שתף קטע נבחר

צילום: שאול גולן

בידוד אפשרי למגיעים מארה"ב: נתניהו לא מעוניין להרגיז את האמריקנים

רה"מ עדכן כי ביממה הקרובה יוחלט אם לחייב את המגיעים לישראל מכל מדינות העולם להיכנס לבידוד בגלל השפעות נגיף הקורונה, אולם כפי הנראה הוא ממתין לראות את ההשלכות על הקשר עם ארה"ב כדי לוודא שלא תהיה פגיעה ביחסים. החמרה כלל עולמית תוכל להוריד את נתניהו מהעץ

הבית הלבן (צילום: AP)
רה"מ נתניהו ונשיא ארה"ב טראמפ בבית הלבן בינואר השנה(צילום: AP)

רבות דובר מאז התפשטות נגיף קורונה על ההחלטות של משרד הבריאות בנוגע להחלת חובת בידוד למגיעים לישראל מחו"ל. בזו אחר זו גדלה רשימת המדינות שהשבים מהן לארץ הונחו להיכנס לבידוד למשך שבועיים. גורם מדיני אמר בסוף השבוע כי ישראל בוחנת להוסיף עוד שורה של מדינות, בהן גם את ארצות הברית, שהמגיעים מהן לישראל יחויבו בבידוד. ואולם, נכון לעכשיו נראה כי ראש הממשלה בנימין נתניהו לא מעוניין להרגיז את האמריקנים.

 

במהלך תדרוך שנערך אמש (יום א') בלשכתו, אמר נתניהו כי ביממה הקרובה יוחלט אם התפשטות הנגיף תוביל להחלטה על חובת בידוד ביתי של המגיעים לישראל מכל מדינות העולם. "אנחנו לא מדברים על לסגור על שערינו, אלא רק לחייב בידוד למי שמגיע לארץ", סייג נתניהו את דבריו.

 

לשמור על תיאום עם הבית הלבן 

כרגע, הדבר הראשון שמעניין את נתניהו הוא לשמור עם הבית הלבן על תיאום. זו הסיבה שנתניהו לא ציין בדבריו כי ייתכן בידוד לשבים מארצות הברית. הניסיון הוא להרחיב את היריעה, לקבוע כללים למגיעים מכל רחבי העולם ובכך להימנע מפגיעה נקודתית בארצות הברית.

 

לפי שעה נראה כי האמריקנים שוקלים בעצמם להכריז על סגר טיסות כדי לעצור את כניסת הקורונה. עד כה אובחנו מאות מאזרחי ארצות הברית כנושאים את הנגיף. נציגים של משרד הבריאות, שהשתתפו מוקדם יותר אתמול בדיון והערכת מצב עם ראש הממשלה נתניהו, שבו ואמרו, כפי שנעשה בימים האחרונים, כי יש דחף להכריז על חובת בידוד מארצות הברית כולה ואחר כך רק משלוש מדינות בתחומה. בלשכת ראש הממשלה התנגדו לכך, ונתניהו מצדו שוחח בנושא עם סגן נשיא ארה"ב מייק פנס ואנשיו כדי להגיע איתם לתיאום.

מייק פנס סגן נשיא ארה
סגן הנשיא פנס. שוחח עם נתניהו(צילום: AP)

 

בכיר ישראלי אמר שהרעיון לשקול חובת בידוד למגיעים לישראל מכל העולם היה תולדה של שיחת נתניהו עם פנס והכבוד לאמריקנים מצד אחד וגם ההתפתחות מול המתרחש בעולם מצד שני. אם המצב בעולם הולך ומחמיר, זאת בהחלט יכולה להיות הדרך לרדת מהעץ ולא לייחד לרעה את ארה"ב.

 

כפי הנראה, ראש הממשלה נתניהו ביקש לקבל לידיו נתונים כלכליים לפני החלטה הנוגעת לארה"ב. הדגש הוא על שמירת נתיבי אספקה ובין היתר נכללו בדיונים בנושא ההשלכות על חיל האוויר ופיקוד העורף. בירושלים רוצים לוודא שגם אם טיסות לארץ יבוטלו, עדיין ניתן יהיה להעביר סחורות בדרך תעופתית לישראל.

הלת הקורונה בנתב
נתב"ג, אתמול(צילום: משי בן עמי)

שלשום עדכן המל"ל את משרד החוץ על אפשרות שמשרד הבריאות יודיע כי כל השבים ממדינות ניו יורק, קליפורניה ווושינגטון יתבקשו להיכנס לבידוד של 14 יום. במשרד ראש הממשלה הבהירו כי טרם נפלה כל החלטה בנושא. גורם מדיני בכיר אף הבהיר כי קיימות התנגדויות להמלצת משרד הבריאות וכי זה לא בהכרח יהיה הניסוח הסופי של ההוראה. במל"ל גם לא מתכוונים לחייב את השבים מוועידת איפא"ק בבידוד, אף שכמה מהמשתתפים אובחנו כחולים בנגיף.

 

נכון לעכשיו רשימת הנדבקים בנגיף כוללת 39 ישראלים. שלושה מהם החלימו, רובם במצב קל ואחד מאושפז בבית החולים פוריה בטבריה במצב קשה.


פורסם לראשונה 08/03/2020 22:32

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קובי גדעון, לע"מ
נתניהו וטראמפ
צילום: קובי גדעון, לע"מ
מומלצים