שתף קטע נבחר

182 מתים בספרד, המונים ברחו מפריז

מספר קורבנות הקורונה בספרד ממשיך לזנק ועומד כרגע על 491. בצרפת החל סגר ברחבי המדינה, ותושבי פריז מיהרו לברוח לפרברים, שם חוששים: "הם ידביקו אותנו". פליטים נדבקו בגרמניה, הערכה במדינה: "תוך שנתיים המשבר יסתיים"

 

182 בני אדם מתו ביממה האחרונה מנגיף הקורונה בספרד. עוד כאלפיים חלו בנגיף. במשרד הבריאות במדינה אמרו שמניין הקורבנות עלה ל-491, ושבסך הכול ידוע במדינה על 11,178 חולים.

 

פריז, מדריד וגם ברלין: אירופה מכבה את האור

 

אחרי איטליה, ספרד היא המדינה האירופית שבה גובה הנגיף את המחיר הקשה ביותר. בסוף השבוע, בעקבות איטליה, היא החליטה להטיל סגר ברחבי המדינה והכריזה על מצב חירום של 15 ימים. הספרדים התבקשו להישאר בבתים ולצאת החוצה רק במקרים דחופים. מלבד בתי המרקחת והמרכולים כל החנויות סגורות.

  (צילום: gettyimages)
רחובות ריקים במדריד(צילום: gettyimages)

רחובות ריקים מדריד ספרד סגר נגיף קורונה (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

רחובות ספרד היו אתמול שקטים. הרמקולים של ניידות המשטרה והרחפנים שנשלחו לרחובות קראו לתושבים להסתגר בבתים, ולצאת רק למטרות עבודה ולקניית אוכל ותרופות או לביקור בבית החולים. יותר מאלף חיילים נשלחו ל-14 ערים ברחבי המדינה כדי לעזור למשטרה לאכוף את הסגר.

 

החיילים קראו לאזרחים שראו ברחובות לחזור הביתה – אלא אם יש להם סיבה טובה להישאר ברחוב. אנשי כוחות הביטחון ריססו חומרי חיטוי בתחנות הרכבת. "אם הספרדים יתייחסו לצעדים האלה ברצינות אנחנו נתחיל לראות תוצאות תוך שלושה או ארבעה ימים", אמר פרננדו סימון, בכיר במערכת הבריאות הספרדית.

  (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

אמש הודיע נשיא צרפת עמנואל מקרון על סגר שיוטל ברחבי המדינה, החל מהיום בצהריים (12:00 שעון מקומי). לקראת הסגר מיהרו המוני פריזאים לתחנות הרכבת, ולכבישים הבינעירוניים. התושבים שעוזבים את העיר עושים את דרכם לפרברים, ומקווים ששם האכיפה תהיה קפדנית פחות. התושבים שנשארו מאחור המתינו בתורים ארוכים במרכולים ובבתי המרקחת.

 

באזורים הכפריים רבים חוששים שפריזאים שעזבו את עירם נדבקו בנגיף, ויגבירו את קצב ההתפשטות במדינה. "הפריזאים בורחים מהעיר וידביקו את האזורים הכפריים", התלונן אחד הגולשים בטוויטר. "האקסודוס הזה לא מתקבל על הדעת ואנוכי. זו פצצה מתקתקת".

 

שר הבריאות הצרפתי אוליביה וראן אמר שהממשלה לא מתכוונת למנוע מאזרחים לנסוע לבתים שבבעלותם בפרברים – אך הדגיש שהמגבלות על חיי היומיום יהיו תקפות לכל המדינה.

עמנואל מקרון הצהרה נגיף קורונה צרפת (צילום: AFP)
הנשיא מקרון. "אנחנו במלחמה"(צילום: AFP)
 

בתחנת הרכבת הגדולה "גאר די נור" בפריז המתינו תושבים לרכבות שיוצאות מהעיר. רבים מהם היו עם מסכות. "אנחנו מעדיפים להיות בסביבה פתוחה יותר, בבית גדול יותר עם גינה, ולא בדירה בפריז", אמרה קמי, כתבת חינוך שנסעה לבית משפחתה בצפון צרפת עם בן זוגה.

 

מניין קורבנות נגיף הקורונה בצרפת עומד כרגע על 148 בני אדם. 6,600 איש נדבקו בנגיף. אתמול אמר הנשיא עמנואל מקרון שהמדינה "נמצאת במלחמה" והודיע על הגבלות חסרות תקדים, שלא זכורות בצרפת מאז מלחמת העולם השנייה.

 

מקרון קרא לצרפתים להישאר בבתים מהיום בצהריים, ואמר שהם יכולים לצאת רק בשביל לקנות מצרכים ותרופות, ובמקרים הכרחיים אחרים. הוא אמר שהצבא יישלח לרחובות כדי לעזור לפנות חולים לאשפוז. כמו באיטליה, גרמניה וספרד, גם בצרפת בתי הספר הפסיקו את הלימודים.

פריז סגר צרפת נגיף קורונה תושבים עוזבים תחנת רכבת (צילום: AFP)
בתחנת רכבת בפריז(צילום: AFP)

פריז סגר צרפת נגיף קורונה תושבים עוזבים תחנת רכבת (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

 

הערכה בגרמניה: "תוך שנתיים המצב יתייצב"

כדי לבלום את התפשטות הנגיף צפוי האיחוד האירופי לסגור את הגבולות למשך 30 ימים. אחת המדינות שכבר סגרה את הגבולות היבשתיים שלה היא גרמניה. יותר מ-7,000 איש נדבקו בקורונה בגרמניה ו-20 מתו (שיעור תמותה נמוך מהממוצע).

 

היום דיווחה סוכנות הפליטים של האו"ם שבגרמניה התגלו עשרה פליטים ומבקשי מקלט שנדבקו בנגיף הקורונה. בסוכנות הפליטים אמרו שהעשרה נמצאים במינכן, ברלין והיידלברג, קראו לטפל בהם כפי שמטפלים באזרחים המקומיים.

 

ראש מערכת הבריאות הציבורית בגרמניה העריך היום שייקח שנתיים לייצב את המצב, ואמר שהרבה תלוי במציאת חיסון לנגיף. לותר וילר, נשיא מכון רוברט קוך, אמר שבסופו של דבר בין 60 ל-70 אחוז מאוכלוסיית העולם תידבק בנגיף, תחלים ותפתח חסינות, אך בלתי אפשרי לומר מתי זה יקרה. "הערכת העבודה שלנו היא שזה ייקח בערך שנתיים", אמר וילר. "אנחנו עדיין לא יודעים מה יהיה שיעור המתים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
תושבים עם מסכות בברצלונה
צילום: AP
מומלצים