שתף קטע נבחר

צילום:  AFP, EPA

דיווח: 210 מתים באיראן מנגיף הקורונה

גורמים במערכת הבריאות ברפובליקה האיסלאמית מעידים על מוות המוני, אך טהרן מכחישה. ארגון הבריאות העולמי העלה את הערכתו לרמת הסיכון העולמי ל"גבוהה מאוד". מקרי הידבקות ראשונים במקסיקו, הולנד ומדינות נוספות

האם ממשלת איראן מסתירה מוות המוני מנגיף הקורונה? רשת BBC בפרסית דיווחה אמש (שישי) כי לפחות 210 בני אדם מתו מנגיף הקורונה בכמה ערים ברחבי המדינה. זאת לפי עדותם של גורמים בבתי החולים במקום. מוקדם יותר אתמול טען דובר משרד הבריאות בטהרן כי רק 34 בני אדם מתו מהנגיף, ו-388 נדבקו עד כה.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

נגיף קורונה מסכות מסכה טהרן איראן (צילום: EPA)
מרבית המתים מהקורונה באיראן - בערים טהרן וקום(צילום: EPA)
 

 

 

לפי הדיווח, מרבית המקרים הם בבירה טהרן ובעיר קום, שבהן התגלו המקרים הראשונים. משרד הבריאות של איראן הכחיש את הדברים בציוץ בטוויטר.

 

איראן דיווחה על מקרים ראשונים של קורונה רק בשבוע שעבר, וכבר הפכה למוקד ההתפרצות החמורה ביותר של הנגיף במזרח התיכון. גם אם הנתונים הרשמיים שפרסמה ממשלת איראן אמינים, מניין המתים בה הוא הגדול ביותר מחוץ לסין.

 

בין היתר, הכה הנגיף בכמה דמויות בהנהגה האיראנית. סגן שר הבריאות האיראני, איראג' האריצ'י, שהופקד על הטיפול בנגיף במדינה, צולם בתחילת השבוע משתעל ומזיע במסיבת עיתונאים ששודרה בטלוויזיה. בהמשך הוא הודה כי נדבק בעצמו בנגיף.

חיטוי ב טהרן איראן נגיף וירוס קורונה (צילום: AP)
חיטוי הרכבת התחתית בטהרן בעקבות התפרצות הקורונה(צילום: AP)
 

כעבור יומיים דיווחה התקשורת באיראן כי מעסומה אבתכאר, סגנית של הנשיא חסן רוחאני, נדבקה בנגיף הקורונה. עוד דווח כי האדי חוסרושאני, איש דת בכיר ודיפלומט לשעבר שכיהן כשגריר בוותיקן, מת מקורונה בגיל 81.

 

בטהרן ובערים נוספות ביטלו אתמול את תפילות יום השישי במסגדים כדי למנוע התקהלות המונית. האוניברסיטאות יישארו סגורות גם בשבוע הקרוב, ובתי הספר יושבתו לעוד שלושה ימים לפחות. הטלוויזיה הממלכתית דיווחה כי גם הפרלמנט בטהרן יצא לפגרה.

 

מזכיר המדינה של ארצות הברית מייק פומפאו הציע לאיראן סיוע בהתמודדות עם הנגיף. "אני מודאג עמוקות מהתפשטות הקורונה באיראן והסיכון לבריאות הציבור", הוא כתב בטוויטר. "הצענו עזרה הומניטרית לעם באיראן כדי לסייע בצורכיהם". דובר משרד החוץ בטהרן עבאס מוסאווי דחה בתקיפות את ההצעה. "היומרה לסייע מצד מדינה שהטרור הכלכלי שלה העיק על העם באיראן היא מגוחכת", אמר.

 

הנגיף מתפשט למדינות נוספות, כבר 21 מתים באיטליה

ארגון הבריאות העולמי העלה אתמול את הערכתו לרמת הסיכון העולמי מ"גבוהה" ל"גבוהה מאוד". ראש שירותי החירום בארגון, ד"ר מייק ריאן, אמר כי המטרה היא לגרום לרשויות הבריאות במדינות העולם להיות בדריכות מלאה.

 

מקרים ראשונים של הידבקות בנגיף דווחו לאחרונה במקסיקו, ניגריה, אסטוניה, דנמרק, הולנד וליטא. מקסיקו היא המדינה השנייה בדרום אמריקה שבה התגלה מקרה של הנגיף, אחרי ברזיל.

 

כמה ממשלות הורו על סגירת בתי ספר ועל ביטול התכנסויות המוניות, כדי למנוע התפשטות. כך למשל לבנון, שבה יושבתו כל בתי הספר מהיום למשך תשעה ימים. שווייץ ביטלה תעורכת רכב גדולה שהייתה אמורה להתקיים בשבוע הבא בז'נבה. בולגריה מסרה כי היא מוכנה לשלוח כוחות צבא לגבול טורקיה כדי לבלום זרם של מהגרים בלתי חוקיים, אם כי עדיין לא התגלה אף מקרה בשטחה.

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

בינתיים מתמתנת ההתפרצות בסין, מקור הנגיף. ביממה שחלפה אובחנו בה 327 מקרים חדשים - הנתון הנמוך ביותר זה יותר מחודש. שלוש חברות התעופה הגדולות במדינה חידשו את הטיסות הבינלאומיות.

 

דרום קוריאה דיווחה על 571 מקרים חדשים, ובכך עלה מניין הנדבקים בה ל-2,337 בסך הכל, ועוד 13 מתים. באיטליה עלה ל-21 מניין המתים מן הנגיף. מספר הנדבקים המאובחנים זינק ל-821, לעומת 650 שלשום.

 

בארה"ב, שנמצאת בשנת בחירות, הפכה התפרצות הקורונה לנושא למחלוקת פוליטית. גורמי בריאות פדרליים דיווחו לחברי קונגרס כי למדינה אין מספיק משאבים להיאבק בנגיף. אך הבית הלבן המעיט בסיכון הנשקף ומסר כי הסיקור החדשותי האינטנסיבי של הנושא נועד לפגוע בנשיא דונלד טראמפ.


פורסם לראשונה 28/02/2020 22:29

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
אזרחיות באיראן מתגוננות מפני נגיף הקורונה
צילום: EPA
מומלצים