שתף קטע נבחר

צילום:  AFP, EPA

יותר מ-100 אלף נדבקו בקורונה בעולם: אלו מסקנות הרופאים בסין

שיעור הנדבקים הגבוה ביותר בגילאי 59-50, שיעור המוות בקרב גברים גבוה מנשים. ארגון הבריאות העולמי ליקט מידע רב על הנגיף, ופרסם לאחרונה את ממצאיו. מומחה בסין: "לספק אביזרים וציוד מיגון לאנשי רפואה"

 

 

 

 

 

מניין הנדבקים בנגיף הקורונה עלה היום (ו') ליותר מ-100 אלף ברחבי העולם. לצד החדשות הטובות מסין, שם לא נרשמו מקרי הדבקה חדשים במחוז חוביי מחוץ לעיר ווהאן שבה התפרץ הנגיף, נמשכת ההידבקות ביתר שאת במדינות אירופה, ארה"ב וגם באפריקה. 1,234 חולים חדשים נמנו היום באיראן ומספרם עלה ל-4,747 חולים.

 

צוות של ארגון הבריאות העולמי שביקר בחודש שעבר במוקד ההתפרצות בעיר ווהאן שבסין וכן בשנזן, גואנז'ו וצ'נגדו, ליקט מידע רב על נגיף הקורונה, וממנו עולה כי שיעור התמותה הרב ביותר הוא בקרב בני 80 ויותר (14.8%) לעומת 0 אחוזי תמותה בקרב ילדים עד גיל 9. לעומת זאת, שיעור הנדבקים הגבוה ביותר נמצא בקרב קבוצת הגיל 59-50 (22.4%). 80% מהנדבקים במצב קל והם אושפזו בעשרה בתי חולים זמניים שהוקמו באולמות ספורט ובמרכזי תערוכות.

נגיף קורונה חיטוי מעבר חציה סיאול דרום קוריאה (צילום: gettyimages)
מחטאים רחובות בסיאול שבדרום קוריאה(צילום: gettyimages)
 

נגיף קורונה חיטוי ווהאן סין (צילום: EPA)
חיטוי בווהאן שבסין(צילום: EPA)

 

אינפו גרפיקה נתונים נתוני הידבקות סין נגיף קורונה  ()

כל עדכוני הקורונה - סיקור מיוחד ב-ynet

 

לפי ארגון הבריאות העולמי, 5% מהנדבקים נזקקים להנשמה מלאכותית, ו-15% זקוקים לעזרה נשימתית - ולא רק לכמה ימים. משך הזמן מתחילת המחלה ועד להחלמה נע בין שלושה לשישה שבועות בקרב מי שהוגדר במצב קשה או אנוש, ושבועיים בקרב החולים במצב קל. שיעור מקרי המוות עומד על 3.4%. הסיכוי למות תלוי בגיל, במין ובמחלות רקע. נשים נדבקות בקורונה כמו גברים, אבל שיעור המוות בקרב נדבקות נמוך יותר – 2.8% מהנשים החולות לעומת 4.7% מהחולים.

 

"אין שום מידע שמוכיח דגירה של יותר מ-14 יום"

בעקבות התפשטות הנגיף במדינות רבות ברחבי העולם, אנשי הרפואה והמומחים במדינות אלה נאלצים להשתמש בממצאים שאליהם הגיעו בסין, כדי להבין בצורה טובה יותר את התנהגות הנגיף ואת הדרך להיאבק בו. מאז חודש ינואר, רופאים במחוז חוביי ובעיקר בווהאן, עקבו אחר הנגיף וניסו להבין כיצד הוא תוקף ופועל.

 

לפי דיווחים בסין, הנגיף עלול לדגור יותר מ-14 יום בגופו של אדם, אך הרופאים שוללים את האפשרות. ב-22 בפברואר דווח כי אדם בשנות ה-70 לחייו בעיר במחוז חוביי שנדבק החל לגלות סימפטומים רק כעבור 27 ימים. "לפי רוב הפרסומים לעת עתה, הדגירה עומדת על תקופה של בין חמישה לשבעה ימים, כשהארוכה שבהן היא 14 ימים", הסביר דו בין, חבר בצוות המומחים הסיני שמפקח על הטיפול בנגיף. "אין שום מידע שמוכיח כי נרשמה תקופת דגירה ארוכה יותר מ-14 יום".

 

חיטוי בדרום קוריאה  (צילום: AP)
חיטוי בדרום קוריאה (צילום: AP)

כוחות ביטחון פלסטינים  (צילום: AFP)
בית ג'אלה(צילום: AFP)

לי האיצ'או, סגן מנהל המחלקה הנשימתית באחד מבתי החולים בבירה בייג'ינג, סיפר כי חלק מהחולים הראו סימפטומים קלים מאוד כמו חום מעט גבוה, אולם מצבם הידרדר במהירות כעבור 10 ימים. לעת עתה, גם אין שום הוכחה לכך שבני אדם שהחלימו מהנגיף ולאחר מכן חלו שוב – יכולים להעביר אותו לבני אדם אחרים. כך ציין דו בין, שבתפקידו גם משמש מנהל מחלקת טיפול נמרץ באחד מבתי החולים בבייג'ינג.

 

לפי שעה, בסין לא יודעים להסביר מקרי מוות של כמה חולים צעירים. הנחת היסוד בסין היא שמחלות רקע כמו יתר לחץ דם, סוכרת, שימוש ממושך בהנשמה לא-פולשנית וסטרואידים על פני תקופה ארוכה היו הגורמים המרכזיים במקרי המוות האלו.

 

לדברי דו בין, אילו יכול היה לחזור בזמן, היה מפציר ברשויות לשלוח עובדי טיפול נמרץ לבתי חולים ייעודיים, על מנת להגיע לשיטות הטיפול הטובות ביותר. הוא ציין כי היה גם פועל בצורה אחרת בכל הקשור לשימוש בהנשמה. הוא ציין כי בעיניו, ההיבט החשוב ביותר בכל הנוגע למאבק בנגיף הוא התכנון מראש. על כל מדינה לדעת מראש איך היא מתכוונת לטפל בכל חולה, לזהות מקרים חשודים ולבודד אותם. "צריך תוכנית שלא רק תספק מקום, אלא גם אביזרים וציוד מיגון לאנשי הרפואה", אמר.

  

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

כמויות החולים ומשך הטיפול בהם הובילו לעומס ניכר על מערכת הבריאות בעיר הסינית ווהאן שבה התפרץ הנגיף. סין שיגרה למחוז חוביי כ-40 אלף עובדים בניסיון לסייע בהתמודדות עם הנגיף. 45 בתי חולים בווהאן טיפלו בחולים, שישה טיפלו בחולים באורח אנוש ו-39 בתי חולים בכל השאר. הסינים הקימו שני בתי חולים ובהם 2,600 מיטות בזמן קצר.

 

מדו"ח ארגון הבריאות העולמי עולה כי סין מייצרת 1.6 מיליון ערכות בדיקה לקורונה בשבוע. הערכה מספקת תוצאה באותו היום. רופאים בודקים נשאות לווירוס בקרב כל מי שמתלונן על חום בסין. במחוז גואנדונג, הרחק מווהאן, נבדקו 320 אלף בני אדם, ו-0.14% מהם נשאו את הנגיף. רובם המכריע של הנשאים מפתחים תסמיני מחלה. 88% מהחולים סובלים מחום ו-68% משיעול יבש, 38% מתלוננים על תשישות. עוד תסמינים הם קוצר נשימה, כאב גרון, כאב ראש וכאבי שרירים. תסמינים נפוצים פחות הם הקאה, גודש באף ושלשול.

 

עוד עולה כי נשים הרות אינן בקבוצות הסיכון ללקות בקורונה באופן חריף. בתקופה שבחנו אנשי ארגון הבריאות העולמי ילדו בניתוח קיסרי תשע נשים הרות שאובחנו כחולות. התינוקות לא נדבקו מהאמהות שאובחנו כחולות בשליש האחרון להריון. לא ברור מה תהיה ההשפעה במקרה של הידבקות של אמהות בשלבים מוקדמים יותר להריון.

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
נלחמים בקורונה בדרום קוריאה
צילום: gettyimages
מומלצים