שתף קטע נבחר

השר אוחנה: "המרחק הגדול בפגישת כחול לבן עם בל"ד לא היה בגלל הקורונה"

שר המשפטים הביע ביטחון בריאיון באולפן ynet כי נתניהו יקבל את המנדט להקמת ממשלה: "אמרו שאם הוא יקבל מנדט אחד יותר הוא יישאר, הוא קיבל שלושה יותר". אוחנה לא שלל אחדות עם כחול לבן, ותקף את החלטת ביהמ"ש להתנגד לבקשת נתניהו לדחות את תחילת משפטו: "נראה לא טוב"

 

שר המשפטים אמיר אוחנה מהליכוד תקף הבוקר (יום ה') את מפלגת כחול לבן לנוכח שיחותיה עם נציגי הרשימה המשותפת לקראת אפשרות של הקמת ממשלת מיעוט בראשותו של בני גנץ. "המרחק הגדול (כוונתו לתיעוד סדר הישיבה של נציגי כחול לבן בפגישתם עם נציגי הרשימה המשותפת) לא היה לדעתי בגלל הקורונה, לא רצו פשוט עוד תמונה שתצא החוצה, והנה תראה נציגי בל"ד יושבים עם נציגי כחול לבן".

 

אוחנה הוסיף בנושא זה כי "מה שהם לא קיבלו עם 65 מנדטים כנראה לא יקבלו עם 62 מנדטים. אז גם הם צריכים להיות על הקרקע ולהבין שהם כבר לא המפלגה הגדולה ביותר אלא אנחנו, ויש לזה משמעויות".

 

- מה לגבי קריאה לממשלת אחדות כדי לפעול לטיפול בבעיות המרכזיות?

"הציפייה שלי היא שמלאכת הרכבת הממשלה תוטל על נתניהו שהוא בעל הסיכויים הרבים ביותר, בעיניי לפחות, על מנת להרכיב את הממשלה. אמרו לנו שאם הוא יקבל מנדט אחד יותר הוא יישאר. אז הוא קיבל שלושה מנדטים יותר. המספר הגבוה ביותר של ישראלים שהצביע לאיזושהי מפלגה באיזושהי מערכת בחירות זה הפעם עבור הליכוד. לאחר שזה יקרה אני מאמין שהוא יקרא אליו את כל המפלגות שלא חותרות תחת קיומה של מדינת ישראל, קרי ללא המשותפת. ממשלה משותפת ללא המשותפת".

 

- אבל המשותפת היא חלק מהמשחק בכנסת, וכרגע לפי החישובים הסיכוי של גנץ לקבל יותר ממליצים הוא גבוה מאשר של נתניהו.

"אני לא חושב. אחרי ששמענו את אורלי לוי ואני בטוח שיהיו בעלי מצפון נוספים. אתם מכירים את השמות".

 

- אבל ראש המפלגה ממליץ.

"לא נכון. כל חבר כנסת יכול לבוא ולהגיד 'אני לא מקבל את ההמלצה. כל חבר כנסת הוא עצמאי. נכון שבדרך כלל הולכים לפי הסיעות והמפלגות, אבל אם מישהו מחליט שמצפונו לא מאפשר לו - הוא יכול לעשות את זה".

אמיר אוחנה (צילום: אבי מועלם )
השר אוחנה באולפן ynet(צילום: אבי מועלם )

- אומר דרעי שצריך ממשלת חירום לאומית.

"זה מה שאמרתי".

 

- אבל אתם לא קוראים לזה.

"אין טעם לקרוא למשהו כשהמלאכה לא הוטלה על ראש הממשלה. ברגע שהיא תוטל עליו הוא יקרא אליו לכל המפלגות שאינן חותרות תחת קיומה של ישראל וננסה למצוא את המשותף שהוא רב".

 

- אתם באים לדבר הזה בנפש חפצה? נשמע שאתם עוסקים בפנקסנות על המתווה.

"אמרתי איך אני חושב חושב שנקודת ההתחלה צריכה להיראות, אין לי שום מושג איך צריכה להיראות נקודת הסיום. הנכונות קיימת ועם רצון טוב, בעיניי זה גם אפשרי ליישום, זה גם אפשרי ליישום ואני מקווה שכך יהיה".

פגישה כחול לבן והרשימה המשותפת ()
פגישת נציגי כחול לבן ונציגי הרשימה המשותפת

- יפתיע אותך אם למרות זאת נסיים עם ממשלת מיעוט?

"יפתיע אותי מאוד".

 

- 62 זה עדיין 62 מנדטים שאומרים "לא נתניהו". כולם משקרים, גם המועמד שלכם.

"למה 62? אורלי לוי הצהירה שלא תיתן לזה לקרות. זה כבר לא 61. אני מאמין שזה גם לא יהיה 61. אני מאמין שלא יהיה רוב שיאפשר הקמת ממשלה שנשענת על הקולות של תומכי טרור. זו לא סיסמה כשאנחנו רואים את עודה מהלל ומשבח את נסראללה, ראש ארגון חיזבאללה, וכשטיבי נושא את נאום השהידים".

 

- אבל הם לא יהיו בממשלה - לא בקבינט ולא בישיבות.

"לא אמרנו אף פעם, גם לפני הבחירות, שטיבי יהיה שר ביטחון. אמרנו שהם מתכננים להקים ממשלה שנסמכת על קולותיהם של טיבי. כשאתה כראש ממשלה או שר ביטחון, צריך לתקוף בעזה, לתקוף בסוריה, בלבנון, אתה לוקח בחשבון שהממשלה שלך יכולה ליפול כי בצד השני מישהו יכול להטיל וטו. זה דבר שלא יכול להיות".

 

- גם אתם עשיתם איתם עסקים.

"יש הבדל שסביב הצבעות מסוימות מצביעים יחד. זה כמו שאגיד שנגד חוק הלאום הצביעו גם לפיד וגם טיביף אבל כל אחד מסיבותיו - אני לא שם את זה בכפיפה אחת. אני לא חושב שעמדותיהם בנוגע לישראל הן זהות. אז למה לצד השני מותר? יש הבדל בין הצבעות נקודתיות לבין ממשלה שתלויה על קולותיהם. הרי מעולם לא קמה ממשלה שתלויה על קולותיהם של הרשימה המשותפת, אפילו רבין הקים ממשלה לאחר שהיה לו רוב יהודי, הוא צירף את ש"ס וצירף את מרצ. זה יהיה תקדים מסוכן ולכן אני מתקשה להאמין שזה יקרה".

בני גנץ משה יעלון  (צילום: AFP)
בכירי כחול לבן. "הם צריכים להיות על הקרקע"(צילום: AFP)

שר המשפטים התייחס להחלטת בית המשפט המחוזי בירושלים להתנגד לבקשת ראש הממשלה בנימין נתניהו לדחות את פתיחת משפטו שמתוכננת ליום שלישי הבא. לדברי השר אוחנה, "אני הייתי עורך דין פלילי 10 שנים. הבוקר ראיתי מחקר - למעלה מ-90% מבקשות הדחייה בדרך כלל מתקבלות, בטח בשלב ראשוני. הרי אף אחד לא מעלה על דעתו שכבר בדיון ב-17 במרץ יהיה מענה מפורט לכתב האישום. זה בלתי אפשרי מבחינת היקפי החומר. היה צריך להיעתר לבקשת הדחייה. בית המשפט שגה בהקשר הזה, ולו למראית עין".

 

- עוד פעם מחפשים אותו?

"זה נראה לא טוב. למעלה מ-90% מבקשות הדחייה מתקבלות ופה לא. אז מה הטעם? מה הסיבה?"

 

- דחייה אחרי דחייה, היו המון דחיות.

"זו דחייה ראשונה, זה הליך מאוד מקובל, בטח במשפט הפלילי. במסגרת ההקראה אתה אמור לתת מענה מפורט לכתב האישום. זה דבר שעושים לאחר שנלמד חומר החקירה, לפעמים אפילו אחרי שבאים בדברים עם הפרקליטות, עם התביעה".

 

"יש מדינות שהיו חוזרות אחורה כדי ליישם את מדיניותינו"

בנוגע להתפשטות נגיף קורונה וההתמודדות של הממשלה בנושא אמר השר אוחנה כי "מדובר במצב חירום בינלאומי, אתמול המגפה הזאת הוכרזה כפנדמיה, כמגפה עולמית. יש מדינות רבות שאילו יכלו – היו חוזרות אחורה ליישם את המדיניות הישראלית כדי למנוע את התפשטות המחלה אצל האזרחים שלהם. איטליה היא אחת מהן".

 

- יש עדיין תחושה שלא עשינו מספיק בדיקות ביחס לעולם.

"מקום שלישי בעולם בבדיקות, אז אנחנו לא מקום ראשון. אפשר להגיד למה אנחנו לא מקום ראשון, כי יש להם יכולת ייצור שלנו אין. אז אנחנו שלישי בעולם, אנחנו עדיין בצמרת וכל העולם רואה ומעריך מאוד את המדיניות שמוביל ראש הממשלה ולצערי בצד אחר עוסקים בפוליטיקה".

 

- ערב אחד מכנסים מסיבת עיתונאים ואומרים שאלפיים איש לא יכולים להתכנס ולמחרת 100. איזה מדיניות השתנתה?

"בכל העולם, וישראל לא יוצאת דופן בדבר הזה, אתה מגיב בהתאם להתפתחויות. כשהיו בישראל חולים מאובחנים על כף יד אחת, אז לא היה צריך לנקוט אמצעים כל כך דרסטיים. היו כבר עברנו את המאה, אז אתה מבין שככל שההתפשטות גדולה יותר – המדיניות חייבת להיות מחמירה יותר והמטרה היא לצמצם את ההתפשטות ובמידת האפשר גם להכיל אותה".

 

- האם יש אמצעי אכיפה כדי להתמודד עם מי שמפר את הבידוד?

"כרגע עובדים במישור הזה של אכיפה גם באמצעים, גם בכוח אדם וגם ביכולות. נכון לכרגע, האזרחים נוהגים באופן אחראי וממושמעים אבל אנחנו לוקחים בחשבון שאנשים יפרו את הבידוד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
השר אוחנה
צילום: אבי מועלם
מומלצים