שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    רוזה: היין המושלם לעונת המעבר

    מבודדים בבית? תשתו יין רוזה: מה הסיפור של יין רוזה, למה הוא מתאים לעונת המעבר וגם חמש המלצות ליינות רוזה שווים במיוחד

    יין רוזה הוא לא יין אדום, על אף שהוא עשוי מענבים אדומים. זה גם לא יין לבן, כיוון שצבעו סמוק, ורדרד ולעיתים גם כתמתם. אבל אין ספק - הרוזה ראוי להיות היין המומלץ לעונת המעבר – כיוון הוא בדיוק כמו מזג האוויר - לא פה ולא שם.

     

    כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

     

    הוא מוגש צונן ואפשר בקלות לשלב אותו עם פתיחת עונת הרחצה בים או פתיחת המפרסת הביתית שלכם לאירוח. עד לפני שנים מעטות נחשב הרוזה ליין פשוט, אולם בשנים האחרונות אפשר דווקא להבחין במגמה כלל עולמית של ביקוש הולך וגובר ליין רוזה איכותי.

     (צילום: shutersrock) (צילום: shutersrock)
    (צילום: shutersrock)

    80% מענבי היין של מחוז פרובאנס בצרפת משמשים לתעשיית הרוזה, לא רק בשל המסורת: גם גורמים כלכליים משפיעים על הייצור - הרבה יותר קל לייצר יין שנמכר תוך פחות מחצי שנה מרגע שענביו נבצרו, ונלגם כולו לפני הבציר הבא אחריו. בנוסף, תזרים המזומנים קבוע והעבודה הנדרשת, יחסית ליצירת יינות אחרים - מינימלית.

     

    בישראל, הרוזה מעולם לא שימש כחלק מקו הייצור המרכזי של אף אחד מהיקבים בארץ. בטח לרבים זכור ה"מתאוס" האלמותי - יין פורטוגזי שמופיע אפילו בשירים ישראליים רווי תשוקה ואהבה. אך הוא ודומיו נעלמו ממפת ייצור היין בישראל, עד לפני כמה שנים בגל החזרה של יצרני היין השונים. כיום, זני הענבים העיקריים בשימוש בישראל הם קברנה פרנק, גרנאש, גמאי ופינו נואר, אם כי אפשר למצוא גם זנים נוספים.

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

    בשל פשטותו, רוזה אינו יין לניתוחי אופי מעמיקים. עם זאת, רוזה טוב יתאפיין בריחות פטל ופרי אדום, אולי גם מעט ירקרקות. הפה יציע חמיצות חדה ומענגת, רעננות ופריכות, וכל דבר מעבר לכך יהיה בבחינת בונוס. היין ישתלב נהדר עם ירקות טריים (מלפפון, תרד, אספרגוס), מוסקה, סלט טונה, פאייה, סביצ'ה, סרדינים, עוף קר וקישים, ונכון להגישו בטמפרטורה של 9-6 מעלות צלזיוס.

    5 יינות רוזה מומלצים לעונת המעבר ()
    5 יינות רוזה מומלצים לעונת המעבר
     

    חמישה בקבוקי רוזה שכדאי להכיר

    מיראבל, סטודיו 2018 | 2018 Miraval, Studio

    אין כמו היין של הזוג אנג'לינה ג'ולי ובראד פיט (ברנג'לינה), שאולי נפרדו – אך שמרו על היקב בפרובאנס וממשיכים לייצר יינות רוזה יחדיו. הפעם הם משיקים יין עם אופי צרפתי קלאסי, המורכב ממנעד ענבים שגדלו באזור, והתוצאה היא יין עשיר, רענן, מינראלי, המותיר פה חמצמץ, חד וכייפי בכל לגימה. הבקבוק המעוצב הוא מחווה לסטודיו מיראבל, טירת היקב בה שכן האולפן שבו הוקלטו הפינק פלוידס והג'יפסי קינגס. ייבוא: שקד.

    מחיר: 95 שקלים.

     

    פלור דה פריירי 2018 | 2018 Fleurs de Prairie

    יין הרוזה המגיע מפרובאנס מתאים את עצמו לפרחי הבר הצומחים במחוז זה, כמו הלבנדר, הפרג והחמניות, אולם היין עצמו מורכב רק מענבים: 55% גרנאש, 30% סינסו ו-15% סירה. זה שילוב בין בקבוק מועצב ויין כייפי וקליל, עם בשומת נעימה של תות שדה ועשבי תיבול. הטעם חמצמץ ורענן, וכשמקורר היטב – יש לו טעם של עוד. ייבוא: אקרמן.

    מחיר: 65 שקלים.

     

    הרי גליל, רוזה 2019

    יין הרוזה של יקב הרי גליל כבר די ותיק במחוזותינו, והוא בהחלט אחד מיינות הרוזה השווים את מחירם. מורכב מממסך של ענבי סנג'ובזה, סירה וגרנאש, זהו יין קליל, מרמז על מתיקות ואידיאלי לשתייה מול השקיעה, או סתם כדי להתפנק ביום חמים.

    מחיר: 40 שקלים.

     

    רימון, בלאן דה נואר 2017

    היין המורכב מהענבים האדומים קברנה פרנק וקברנה סוביניון המגיעים מאזור דלתון בצפון הארץ, מפיק צבע כתמתם יוצא דופן, וגם טעמיו מינראליים וחמצמצים, כשהבשומת פרחונית ומשמחת. יין יבש ומאוד חד.

    מחיר: 79 שקלים.

     

    תשבי, אסטייט רוזה 2019

    היין של יקב תשבי, המשלב את הזן האדום פינו נואר עם הזן הלבן שנין בלאן, מעלה בשומת מאוד אביבית של אשכולית אדומה, גויאבה וקצת פטל אדום. הטעם קליל, חמצמץ-מתקתק, וזהו בהחלט יין לאוכל, כמו דגים, קישים או שאר ירקות.

    מחיר: 85 שקלים.

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים