שתף קטע נבחר

המחליף של דאבור קורע רשתות / יורוטריפ

בחלון ההעברות בו מכרה את הישראלי להופנהיים, סביליה התחזקה בחלוץ המרוקאי הצעיר של לגאנס, יוסף אן-נסירי – ונראה שז'ולן לופטגי מצא את הסקורר שחיפש בנרות. החלוץ עצמו בטח תוהה לעצמו מה היה קורה אם היה מקבל בקיץ את מבוקשו ועובר דווקא לברייטון במקום לקבוצת הפאר הספרדית

כפי שכבר נכתב במדור זה בעבר, מונס דאבור לא היה החלוץ היחיד שסבל מחצי העונה הראשונה בסביליה. לוק דה יונג, שקיבל קרדיט בלתי מוגבל מז'ולן לופטגי, פשוט לא הצליח להבקיע, חאבייר הרננדס חתך במהירות לליגה האמריקאית, מוניר אל-חדאדי הפציע פה ושם ולא שמר על יציבות. המנהל המקצועי מונצ'י, ואיתו לופטגי, ידעו שבינואר הם הולכים לטפל בדיוק בנושא הזה.

 

אז דאבור, צ'יצ'אריטו והחלוץ הצעיר בראיין חיל קיבלו הכוונה לדלת היציאה, וסוסו הספרדי, שנדחק אל מחוץ לרוטציה עם החזרה של זלאטן איברהימוביץ' למילאן, הגיע בהשאלה. אבל גולת הכותרת הייתה 20 מיליון אירו שבסביליה שלמו ללגאנס כדי לצרף את המטרה המרכזית של מונצ'י, חלוץ נבחרת מרוקו יוסף אן-נסירי (22). אחרי חודש וחצי בקבוצה, כבר ברור לגמרי שהוא הנשק החם ביותר שלה, הפתרון לכאב הראש של לופטגי, ואולי גם האיש שיהיה שובר השוויון במאבק על כרטיס לליגת האלופות. אם חטאפה תמשיך לספק תוצאות מעולות, יכול להיות שהמשחק בין אתלטיקו לסביליה יהיה משמעותי בהקשר הזה.

 

אן-נסירי בפעולה (צילום: AFP)
אן-נסירי. הרוויח מסירוב לגאנס להעביר אותו לברייטון(צילום: AFP)

בניגוד לרבים מכוכבי נבחרות הכדורגל של צפון-אפריקה, לא רק מרוקו אלא גם אלג'יריה וטוניסיה, אן-נסירי אינו "מתאזרח", בן של מהגרים שנולד בצרפת, הולנד או בלגיה וקיבל שם את יסודות הכדורגל. הוא מרוקאי אסלי, יליד פז, שבנה את עצמו במולדתו, בלי הכשרה זרה. בזכות הכישרון הענק שהתבלט במהרה הוא נשלח כילד לאקדמיית הכדורגל המפוארת על שם מוחמד השישי, ומלאגה זיהתה את הפוטנציאל ובגיל 17 שלפה אותו משם תמורת צ'ק נאה של 125 אלף אירו.

 

הגולים לא הגיעו בצרורות, בכל זאת היה מדובר עדיין בשחקן צעיר שיצא בפעם הראשונה לאירופה, אבל הוא מספיק בלט בקבוצת המילואים כדי לקבל הקפצה מהירה לקבוצה הראשית, וגם איתה עשה מספיק כדי לקבל חוזה בלגאנס ולהישאר בליגה הבכירה אחרי הירידה של מלאגה. אחרי הכל, גם בנבחרת הוא דאג להזכיר לספרדים מה הוא שווה, כשבמונדיאל 2018 שם כדור ברשת של נבחרת ספרד ב-2:2 בשלב הבתים.

 

מונס דאבור עם חבריו לסביליה (צילום: AFP)
דאבור, צ'יצ'אריטו ומוניר. שניים מהם כבר לא שם(צילום: AFP)

 

הוא רצה לעזוב את לגאנס כבר הקיץ, כאשר ווסטהאם וארסנל הביעו עניין, וברייטון אפילו הגישה מספר הצעות (הגדולה שבהן דומה לזו שהתקבלה לבסוף מסביליה). אן-נסירי הרגיש שזה הזמן שלו להתקדם, ואחרי שקבוצתו דחתה את ההצעה האחרונה, הוא תקף ברשתות החברתיות: "זה עצוב להרגיש שהתייחסו אליי גרוע, יחס מאנשים שהוכיחו שאכפת להם יותר מדי מכסף".

 

אבל בסופו של דבר, הוא לא יכול להתלונן: חצי העונה הנוספת בלגאנס העלתה את המניות שלו, והוא התקדם לבסוף למועדון הרבה יותר גדול מאשר ברייטון. התזמון היה מושלם - גם הבעיות של לופטגי בחוד, גם תקופה מעולה בין תחילת נובמבר לסוף דצמבר, אולי הטובה שלו בספרד, בה כבש ארבעה שערים (אחד מהם מול ברצלונה). המעבר הגדול הגיע, וסביליה נהנית מכל רגע.

 

אחרי תקופת הרצה קצרה עם דקות מהספסל בלבד, אן-נסירי תפס מקום ב-11. במשחקו הראשון בהרכב, דווקא הפסד 2:1 לסלטה ויגו מהתחתית, הוא הבקיע את השער היחיד של סביליה. במחזור האחרון הוא כבר לא ירד מהדשא והוביל את סביליה ל-2:3 חשוב על אוסאסונה עם צמד, מה שהעלה את הקבוצה למקום השלישי בטבלה. לא פחות חשוב מכך, המרוקאי אחראי לעלייה של הקבוצה לשמינית גמר הליגה האירופית. לסביליה הלך יותר מדי קשה מול קלוז', אבל אן-נסירי הבקיע את שער החוץ שהכריע את המפגש ב-1:1 ברומניה (0:0 בגומלין בספרד). זה קרה בדיוק כמו שלופטגי פינטז: אן-נסירי עלה למגרש בדקה ה-73 כדי לסייע לדה יונג בהתקפה, ותוך תשע דקות קיבל מההולנדי בישול והשווה.

 

אן-נסירי ודה יונג חוגגים (צילום: EPA)
כמו שלופטגי פינטז. אן-נסירי ודה יונג חוגגים(צילום: EPA)

 

עכשיו נותר לראות עד לאן הוא יכול להתפתח בסביליה. הסגנון של דה יונג ושלו דומה מאוד, וסביר להניח שישחקו יחד רק במצבי קיצון בהם שער הכרחי, אבל עם פתיחה כזו לא מן הנמנע שהפייבוריט ההולנדי של המאמן יפנה את מקומו בקביעות לכוח העולה ממרוקו.

 

3: אן-נסירי היה השחקן הראשון שכבש שלושער לזכות לגאנס בליגה הבכירה בספרד.

 

אין כבר הנחות במרדף אחרי באיירן מינכן: זו שתפסיד, או שתיהן במקרה של תיקו, תיפרד רשמית ממאבק האליפות. שתי קבוצות נפלאות והתקפיות, שהמשחק הזה יוכרע אך ורק על היכולת שלהן להישאר יציבות.

 

ארלינג הלאנד (צילום: EPA)
ארלינג הלאנד. דורטמונד מטריפה מאז שהגיע(צילום: EPA)

 

דורטמונד משחקת כדורגל מטורף והתקפי יותר מתמיד מאז שארלינג הלאנד נחת אצלה, אבל פעם בכמה מחזורים, אחרי ההצגות, מגיעה נפילה מנטלית. גלדבאך הובילה את הליגה לאורך זמן רב, אבל מאז החזרה מפגרת החורף לא מצליחה להכריע משחקים חשובים. וחוץ מהדרמה הכללית שנוגעת למאבק הצמרת הזה (4 מארחת את 3), בשורה התחתונה זה משחק ששווה לראות כל רגע ממנו, וצפויים שערים למרות מה שתקראו עוד רגע, בנתון המצורף.

 

1: את השער היחיד במשחק בסיבוב הקודם הבקיע מרקו רויס מדורטמונד, שלא ישחק הפעם בגלל פציעה.

 

היו זמנים (טוב, זה היה מוקדם יותר העונה) בהם שתי הקבוצות האלו נלחמו בכל הכוח כדי להימלט מאזור הירידה. פאדרבורן עדיין שם, במקום האחרון, נראית כמו קבוצה חסרת סיכוי להישרדות. אבל קלן? מה שקורה שם זה עניין אחר לחלוטין.

 

שחקני קלן חוגגים (צילום: Getty Images)
שחקני קלן חוגגים. זה עלול להסתיים בהרעשה כבדה(צילום: Getty Images)

 

בנקודה מסוימת כל העסק התפוצץ. בששת המחזורים מאז הפגרה היא השיגה ארבעה ניצחונות – ולא סתם – עם חמישייה, רביעייה ושתי שלישיות. היא גם קיבלה בראש חמישייה ורביעייה בשני הנוספים, אבל זה קרה מול דורטמונד ובאיירן מינכן. עם איך שפאדרבורן משחקת, יש כאן מצב טוב להרעשה כבדה שתסתיים בעוד משחק גדול של קלן שיבטיח כמעט סופית את ההישארות שלה.

 

5: החלוץ הקולומביאני ג'ון קורדובה תרם לקלן חמישה שערים מאז הפגרה.

 

 

המרחק לא גדול, רק עשר נקודות, אבל בעוד ארסנל (מקום עשירי בלבד) עוד יכולה לסיים איכשהו בליגת האלופות בעונה הבאה, ווסטהאם מחזיקה את הראש מעל לקו האדום רק בזכות הפרש שערים. כמובן שזה לא אומר כלום מבחינת יחסי הכוחות: ווסטהאם היא הדוגמה המושלמת בכדורגל האירופי לאי ניצול פוטנציאל. היא מבקיעה יפה לאחרונה, רק שבדרך היריבות מבקיעות לא פחות.

 

מיקל ארטטה (צילום: רויטרס)
ארטטה. למרות ההדחה מאירופה החל להשתלט על העניינים(צילום: רויטרס)

 

למרות ההדחה מאירופה ע"י אולימפיאקוס, מיקל ארטטה התחיל להשתלט על העניינים בארסנל, והיא נראית הרבה יותר בטוחה בעצמה. מעניין יהיה לראות את המשך ההשתלבות של החלוץ הצעיר אדי אנקטייה (20), שפתח את העונה בהשאלה בלידס ומאז שחזר ללונדון מפגין יכולת גבוהה מאוד בחוד של התותחנים לצד פייר-אמריק אובמיאנג.

 

1: ממש כמו יוסף אן-נסירי, ג'רוד בואן בן ה-20 עלה לווסטהאם 20 מיליון אירו בינואר, ובמחזור הקודם החלוץ שהגיע מהאל כבש שער בכורה.

 

איאקס מחזיקה בציפורניים במקום הראשון, אבל לא ברור בכלל מה קורה לה במשחקים האחרונים: זה לא רק ההפסד הביתי לאלקמאר, 2:0 במשחק העונה (המנצחת השתוותה אליה במספר הנקודות), אלא גם ההדחה מהגביע ע"י אוטרכט שהגיעה לאחר מכן, הכישלון מול חטאפה בליגה האירופית ועוד הפסד ליגה להראקלס. זו לא הקבוצה שהפחידה או בעיקר בידרה את אירופה בעונה שעברה.

 

איאקס (צילום: AP)
שחקני איאקס. כבר לא אותה קבוצה שבידרה את כל אירופה(צילום: AP)

 

הרנביין משייטת לה בשקט במקום העשירי, ובימים כסדרם לא אמורה להטריד את איאקס, אבל נכון לעכשיו אין לדעת מה יקרה. אלקמאר תארח מעט לפני כן את דן האג החלשה ואמורה לעלות זמנית לפסגה, וזה משהו שיכול להכביד עוד יותר על הרגליים של שחקני איאקס שיגיעו מעמדת רדיפה.

 

4: איאקס לא מצאה את הרשת בארבעה מחמשת משחקיה האחרונים בכל המסגרות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים