שתף קטע נבחר

עליית הקורונה: "קשה לשבת בבידוד בלי שפה או חברים"

למרות משבר הקורונה וחובת הבידוד, הגיעו מאז תחילת החודש כ-600 עולים חדשים מכל העולם, בודדים ומשפחות, בסיוע הסוכנות היהודית. "הבנתי שאני חייבת להספיק 'לטיסה האחרונה', לפני שסוגרים הכול", אומרת ויקטוריה שעלתה מאוקראינה, ובמשפחת מוזס מודים: "משעמם בבידוד, אבל דואגים לנו"

חיידק הציונות חזק יותר מווירוס הקורונה: מאז תחילת החודש ולמרות משבר הקורונה, ממשיכים יהודים מכל קצות תבל להגיע לישראל. התחנה הראשונה של משפחת מוזס שעלתה מהודו הייתה הבידוד הביתי, במרכז הקליטה באשדוד. במקום דאגו למשפחה מראש לכל מחסורם: מלחם ועד לתבלינים מסורתיים מארץ המוצא שלהם.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות . היכנסו >>    

 

מאייר וגרייס מוזס עם שתי בנותיהם, הם חלק מכ-600 יהודים שהחליטו לעלות ארצה למרות חוסר הוודאות, הבידוד והמצב בכללותו. בעצם ימים אלה ממשיכים להגיע לארץ עולים בודדים ומשפחות. רק היום נחתו בישראל 24 עולים חדשים מצפון-אמריקה, בסיוע ארגון "נפש בנפש", והם הועברו ישירות לבידוד שיימשך 14 יום, בבתיהם החדשים בערים שונות ברחבי הארץ.

 

קראו עוד בערוץ היהדות:

 

בשבוע הקרוב צפויים להגיע לארץ עולים נוספים, בחודש מרץ יגיעו סך הכל כ-50 עולים חדשים מצפון אמריקה. 101 עולים הגיעו מרוסיה, 17 עולים עלו מאוזבקיסטאן, 11 יהודים עלו מצרפת, 10 הגיעו מאוקראינה, 7 מארה"ב, 4 מקנדה, 2 מברזיל, 3 מדרום אפריקה, 3 מבריטניה ו-1 מאורוגואי.

 

"הבידוד משעמם לפעמים, אבל כולם כאן דואגים לכל הצרכים שלנו", אומרת מוזס השוהה במרכז הקליטה בית קנדה" של הסוכנות, באשדוד. "הקרובים שלנו בישראל דואגים לנו גם לאוכל וציוד. תודה לכולם על התמיכה והעזרה לשמור על מצב רוח מרומם. בעזרת ה' נשמור כולם על בריאות טובה". 

 

  ( )
משפחת מוזס מהבידוד באשדוד

 

ויקטוריה רוז'קביץ (30) נחתה השבוע מאוקראינה עם בתה ניקה בת השנתיים, ונסעה היישר לבידוד ביתי שהוכן עבורה במרכז הקליטה של הסוכנות היהודית בקריית ים. לפני עלייתה נפגשה בשדה התעופה עם שליח הסוכנות בקייב, דימה יופי, שתידרך אותה בהתאם להנחיות המלאות של משרד הבריאות הישראלי בנוגע להתמודדות עם נגיף הקורונה.

 

"העלייה שלי לישראל תוכננה מראש, עוד לפני ההתפרצות של הקורונה", היא משחזרת. "שמחתי עד שגיליתי שאולי לא אוכל לעלות ארצה בגלל ביטולי הטיסות והבהלה של חברות התעופה. אז התחלתי לדאוג באמת. הבנתי שאני חייבת להספיק 'לטיסה האחרונה', לפני שסוגרים הכול".

 

 

ויקטוריה ()
ויקטוריה וניקה בישראל

 

רוז'קביץ, מנהלת משאבי אנוש שעבדה בחברות גדולות בקייב, מספרת כי "ביקרתי בישראל בעבר ואני יודעת שכאן ארגיש בבית. כאן תהיה לי ולבת שלי תחושת ביטחון". היא מוסיפה כי בתום משבר הקורונה, היא מקווה להשתלב במדינה בתחום המקצועי שבו עסקה.

 

לקראת הגעתה לישראל הכינו אנשי הסוכנות היהודית את הדירה במרכז הקליטה שבו נקלטה לבידוד בייתי, מיד עם נחיתתה, וציידו אותה בכל הציוד הנדרש לתינוקת ולאם לשבועיים הבאים. כבר בהיותה בקייב, דאגה העולה לעתיד להכין למנהלת מרכז קליטה, רותי כהן, רשימת ציוד מפורטת הכוללת מזון לפעוטה, חיתולים, צעצועים ועוד.

 

"קשה להיות בבידוד לבד"

"בעקבות ההתפשטות הקורונה נתקפתי דאגה עמוקה לבתי הקטנה - אבל אני חייבת לציין שעכשיו, בישראל, אני מרגישה יותר רגועה", מודה רוז'קביץ. "במרכז הקליטה חיכו לי אנשי הסוכנות היהודית עם קבלת פנים חמה, מרחוק, והכינו את כל הציוד שבתי ואני זקוקות לו".

 

ויקטוריה ()
"ניקה רוצה החוצה - לים או אפילו לגן השעשועים הקרוב"

 

אך למרות קבלת הפנים החמה והעזרה הנדיבה שקיבלה עם הגעתה - מגלה רוז'קביץ כי הקושי שלה גדול יותר. "קשה לי מאוד לעבור את הבידוד לבד עם הילדה הקטנה. אנחנו יושבות סגורות בדירה, ובתי מבקשת לצאת ללא הפסקה – לטייל בים או לפחות בגן שעשועים. המצב מאוד מפחיד, הרי אינני יודעת את השפה. העתיד המקצועי והאישי שלי לוט בערפל. אבל למרות הכול אני מקווה לטוב".

  

במרכז הקליטה מתגורר גם זוג חברים של ויקטוריה, שעלו ארצה לפני מספר שבועות. בינתיים הם נרתמו לסייע לה מרחוק בתקופת הבידוד ולבשל עבורה ועבור ניקה.

 

"עת לערבות הדדית ולסולידריות חברתית"

הסוכנות היהודית ומשרד העלייה והקליטה גיבשו נוהל חירום מקיף להגעת עולים חדשים ולקליטתם הבטוחה בארץ, בתיאום עם משרד הבריאות ובהתאם להנחיות המלאות של הרשויות המוסמכות. כל עולה נדרש לחתום טרם עלייתו על המקום שבו ישהה בבידוד ביתי מיד עם הגיעו לישראל, ולהתחייב לפעול על פי נוהלי משרד הבריאות. אנשי המקצוע של הסוכנות ימשיכו ללוותו, בעיקר מרחוק, ביחד עם משרד הקליטה וגורמי הקליטה ברשויות המקומיות כדי לסייע ככל הנדרש.

 

בוז'י הרצוג (צילום: חורחה נובומינסקי)
יצחק בוז'י הרצוג(צילום: חורחה נובומינסקי)

 

בתקופה זו, מבוססת העלייה לישראל בעיקר על הגעת בודדים ומשפחות. הסוכנות היהודית מפעילה חדר מצב בינלאומי שפועל 24 שעות לקשר הדוק עם הקהילות היהודיות, גיבוש מענה לתרחישים והענקת סיוע מיידי לעולים.

 

על רקע סגירת מערכות חינוך בצפון-אמריקה, הוחלט להחזיר לחופשת פסח בישראל את שליחי שנת השירות, השינשינים. שאר שליחי הסוכנות היהודית ימשיכו במשימותיהם בקהילות, בהתאם למגבלות המקומיות. 

 

אביבה וצבי קורלי (צילום: שחר עזרן)
אביבה וצבי קורלי עלו מארה"ב(צילום: שחר עזרן)

 

יו"ר הסוכנות, יצחק הרצוג, הנחה את השליחים להשתמש באמצעים טכנולוגיים ובדרכים יצירתיות כדי לקיים את משימת השליחות ולחזק את הקהילות. "זוהי עת לערבות הדדית, לסולידריות חברתית בישראל, בעם היהודי ובעולם כולו", אמר. "נפעל לסייע לקהילות היהודיות ברחבי העולם, ונפעיל אמצעים טכנולוגיים כדי להמשיך בפעילות שוטפת באזורים שבהם לא ניתן לפעול בשטח".

 

הרצוג הוסיף כי "לנגד עינינו עומדת, בראש ובראשונה, הדאגה לשלום הציבור בארץ ובעולם - והחובה להבטיח את שלומם ובריאותם של כל אחת ואחד מעובדי הסוכנות היהודית, השליחים הישראלים הפרושים ברחבי העולם, חניכי תוכניות והעולים החדשים שישראל היא ביתם החדש".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים