שתף קטע נבחר

כבר 107 מתים באיטליה: "בתי החולים בסכנת קריסה"

צעדים דרסטיים באיטליה ביום שבו מספר קורבנות הקורונה עלה ב-28 בני אדם: בתי הספר נסגרו, משחקי כדורגל יתקיימו ללא קהל והופעות יידחו. האיטלקים מתבקשים לשמור מרחק אחד מהשני ולהימנע ממגע. הסגר בלומברדיה לא הצליח לעצור את הנגיף, שהגיע כמעט לכל אזור במדינה

 

בעקבות נגיף הקורונה החליטה היום (ד') איטליה לסגור עד 15 במרץ את כל בתי הספר והאוניברסיטאות במדינה. מניין קורבנות הנגיף באיטליה עלה היום ל-107 איש.

 

עוד חדשות מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

עד כה נסגרו רק בתי ספר בצפון המדינה שהיו סמוכים למוקדי ההתפרצות. ההחלטה לסגור את כל מוסדות החינוך היא הצעד הדרסטי ביותר שנקטה מדינה אירופית כלשהי מתחילת התפרצות הנגיף. מדינה אחרת שסגרה את כל בתי הספר – ולא את האוניברסיטאות – היא יפן, שחברה יחד עם איטליה בארגון ה-G7.

איטליה נגיף קורונה קולוסיאום רומא (צילום: EPA)
עם מסכות ליד הקולוסיאום ברומא(צילום: EPA)

איטליה נגיף קורונה קולוסיאום רומא (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 

היום דיווחה איטליה עוד 28 אזרחים שמתו מנגיף הקורונה – המספר הגבוה ביום אחד מאז שהנגיף הגיע למדינה. אנג'לו בורלי, ראש הסוכנות להגנה אזרחית, אמר ששיעור התמותה מבין הנדבקים הוא בסביבות 3.5%. באיטליה, שבה חיים 60 מיליון תושבים, נדבקו בנגיף כבר 3,089 איש. אחרי סין, שבה מתו מהנגיף 2,981 איש, מניין הקורבנות באיטליה הוא הגבוה ביותר בעולם.

 

בנוסף לסגירת מוסדות החינוך החליטה הממשלה על צעדים נוספים. חלקם לא פופולאריים: איטליה החליטה שעד 3 באפריל כל משחקי הכדורגל, ואירועי ספורט גדולים אחרים, יתקיימו ללא קהל. סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה שאיטליה גם עשויה לסגור את בתי הקולנוע והתיאטראות.

מרססים איצטדיון ב נאפולי איטליה נגיף קורונה (צילום: EPA)
האצטדיון בנאפולי בדרום איטליה(צילום: EPA)

מרססים איצטדיון ב נאפולי איטליה נגיף קורונה (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

ראש הממשלה ג'וזפה קונטה אמר לאומה האיטלקית שהמדינה מסוגלת להתמודד עם הטיפול בנדבקי הקורונה, אך צריכה לנקוט צעדים דרסטיים כדי שהמצב לא ייצא משליטה. "כל עוד המספרים נמוכים מערכת הבריאות יכולה לסייע לאנשים ביעילות", אמר ראש הממשלה. "אבל במקרה של צמיחה מהירה לא רק איטליה, אלא אף מדינה בעולם, לא תוכל להתמודד עם הסיטואציה". קונטה חושש שמערכת הבריאות לא תעמוד בעומס. "בתי החולים שלנו, למרות היעילות שלהם, נמצאים בסכנת קריסה. יש לנו בעיה של מחלקות טיפול נמרץ".

 

נגיף הקורונה מתפשט ברחבי העולם בקצב מהיר יותר משהתפשט במחוז חוביי במרכז סין, שבו הנגיף התפרץ בסוף השנה שעברה. מבין האירופאים, האיטלקים סובלים יותר מכולם. הבעיה של הממשלה האיטלקית היא שההנחיות הקיימות – שכוללות סגר על 11 יישובים בצפון המדינה שבהם חיים כ-50 אלף איש – לא הצליחו לעצור את התפשטות הנגיף.

רפואים מודדים חום לאנשים בכניסה ל בית חולים ב פאביה צפון איטליה נגיף קורונה (צילום: EPA)
רפואים מודדים חום לאנשים בכניסה לבית חולים בצפון איטליה(צילום: EPA)

תערוכה של רפאל ברומא (צילום: AP)
תערוכה של רפאל ברומא(צילום: AP)

הרוב המכריע של קורבנות הקורונה באיטליה מגיע ממחוז לומברדיה (שבירתו היא העיר מילאנו), ומיישובים אחרים בצפון המדינה, באזור הערים ונציה ובולוניה. הנגיף התפשט מצפון איטליה לשאר המדינה: כמעט בכל אזורי איטליה (21 מ-22) יש נדבקים בנגיף, שמתפשט גם לדרום העני והמפותח פחות. היום דיווחה ממשלת איטליה על מוות ראשון מדרום לבירה רומא, במחוז פוליה (שבירתו היא בארי) שנמצא ב"עקב" של ארץ המגף.

 

לברזיל, לאפריקה, לישראל: כך התפשט הנגיף מאיטליה

 

משבר הקורונה מאיים להכניס למיתון את הכלכלה חסרת היציבות של איטליה וליצור בעיה קשה לבתי החולים. בנוסף יחולו שינויים במועדים של תערוכות ומופעים – צעד שיפגע במיוחד בבתי המלון ובמסעדות באיטליה, שכבר ספגו נזק קשה בגלל התפשטות הקורונה.

  (צילום: AFP)
בכניסה לעיירה סן פיורנו במחוז לומברדיה(צילום: AFP)

רוב הצעדים שאימצה איטליה קשורים להגבלות על כמות קהל ולצמצום מגע. הנחיות חדשות קוראות לאיטלקים לשמור על מרחק של מטר אחד מהשני ולהימנע ממקומות הומי אדם ככל שניתן. איטליה מבקשת מאזרחיה להימנע ממנהגים כמו לחיצת יד ונשיקה על הלחי. הממשלה ממליצה להשתעל ולהתעטש לממחטות, ולא לחלוק בקבוקי שתייה וכוסות.

 

ההחלטה לקיים משחקי כדורגל ללא קהל עלולה לגרום לתסכול גדול באיטליה. נגיף הקורונה כבר גרם לכאב ראש לקברניטי הליגה הבכירה באיטליה, סרייה א', שנאלצו בשבועיים האחרונים לדחות משחקים. חלק מהקבוצות לא שיחקו כלל, אחרות שיחקו כמה משחקים בשבוע אחד. האוהדים גם לא יכולים להגיע לאימונים של קבוצות פופולאריות, כמו יובנטוס של כריסטיאנו רונאלדו.

  (צילום: רויטרס, Marzio Toniolo)
עוצר הוטל על 11 יישובים (צילום: רויטרס, Marzio Toniolo)
 

הממשלה גם המליצה לאיטלקים מעל גיל 75 – או לאזרחים בני 65 ומעלה שסובלים ממחלות - להישאר בבתים ולא להגיע למקומות ציבוריים. גורם איטלקי אמר שרוב הקורבנות שמתו בימים האחרונים היו קשישים בשנות ה-80 וה-90 לחייהם שסבלו ממחלות רקע.

 

כל ההנחיות החדשות אמורות להישאר בתוקף לחודש הקרוב. איטליה אמורה לבחון אותן בעוד כשבועיים ולמסור הנחיות מעודכנות במידת הצורך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
עם מסכות ליד הקולוסיאום ברומא
צילום: EPA
מומלצים