שתף קטע נבחר

צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

דפיקה בדלת ואולטימטום לעסקים: סיירת קורונה בפעולה

התגובה העדינה בפאב השכונתי שבו היו יותר מ-10 מבלים, ההסברים במסעדה שהמשיכה להציע אפשרות ישיבה והאזהרות למשפחה שהפרה את חובת הבידוד הביתי. צוות ynet הצטרף לפעולת האכיפה המורכבת של שוטרי תחנת לוד. "מבינים את האזרחים, אבל חייבים לאכוף את ההגבלות"

 

 

הפאב השכונתי בפינת המדרחוב של העיר לוד שוקק בדרך כלל חיים בשעות אחר הצהריים. גם אתמול (יום ד') כשהגענו ל"חמארה" הייתה תחושה של עסקים כרגיל. עם הפצת השמועה על הגעת שוטרים שמנסים לאכוף את איסור ההתקהלות של יותר מ-10 בני אדם בעקבות התפשטות נגיף הקורונה, החלו המבלים בזה אחר זה לעזוב את המקום.

 

יש לכם מה לספר לנו על הקורונה? מידע שטרם נחשף? סרטונים או תמונות? כתבו למייל האדום

 

הצוות המשטרתי, בפיקודו של פקד רועי סלם, היה אמון על אכיפת ההנחיות שהציג לפני כמה ימים משרד הבריאות ובכללן איסור התקהלות וחובת בידוד ביתי. בפאב השכונתי השוטרים של סלם עושים את עבודתם בעדינות. "אתם צריכים להבין שאנחנו עושים את זה לא רק בגללו שאלו ההוראות, אלא גם בשבילכם", הסביר אחד השוטרים לבעל הבית.

 

הם מכירים כל פינה בעיר, יודעים היכן גרים "החבר'ה הרעים" ועל כל סכסוך של העולם התחתון. שירות במשטרת לוד נחשב למשימה קשה, אולם נדמה שהעבודה בימי התפשטות הקורונה הופכת למסובכת מכולן.

מבצע של משטרת לוד לאכיפת בידוד ביתי (צילום: ניצן דרור)
מחפשים מפירי בידוד ביתי בלוד."המשימה המסובכת מכולן" (צילום: ניצן דרור)

סלם (34), נשוי ואב לשניים, מספר: "אני במשטרה כבר שנים, עברתי פה הרבה אתגרים, אבל העניין של הקורונה השפיע עליי הכי הרבה. אני חושב שזה קשור לעובדה שהמשימה מכילה את כל האוכלוסייה. אני שומע בשטח את האזרחים, מבין את הצד שלהם, אבל מצד שני יש את ההגבלות שחייבים לאכוף".

 

מבצע האכיפה היומי נגד מפירי האיסורים מתפרס כאמור על פני שני רבדים: איתור בתי עסק שבהם שוהים יותר מ-10 בני אדם ומעקב אחרי תושבים ששבו מחו"ל ולא נענו לדרישה לשהות בבידוד ביתי.

 

"רוב הציבור נשמע להנחיות" 

סלם ופקודיו עוברים בין ה"חמארות" ובודקים מדוע חלקן מאפשרות פעילות מנוגדת להנחיות. "הציבור הערבי בעיר פחות חשוף לתקשורת ולכן מקיים פחות את הצווים", מסביר פקד סלם. "רוב הציבור נשמע להנחיות, אבל אנחנו יודעים שהידבקות יכולה להיגרם בגלל עסק אחד בלבד".

 

במסעדת אבו מישל אנחנו מגלים שבניגוד להנחיות שלפיהן מותר רק לקחת טייק אווי, השולחנות פרוסים לרווחה. סלם מבקש מבעל הבית לשים את הכיסאות על השולחנות, ומסביר לו באריכות על הסכנות שעלולות להוביל להידבקות.

 

הנוכחות המשטרתית גורמת לפיזור ההתקהלויות בבתי העסק השונים. גם בחוץ נראה כי חלק מהתושבים לא נשמעים להנחיה על שמירת מרחק של שני מטרים.

 

 

לשוטרים של סלם יש רשימה של 400 תושבים שאמורים לשהות בבידוד ביתי. 140 מתוכם שבו מחו"ל, אך כלל לא דיווחו על כך למשרד הבריאות. הצוות מתמגן היטב לפני ההגעה לבתים, וברכב מחכה ציוד משמעותי יותר למקרה של התמודדות מול סירוב לבידוד.

 

דפיקה בדלת. בעל הדירה מוסר לשוטרים את שמו וכמה ימים נותרו לו לבידוד. השוטרים מסמנים "וי" ברשומות ועוברים לדירה הבאה. כאן כבר המצב מסובך יותר: משפחה שבה מחו"ל, אולם לא כל בני הבית נענו לקריאה לשהות בבידוד.

 

"קיבלנו מידע שבבית הזה מפירים את הצו של משרד הבריאות. הזהרנו אותם שבפעם הבאה יופעלו נגדם סנקציות כלכליות", הסביר קצין המשטרה. בעלת הדירה טענה כי היא שכחה לרשום את בתה במאגר של משרד הבריאות. הבת מצדה מבטיחה לסלם שהיא לא תצא מהבית וכך תמה האינטראקציה הראשונית של המשפחה מול מערכת האכיפה.

 

ויש גם צדדים חיוביים. לדברי סלם, בתקופה האחרונה חלה ירידה במספר האירועים האלימים בעיר. "אנחנו רואים הרבה פחות אנשים בשטחים הציבוריים", הוא מספר. "ההוראות של משרד הבריאות מצילות חיים. אנחנו מצפים מהציבור להישמע להנחיות ולנהוג באחריות כדי לבלום את התפשטות הנגיף".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניצן דרור
המשטרה נגד הקורונה
צילום: ניצן דרור
מומלצים