרשמי של הרשויות, 19 בני אדם מתו ועוד 139 נדבקו בסך הכול. טהרן דיווחה על מקרים ראשונים רק לפני שבוע, ובתוך זמן קצר המספרים הרשמיים זינקו. איראנים רבים חושדים כי מדובר בעדות לניסיון טיוח של המצב האמיתי. מחוקק מהעיר קום, מוקד ההתפרצות באיראן, אף טען כי מספר המתים גדול בהרבה מהנתון הרשמי, וכי "בכל יום" מתים עשרה בני אדם בעירו. אתמול התברר כי אפילו סגן שר הבריאות במדינה, היראג' הארירצ'י, שאחראי על המאבק בנגיף ברפובליקה האיסלאמית, נדבק בקורונה.

 

כדי להיאבק בנגיף הרשויות באיראן סגרו בתי ספר, אוניברסיטאות, מרכזי תרבות ומרכזי ספורט. הן שלחו צוותים לחיטוי אוטובוסים, רכבות ומרחבים ציבוריים. הבוקר הבטיח הנשיא חסן רוחאני כי איראן לא תטיל סגר על אזורים נגועים. "אנחנו מבודדים רק אנשים", אמר. רוחאני הגיב גם לביקורת של מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו, שהאשים את איראן בהסתרת היקף ההתפרצות במדינה. רוחאני אמר כי וושינגטון מנסה להפיץ "פחד" בארצו.

איראן סגן שר הבריאות ש נדבק ב נגיף וירוס קורונה (צילום: AFP)
מנגב זיעה. גם סגן שר הבריאות באיראן נדבק(צילום: AFP)

 

 

הוא אמר שאין לאפשר לאויביה של איראן להשתמש בנגיף כנשק נגדה. "אסור לנו לתת לאמריקה להכניס וירוס חדש, בנוסף לקורונה, זה שנקרא פחד קיצוני", אמר רוחאני בישיבת הקבינט השבועית. לדבריו, האמריקנים "בעצמם מתמודדים עם נגיף הקורונה, 16 אלף מתו שם משפעת, אבל הם לא מדברים על מה שקורה אצלם".

 

רוחאני טען עוד שמאבקה של איראן בנגיף משיג תוצאות בשטח. "יש לנו פחות ביקורים בבתי החולים", אמר – על רקע דיווח אתמול ב"ניו יורק טיימס" שבתי החולים מוצפים במטופלים, ושבאחד מהם בטהרן אף הוקם אוהל לסינון חולים בכניסה. "אם 100 אנשים אושפזו בימים הראשונים, ושבעה או שמונה היו יכולים למות, היום המספר הזה צנח", הוסיף הנשיא האיראני. הוא הבטיח לעמו שקיפות בכל הנוגע לדיווח הנתונים מההתפרצות במדינה.

אפגניסטן במחוז הארת חשש מ נגיף וירוס קורונה (צילום: EPA)
מאיראן – למדינות השכנות. הנגיף הגיע גם לאפגניסטן(צילום: EPA)

מסכות ב בת חולים ב פקסיטן נגיף וירוס קורונה (צילום: EPA)
עוטים מסכות בבית חולים באפגניסטן(צילום: EPA)

אפגניסטן במחוז הארת חשש מ נגיף וירוס קורונה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

מאיראן התפשט הנגיף לכמה מדינות במזרח התיכון: כוויית, עיראק, בחריין, עומאן, לבנון, איחוד האמירויות ואפגניסטן דיווחו כולן על נדבקים שביקרו באיראן. בכוויית דיווחו כבר על 25 מקרים. כמה משכנותיה של הרפובליקה האיסלאמית סגרו את הגבול עמה, ובכך מאיימת ההתפרצות לבודד את איראן – שכבר כעת מבודדת בשל הסנקציות האמריקניות – עוד יותר.

 

בידוד במלון באלפים, הקורונה בברזיל וביוון

באירופה, המוקד החמור ביותר הוא באיטליה, בצפונה. במדינה נדבקו כבר 374 בני אדם. היום מת שם אדם נוסף, ומניין המתים עלה ל-12. רבים מהמתים היו מבוגרים שסבלו ממחלות אחרות. בימים האחרונים חל גידול משמעותי בקצב הנדבקים באיטליה: ביום שישי היה ידוע על שלושה בלבד. מאז הרשויות הטילו סגר על יותר מעשרה יישובים במחוז לומברדיה ובמחוז ונטו, וכ-50 אלף איש נמצאים בעוצר. אתמול המשיך הנגיף להתפשט והרשויות באיטליה דיווחו על נדבק ראשון בדרום המדינה – בסיציליה. האיש שנדבק הוא תייר מברגמו שבצפון המדינה.

 

בכמה מדינות – אוסטריה, שווייץ, קרואטיה, ספרד, רומניה ואלג'יריה – התגלו מקרי הידבקות של אנשים שביקרו בצפון איטליה. באי הספרדי טנריף הוטל אתמול סגר על מלון עם אלף תיירים אחרי שאיטלקי שנפש שם נדבק בנגיף. גם באוסטריה הטילו אתמול סגר על מלון, בעיר אינסברוק שבאלפים, מוקד פופולרי במיוחד עבור תיירים המגיעים בין היתר לחופשות סקי. במלון שהה זוג מצפון איטליה שנדבק גם הוא. ב"גרדיאן" ציינו כי הרשויות לקחו בדיקות מעשרות בני אדם במלון, וכי הסגר עליו נמשך גם היום. באותו מלון שהה לאחרונה קנצלר אוסטריה סבסטיאן קורץ, אך הוא עזב אותו לפני שהזוג הגיע לשם.

תיירים בקוליסאום ברומא (צילום: AFP)
תיירים עם מסכות בקולוסיאום ברומא(צילום: AFP)
 

מדפים ריקים ב סופר ב מילאנו איטליה נגיף וירוס קורונה (צילום: MCT)
מרוקנים מדפים בסופר במילאנו(צילום: MCT)

איטליה וותיקן רומא נגיף וירוס קורונה (צילום: AP)
חלק עם מסכות, חלק בלי. בוותיקן(צילום: AP)

אצטדיון סאו פאולו ב נאפולי איטליה נגיף וירוס קורונה (צילום: MCT)
עם מסכה, באצטדיון סאן פאולו בנאפולי(צילום: MCT)

בידוד על מלון ב אינסברוק ב שווייץ נגיף וירוס קורונה (צילום: EPA)
גם קנצלר אוסטריה היה שם, ועזב בזמן. סגר על מלון באינסברוק(צילום: EPA)

בידוד על מלון ב אינסברוק ב שווייץ נגיף וירוס קורונה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

הבוקר נרשם מקרה מוות שני בצרפת. מדובר בגבר בן 60 שאושפז אמש במצב קשה בבית חולים בפריז. מניין הנדבקים במדינה עלה ל-16, אחרי שהיום דיווחו הרשויות הצרפתיות כי אזרח שביקר במחוז לומברדיה באיטליה נדבק שם בנגיף. החשש מהתפשטות הנגיף באירופה הוביל היום את הרשויות בבריטניה להכריז כי יפתחו במבצע לבדיקה רנדומלית של חולים בתסמיני שפעת, כדי לשלול אפשרות שהם למעשה חולים בקורונה. בבריטניה התגלו עד כה 13 מקרי הידבקות.

 

ביוון התגלה היום מקרה ראשון, של אישה בת 38 שביקרה לאחרונה בצפון איטליה. היום גם הגיע הנגיף לראשונה ליבשת דרום אמריקה. לפי גורם ששוחח עם סוכנות הידיעות רויטרס, בדיקה בבית חולים בסאו פאולו בברזיל אישרה כי גבר בן 61, שביקר אף הוא באיטליה, נדבק. הגורם שוחח בעילום שם כיוון שהממשלה בברזיל טרם הכריזה על תוצאות הבדיקה באופן רשמי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
עם מזרק, בבית חולים בווהאן שבסין
צילום: AFP
מומלצים