שתף קטע נבחר

שקד על המעקב אחר חולים: "צעד קיצוני שפוגע בפרטיות - אבל יציל חיים"

ח"כ איילת שקד התייחסה באולפן ynet לצעדים החדשים שיכללו מעקב אחר איכוני טלפונים: "לזמן קצוב ההחלטה נכונה". על דחיית משפט נתניהו אמרה שרת המשפטים לשעבר: "זה לא משמעותי". היא קראה להקמת ממשלת חירום: "אין סיבה למערכת בחירות רביעית"

 

 

 
 
חברת הכנסת איילת שקד (ימינה) התייחסה הבוקר (ראשון) באולפן ynet לצעדים החדשים עליהם הכריז אמש ראש הממשלה בנימין נתניהו, שכוללים פיקוח טכנולוגי על אזרחים בעזרת איכוני טלפונים.

 

"זה לא שעוקבים אחרי האזרחים", הסבירה שקד. "זו פגיעה קשה בפרטיות וזה צעד מאוד קיצוני שצריך להימנע ממנו במדינה דמוקרטית, אבל אם שמים על כף המאזניים את כל השיקולים וההשלכות אני חושבת שהצעד הזה יחסוך בחיי אדם ויגרום פחות נזק לכללה. לא עוקבים אחרי אנשים, מה שכן רוצים לעשות זה שאדם שמתגלה כחולה קורונה, בהסכמתו, יראו בימים האחרונים איפה הוא היה בעזרת הסלולרי, ואז יודיעו לאנשים שהיו בקרבתו שהם היו בקרבת אדם חולה קורונה".

 

איילת שקד (צילום: אבי מועלם )
"צעד קיצוני". איילת שקד(צילום: אבי מועלם )

 

-איך יודעים מי היה בקרבתו? פה מתחילה הפגיעה בפרטיות.

"נכון, זו הפגיעה הקשה בפרטיות. אותו אדם חולה - אני מקווה שזה ייעשה בהסכמה - ברגע שאדם מסכים שיבדקו היכן הוא היה אז בעצם בודקים גם את סביבתו, והיא לא הסכימה, וזו פגיעה קשה בפרטיות.  אבל לדעתי זה יכול לעזור משמעותית וראינו במדינות אחרות שזה עזר להשתלט על המגפה וקיצר את התקופה בה צריכים להיות בכאלה תקנות דרקוניות ואת הפגיעה הקשה במשק. אני חושבת שזו החלטה נכונה בתנאי שהיא כמובן לזמן קצוב, לכמה שבועות בלבד, ובתנאי שמשמידים מיד את כל החומר".

 

-מי מבטיח את כל זה? השב"כ יחזיק במידע הזה?

"המידע יעבור מיד למשרד הבריאות ומשרד הבריאות יצטרך להשמיד אותו תוך זמן קצר. יש במשרד המשפטים את הרשות להגנת הפרטיות שצריכה לפקח על כל הנושא הזה. אני כח"כ, אחד מתפקידיי זה לפקח על עבודת הממשלה, אני מתכוונת לעשות זאת על ידי שאילתות ועל ידי מעקב שלי".

 

 

 

 

 

 

שקד קראה להקמת ועדה מיוחדת לענייני קורונה: "בוודאי שצריך להקים בכנסת ועדות שיעבדו, לא יכול להיות גם בממשלת מעבר שלא מפקחים על עבודת הממשלה, אין מספיק בדיקות כרגע, אפשר לבצע הרבה יותר. יש עבודה לכנסת שצריכה לפקח על הממשלה".

 

שרת המשפטים לשעבר התייחסה לדחיית משפטו של ראש הממשלה נתניהו בשל מצב החירום שהחיל שר המשפטים אמיר אוחנה על מערכת המשפט. שקד אמרה כי אינה חוששת מ"מריחה" של המשפט: "גם אם רה"מ היה מתייצב להקראה, בסוף המשפט היה נקבע לעוד חצי שנה גם ככה, זה לא משמעותי אם הוא בא לדיון אחד או לא".

 

עמיר פרץ בבוקר שאחרי הבחירות (צילום: אבי רוקח)
לא נראה שייכנס לממשלה. עמיר פרץ (צילום: אבי רוקח)

 

שקד קראה להקמת ממשלת חירום בעת הזו: "צריך פשוט להקים ממשלה בין אם זה יחד עם פרץ או כחול לבן. המשבר הזה הוא גם בריאותי אבל גם משבר כלכלי קשה ולכן הממשלה מתפקדת כרגיל אבל הכנסת לא מחוקקת. כשהמשק נמצא במצב קשה יידרשו צעדים כלכליים שכרוכים בחקיקה, אם לא תהיה ממשלה קבועה אני מצפה מכחול לבן שיתנו גיבוי בחקיקה לצעדים כלכליים או שתקום ממשלה ויהיה אפשר לעשות את זה".

 

"אני לא חושבת שנגיע למערכת בחירות רביעית", הוסיפה שקד. "אין שום סיבה, יש כל מיני קונסטלציות של ממשלה שיכולות לקום".

 

-את חושבת שיש סיכוי שעמיר פרץ יוותר על שבועת השפם ויצטרף לממשלה בראשות נתניהו?

"כרגע זה לא נראה ככה אבל האחריות הלאומית מחייבת הקמת ממשלה. אנחנו בסיטואציה מורכבת ואנשים יצטרכו להפר הבטחות בחירות כאלה או אחרות. צריך להתנהג באחריות ולעשות מאמצים להקים ממשלה".

 

העולם כולו לא היה ערוך למשבר הזה", אמרה שקד. "אבל אנחנו עשינו צעדי מנע שלא נעשו במדינות אחרות, אנחנו כמעט הראשונים שסגרנו את השמיים ועשינו צעדים יחסית קיצוניים ואנחנו רואים שעכשיו מדינות אחרות הולכות אחרי ישראל, אני לא חשובת שצריך להגיע לסגירה של המשק, בוא נחכה שבוע שבועיים ונראה מה המצב, אני חושבת שהכרחי להגדיל את כמות הבדיקות, הכרחי להתחיל לעזור לעצמאיים ובעלי עסקים. מי ששייך למגזר הפרטי נמצא בסכנה קשה, אני רואה עסקים שנסגרים, הענף הראשון שחטף את המכה הקשה ביותר זה ענף התיירות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
איילת שקד ימינה הימין החדש בחירות 2020 בליץ
צילום: אבי מועלם
מומלצים