שתף קטע נבחר

תינוקת נספתה בשריפה ברהט

טרגדיה בנגב: חנאן אבו הואש, כבת שמונה חודשים, חולצה מבית שנשרף על ידי אנשי רהט טרם הגעת צוותי הכיבוי. צוותי מד"א ביצעו בה פעולות החייאה אך מותה נקבע במקום. בן 60 פונה במצב בינוני לאחר שנפגע משאיפת עשן. לפי הכבאות מוקד השריפה היה במיטת תינוק בבית

 

 

 

 

חנאן אבו הואש, תינוקת כבת שמונה חודשים, נספתה הבוקר (שבת) לאחר שבית שבו שהתה ברהט נשרף. צוות כיבוי אש שהוזעק למקום דיווח כי היא חולצה מהבית טרם הגעתו והועברה לטיפול רפואי. ממד"א נמסר שמותה נקבע במקום. בן 60 פונה לסורוקה במצב בינוני לאחר שנפגע משאיפת עשן.

 

מכבאות מחוז דרום נמסר כי מוקד השריפה הייתה במיטת תינוק: "לאחר חדירת לוחמי האש לדירה זיהו הצוותים עשן ומוקד שריפה במיטת תינוק כאשר לא היה ברור האם ישנם אנשים נוספים בתוך הדירה. מיד החלו הצוותים בסריקה בדירה תוך אוורור הדירה מעשן ועד לסיום האירוע. לאחר סריקה לא נמצאו לכודים נוספים ונפתחה חקירה".

 

שריפת בית ברהט בה ילדה נהרגה ()
חנאן אבו הואש

שריפת בית ברהט בה ילדה נהרגה ()
נזקי השריפה בתוך הבית

שריפת בית ברהט בה ילדה נהרגה ()
זירת השריפה

 

ממד"א נמסר כי בשעה 07:34 התקבל דיווח במוקד במרחב נגב על שריפה בבית ברהט. פראמדיק מד"א ג'וש וינשטיין סיפר: "כשהגענו למקום ראינו אש ועשן שעולים מהבית. אנשים שהיו במקום חילצו אלינו פעוטה מחוסרת הכרה עם כוויות קשות בגופה, ביצענו בדיקות רפואיות אבל מצבה היה קריטי ונאלצנו לקבוע את מותה בשטח. גבר כבן 60 שחולץ גם הוא מהבית וסבל משאיפת עשן טופל במקום ופונה במצב בינוני לבית החולים כשהוא בהכרה".

 

קרוב משפחתם אבו הואש, קרוב למשפחה, סיפר: "הילדה הייתה בחדר יחד עם שלושת אחיה. פתאום פרצה שריפה. שניים מקרובי המשפחה נכנסו לבית וחילצו את הילדים ולצערי לא הספיקו להציל אותה. לקחנו את הילדה למוקד מד"א והיא הייתה בחיים. ודפקנו בדלת ולא היה מענה". הוא הוסיף: "ככל הנראה סיבת השריפה היא קצר חשמלי".

 

במד"א התייחסו לטענת קרוב המשפחה ואמרו כי "כל מי שצריך טיפול רפואי עליו להתקשר למד"א ולא ללכת למוקד. צוותי מד"א מעניקים טיפולים ומפנים אנשים לבתי חולים. במקרה הנוכחי הצוות טיפל בילדה וביצע בה פעולות החייאה ולצערנו נקבע מותה".

 

אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים התייחסה לטרגדיה ואמרה: "נשבר הלב לחשוב על התינוקת שנשרפה למוות בביתה. ילדים בחברה הבדואית נמצאים בסיכון הגבוה ביותר לתמותה מהיפגעות ביחס לכלל ילדי ישראל. את מרבית התאונות ניתן למנוע באמצעות יצירת סביבה בטוחה והעלאת מודעות לאימוץ כללי התנהגות בטוחה. ארגון 'בטרם' בשיתוף משרד החקלאות פועלים לצמצום היפגעות הילדים הבדואים בנגב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים