שתף קטע נבחר

צילום: שאול גולן

ללא מגע אדם: כך תיראה מחלקת הקורונה ברמב"ם

30 מטופלים יוכלו להתאשפז בבידוד במחלקה החדשה שהוקמה בבית החולים רמב"ם בחיפה. למחלקה כניסה נפרדת משאר בית החולים, ובחדריה הותקנו מפוחים מיוחדים שינקו את האוויר לפני שייפלט החוצה. מנהל בית החולים: "אנשים הגיעו להקים מחלקה מאפס"

 

 

בבית החולים רמב"ם בחיפה מסתיימת הקמת מחלקה מבודדת לקליטת חולים בווירוס קורונה. המחלקה, המשתרעת על קומה שלמה בבניין מאייר בבית החולים, תכיל, בתפוסה מלאה, 30 מטופלים. בין השאר הוקמו שני חדרים לקליטת ילדים, וחדר נוסף לטיפול בחולים מונשמים.

 

בתחילת השבוע יצא צוות המחלקה המיועד לביה"ח שיבא בתל השומר, שם פועל מרכז לקליטה וטיפול בקורונה, ולמד את נהלי הקליטה, הבידוד, הטיפול והלוגיסטיקה. הצוות הכין נהלים שמתאימים לרמב"ם, תוך התייחסות לאפשרות שהחולה עשוי להזדקק לטיפול מוגבר כמו ניתוח. למחלקה הוקצו כ-30 אחים ואחיות מתנדבים, ורופאי מחלקות, שיתפקדו רק במחלקה זו.

 

ברמב"ם אמרו היום (ג') שמדובר באתגר מורכב של הקמת מחלקה חדשה לגמרי, מתאימה לקליטת חולי קורונה ושמירתם בבידוד משאר בית החולים. בניין מאייר נמצא בפאתי בית החולים (ושימש בעבר כבי"ח לילדים), ולו כניסה נפרדת שאינה מחייבת מעבר בשאר הקמפוס.

 

מחלקת הבידוד בבית החולים רמב
מחלקת הבידוד בבית החולים רמב"ם(צילום: הקריה הרפואית רמב"ם)

 

קורונה בישראל ()
קורונה בישראל

בשבוע האחרון שוקדים צוותי בינוי ואחזקה בביה"ח לחצות קומה לשניים: מחלקת האשפוז בצד אחד, וחדרי צוות בצד השני של הקומה – ללא מגע בין הצדדים. לקומה המבודדת כניסה נפרדת לאמבולנס ומעלית נפרדת. בחדרי האשפוז מותקנים מפוחים מיוחדים, ליצירת ואקום מסוים (לחץ שלילי). האוויר בחדר לא ייצא למסדרון, אלא יעבור דרך פילטר מיוחד לפני שייפלט החוצה.

 

כדי לאפשר קשר בין המטופלים ואנשי הצוות בלי יצירת מגע, מותקנות ליד כל מיטה מערכות וידאו וטלפון שיאפשרו לתקשר עם הצוות וגם עם בני משפחה, עבורם הוקם חדר משפחות.

 

ד"ר מיקי הלברטל, מנהל בית החולים, אמר כי מדובר באתגרים רבים, "שאת חלקם לומדים לראשונה, ובחלק יוצרים יש מאין, כי הניסיון בעולם בכל הקשור לקורונה מועט. יש לנו את הנחיית משרד הבריאות וסיוע להצטיידות מיוחדת, אבל הכול עומד על התגייסות הצוות. אנשים הגיעו להקים מחלקה מאפס, יש התנדבות מרשימה ואני בטוח שנוכל לעמוד במשימה".

 

מחלקת הבידוד בבית החולים רמב
מחלקת הבידוד בבית החולים רמב"ם(צילום: הקריה הרפואית רמב"ם)

 

בביה"ח אמרו כי אחת הטכנולוגיות המאפשרת מינימום מגע בין הצוות לחולים, היא מערכת ניטור מרחוק שפותחה על ידי הסטארט אפ הישראלי "Biobeat". מדובר במדבקות חכמות המאפשרות ניטור של קצב נשימה, רמת החמצן בדם, דופק, לחץ דם וטמפרטורת גוף.

 

 

 

הנתונים משודרים בצורה אלחוטית למוניטורים מחוץ לאזור בו שוהים החולים. המערכת מזהה ומתריעה במקרה של הידרדרות במצב המטופל. מנכ"ל ביו-ביט, אריק בן-ישי, אמר כי "כולנו בביו-ביט גאים באפשרות לתמוך במאמצי הצוות הרפואי, ולאפשר מענה רפואי איכותי ומתקדם ביותר מסוגו המספק ניטור מהימן מצד אחד והגנה מרבית עבור המטפלים מהצד השני".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הקריה הרפואית רמב"ם
מחלקת הקורונה ברמב"ם
צילום: הקריה הרפואית רמב"ם
מומלצים