הרופא נלחם בקורונה, אשתו נדבקה וילדה בלעדיו: "כשכל זה ייגמר נוכל להפגין אהבה"
התפרצות הקורונה באיטליה אחראית גם לסיפור הזה: לורנצו נורסה (37) עובד באחד ממוקדי הנגיף החמורים במדינה, בזמן שאשתו חלתה ועברה ניתוח קיסרי במילאנו. את בתו הוא ראה בינתיים רק בתמונות. הרופא, שאת ההתמחות עשה בישראל, סיפר: "אני גאה בה שעברה את זה לבד"
ימיו של לורנצו נורסה (37), רופא גסטרו לילדים בבית החולים פאפא ג'ובני בעיר ברגמו שבאיטליה, הפכו בשבועות האחרונים לסיוט חריג ברקע התפרצות מגפת הקורונה החריפה במדינה: אלה לא רק משמרות של 20 שעות רצופות, עם מעט מאוד שינה, בניסיון לטפל בכמה שיותר חולים באחד האזורים שנפגעו הכי קשה מהנגיף. שכן במקביל, בזמן שהוא מנסה להציל חיים, נדבקה אשתו שרה בקורונה בעודה בהיריון מתקדם ואושפזה בבית חולים במילאנו. לפיכך, החליט הצוות הרפואי ביום רביעי בלילה ליילד את בתו השלישית אנה בניתוח קיסרי.
עד כה, נורסה ראה את בתו החדשה רק בתמונות שנשלחו אליו בטלפון הנייד. "כששרה נכנסה לבית החולים במילאנו, חברים שלנו שהם רופאים שם יילדו את אותה", הוא סיפר לעיתון "לה רפובליקה" המקומי. לנורסה, אגב, יש עבר "ישראלי": לאחר לימודיו הוא עשה סטאז' של שנה בבית החולים שניידר בפתח תקווה, שם התמחה בגסטרו לילדים.
"הייתי בשתי הלידות הראשונות של בני ובתי שנמצאים במקום בטוח אצל הסבתא, אבל ידעתי מראש, עוד לפני שגילינו ששרה גם חלתה, שאני לא אוכל להיות בלידה הזו בהיותי סביב המחלה הזו כל היום בבית החולים כאן", המשך. "בהתחשב בנסיבות, אני כל כך גאה באשתי על שעברה את הלידה בלעדיי. זה בטח היה קשה, למרות המרחק הייתי רגוע, סמכתי על הרופאים במילאנו".
על פי הכתבה שהתפרסמה באיטליה ביום חמישי, התינוקת לא נדבקה בנגיף במהלך הלידה. עם זאת, השתיים נמצאות באותו חדר.
"כמו כולנו אני צריך להתרגל לעובדה שבשבועות הבאים לא תהיה קרבה פיזית אלא רוחנית", ענה נורסה כשנשאל עד כמה הוא רוצה לחבק כבר את אשתו וילדיו. "כשכל זה ייגמר נוכל להפגין אהבה פיזית, אפילו יותר מהרגיל. נכון לכרגע אני מקבל תמונות של הילדים הגדולים מסבא וסבתא. הם מחבקים זה את זו וזה מנחם אותי. גם הם מבינים שמה שחשוב עכשיו זה להישאר בבית עד שהכול יעבור".
נורסה סיפר עד כמה קשה המצב בבית החולים בברגמו: "יש לנו פה צוות מעולה שפועל בכמה חזיתות, אחת מהן היא הלחימה בקורונה, אבל גם יתר המחלקות מנסות להמשיך לעבוד כרגיל. כל אחד מאיתנו עושה את חלקו למען ההצלחה ואני מאיץ באזרחי איטליה לעשות את חלקם - תישארו בבית".
אתמול (יום ו') הודיעו הרשויות באיטליה על 250 מתים נוספים מהנגיף, ובכך עלה מספר הקורבנות ל-1,266. מדובר במספר שיא בכמות המתים מנגיף הקורונה במדינה ביממה אחת. גם מניין הנדבקים המשיך לזנק ועלה מ-15,113 ל-17,660 בני אדם.
להוציא את סין, שבשיא ההתפרצות בה הטילה עוצר מוחלט על מטרופולינים ענקיים, איטליה היא המדינה שנאלצת כעת לנקוט את הצעדים החריפים ביותר. במסגרת סגר דה-פקטו שהטילה על כל המדינה הורתה הממשלה לסגור את כל החנויות, למעט אלה שהסחורות בהן חיוניות למדי, כגון מרכולים, רשתות מזון ובתי מרקחת.
החנויות שהותר להן להישאר פתוחות חייבות לוודא כי הלקוחות שומרים על מרחק של מטר אחד לפחות זה מזה. כל הברים, בתי הקפה והמסעדות ברחובות הערים קיבלו הוראה להיסגר, ואילו לקפיטריות של מקומות העבודה ולבתי הקפה בנמלי תעופה, בתחנות רכבת ובתחנות דלק הותר להישאר פתוחים רק אם ביכולתם להבטיח מרחק של מטר לפחות בין הלקוחות. נאסרה כליל פעילותם של בתי עסק כמו סלוני יופי ומספרות.
במסגרת הצעדים הדרמטיים שעליהם הכריזה איטליה השבוע הותר לחברות להמשיך להפעיל רק מחלקות חיוניות למדי – לא מחלקות שיווק וכספים, למשל. לתושבים האיטלקים הותר לנסוע רק למטרות עבודה, בריאות או מקרי חירום. התחבורה הציבורית ממשיכה לפעול, אך הרשויות קראו לתושבים להישאר בבתים, והרוצים לנסוע חייבים למלא טופס שבו הם מסבירים מדוע הם עושים זאת ולשאת אותו איתם.
אם מתברר ששיקרו - עלול להיגזר עליהם קנס או עונש מאסר. נאסרו לחלוטין התקהלויות, בכלל זה אירועי ספורט כגון משחקי הליגה האיטלקית, ואירועי תרבות: נסגרו בתי קולנוע, מוזיאונים, ותיאטראות.