שתף קטע נבחר

מנגל עירוני: שיפודים בפיתה אצל חינאווי

השיפודים על מנגל פחמים אסלי, הוויטרינה מלאה בסוגי בשר שונים והאווירה מצוחצחת, אבל איך הטעם? ביקרנו במקדש הבשר החדש של חינאווי. צפו

לעשות על האש זה בדרך כלל סיפור: צריך לקפוץ לקצבייה, להעמיס בשרים, למצוא נקודה לפיקניק, לגרור לשם את הגריל, להדליק פחמים, לשמן בצל, לנפנף וגם להזיע על הדרך ולהסריח את הבגדים מעשן. אבל עכשיו פתח בשארה חינאווי, בן לאצולת הבשר מיפו ודור שלישי למשפחת קצבים, שיפודייה שבה יכינו לכם מנת על-האש ישר מהגחלים, בלי שתצטרכו להתאמץ. 

הפיתה של חינאווי (צילום: ירון ברנר)
הפיתה של חינאווי(צילום: ירון ברנר)
 

המקום החדש, שזכה לשם המחייב "הפיתה של חינאווי", ממוקם על גבול יפו-פלורנטין, בקומת המסחר של קבוצת בניינים חדשים ומצוחצחים. את הבשר שם עושים על מנגל פחמים אמיתי, ושלא תעזו להגיד את המילה "פלאנצ'ה" במקום.

 

"בשר על הפלנצ'ה זה  הרבה יותר פשוט לתפעל מאשר מנגל, אבל לגחלים יש טעם אחר", פוסק חינאווי. "יש הבדל גדול, וגם הריח שונה".

 

במקום תמצאו מקרר תצוגה עם שלל שיפודים ובשר כמו קבב, לבבות עוף, פרגית, נקניקיות מרגז, אנטרקוט, כבש, פילה ולפעמים גם דברים מיוחדים כמו שקדי עגל או אשכי כבש, אבל "רק כשיש טרי או בהזמנה מראש, זה בקטגוריית הספשל", הוא אומר.

 

במקום יגישו לכם גם מנה של עראייס ערבי אותנטי, ששונה קצת מהעראייס המוכר, שהפך ללהיט כמעט בכל מסעדת בשר מקומית שמכבדת את עצמה.

 

את הבשר הוא מכניס לפיתה יחד עם טחינה (אין חומוס), עמבה, בצל ועגבנייה על הגריל, ולמי שרוצה גם פלפל חריף שרוף. והביס? כמו שרק ביס של פיתה עם בשר על האש יכול להיות.

 

ומה עם טבעונים?

"כל העניין של הטבעונות זה תחום חדש בשבילי. אני לא מתבייש לשאול את השכנים פה מה הם אוהבים, ובינתיים יש לנו מנת כרובית עם טחינה על האש. זה מה שאני יודע לעשות כרגע, אבל אני לאט-לאט מפתח את התחום כדי שגם הקהל של הטבעונים יגיע לכאן. אל תשכחי שאני איש של בשר, ואת כל השאר אני לא ממש מכיר".

 

ישראלים אוהבים מנגל, זה מזכיר להם את יום העצמאות.

"אין אחד שלא אוהב מנגל. לא רק ישראלים. מנגל עושה את זה לכולם, זה כמו חג, זה עושה שמח".

 

"הפיתה של חינאווי", אליפלט 26 (פינת הרבי מבכרך) תל אביב, ראשון-חמישי ושבת 23:00-12:00

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
טעמנו את השיפודים בפיתה אצל חינאווי
צילום: ירון ברנר
מומלצים