שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    מאיר אדוני פתח מסעדה כשרה בירושלים, המסעדה בקייב בדרך

    מסעדת "ים" היא המסעדה השישית של מאיר אדוני שנפתחה השבוע בירושלים. בחודשיים הקרובים יפתח השף מסעדה מפוארת בקייב. אדוני: "חזיר זה הגבול אותו אני לא חוצה"

    השף מאיר אדוני לא נח: רק לפני חודשיים פתח השף מסעדה בברצלונה, וכבר השבוע הוא השיק את המסעדה הכשרה השלישית שלו בארץ והשישית בעולם - מסעדת "ים", הממוקמת במלון קראון פלאזה בירושלים. גם שתי המסעדות האחרות של אדוני בתל אביב, פועלות בתוך בית מלון.

    מסעדת
    מאיר אדוני: "חזיר זה טאבו"(צילום: תיקי גולן)
    המסעדה ממוקמת בלובי המלון והיא מורכבת מחלל מרכזי, בר ועוד חלל אינטימי. על אף המיקום, היא מובלעת עצמאית בתוך המלון, ומשרתת אורחים מבחוץ. המנות בתפריט מנהלות דיאלוג בין המטבח הערבי של מזרח העיר לבין המטבח המערבי, ומעל הכל האג'נדה הים תיכונית של אדוני, הכוללת פרשנות אישית שלו למטבח ים תיכוני מסורתי. המטבח כשר חלבי ומבוסס בעיקר על מנות דגים.

    מסעדת
    (צילום: תיקי גולן)

    מסעדת
    מסעדת "ים" של מאיר אדוני(צילום: תיקי גולן)
    התפריט מחולק לארבע מחלקות שונות: קטגוריה של לחם ששם מופיעה הקובנה האהובה של אדוני שאפויה בסמנה; משהו קטן - מנות ביס בטווח מחירים 45-19 שקלים; מנות ראשונות וביניים 81-65 שקלים; ומנות עיקריות 159-93 שקלים. בין המנות בתפריט יש מנת קטאייף, מנה שמפויעה כמעט בכל המסעדות של אדוני אבל בכל מסעדה היא מקבלת פרשנות אחרת. כאן היא ממולאת בג'יבנה, מנגולד וכרישה ומגיעה לצד כוסית עם מרק חומוס וקרם פרש.

     

    בתפריט יש גם מנות נבחרות ממסעדות הקבוצה בארץ ובעולם כמו קרפצ'יו חציל מהמסעדה בניו יורק, הקובנה שנולדה במסעדת "המזללה" וקינוח של קאמפרי סמי פרדו שהגיעה במקור מ"כתית".

    מסעדת
    קובנה עם סמנה(צילום: תיקי גולן)
      

    עוד בתפריט: מרק ארטישוק ירושלמי עם ערמונים, עראייס במילוי קבב דגים ועמבה, טרטר דג עם קרם חציל שחור, דג לוקוס בנעטפת קישוא עם תבשיל עגבניות וחומוס ודג לוקוס בחאווייג'.

     

    "הפלטפורמה הנכונה למסעדה כשרה בישראל זה בית מלון", אומר אדוני", "העלות של מסעדה כשרה גבוהה יותר נעלות של מסעדה לא כשרה, זה התעודה, משגיחי הכשרות, הבשר הכשר שעולה יותר, ומעל הכל - מסעדה כשרה עובדת 200 יום בשנה במקום 360 יום בשנה, ועדיין יש לה את אותה כמות ההוצאות. בגלל זה אני מעדיף לעשות את זה בבית מלון, כי החלל כבר קיים, הפסיליטיז קיים, יש מיזוג ואת כל התשתיות שהמסעדה מתחברת אליהם. למלון זה מעולה כי זה משדרג אותו מבחינה מיתוגית, והמסעדה גם גורמת לעשרות אלפי אנשים לעבור במלון, שאלמלא המסעדה הם לא היו דורכים שם".

    מסעדת
    (צילום: תיקי גולן)
      

    אז כשר אתה עושה רק בישראל? כי המסעדות שלך בחו"ל לא כשרות.

    אני מאמין שמה שצריך לעשות בישראל זה אוכל כשר, כי מלבד מדינת תל אביב, רוב מדינת ישראל רוצה כשר. שלושת המסעדות הכשרות שלי בארץ נותנות מענה לקהל שמבין עניין ורוצה לקבל חויית הסעדה שלא קיימת בעולם הכשר. בכל מקרה אני מעדיף בשלב זה של החיים לעשות כשר".

     

    ובחו"ל לא?

    "מלבד ערים כמו ניו יורק ולונדון שיש בהן קהילות יהודיות גדולות ואמידות, אני לא רואה צורך לפתוח מסעדות כשרות בחו"ל. אבל באף אחת מהמסעדות שלי - בארץ או בחו"ל - אין חזיר, זה הגבול שאותו אני לא חוצה ובגלל זה הן גם מלאות בישראלים. אם היה לי חזיר בתפריט הרבה מהיהודים שמגיעים אליהן לא היו באים. חזיר זה טאבו להמון יהודים, וגם לכאלה שלא שומרים על כשרות מלאה".

     

    מאיר אדוני מחזיק כיום במסעדות "בלו סקי" ו"לומינה" בתל אביב, מסעדת "נור" בניו יורק, מסעדת "לילה" בברלין,  מסעדת "סילאן" בברצלונה ובקרוב - מסעדת "סמנה" בקייב.

     

    העלייה 1 (מלון קראון פלזה) ירושלים 02-6588900, ראשון-חמישי 18:00-23:00, כשר

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ענת מוסברג
    נפתחה מסעדת "ים" בירושלים של מאיר אדוני
    צילום: ענת מוסברג
    מומלצים