שתף קטע נבחר

חמוץ-חריף: הפרסומת שגרמה לנו לרקוד מול המסך

הקמפיין לצ'יטוס חמוץ-חריף כובש את פסגת מדד הפרסומות של יוטיוב ו-ynet לחודש פברואר, וגם: הנאמבר של אילן פלד, הסיפור של דינה סנדרסון, קמפיין של 20 שניות וכל מה שאפשר לעשות עם דבק חם. אלה הפרסומות שלא הצלחנו לדלג עליהן

בשיתוף YouTube

 

משלבים כלים: מחקרים בתחום השיווק והפרסום הדיגיטלי, מראים כי שילוב של תכנים בפלטפורמות וידאו, יחד עם קמפיינים ממוקדי חיפוש ברשת - משיגים תוצאות ומצליחים להישאר לצרכנים בראש הרבה אחרי שהקמפיין כבר נגמר. חדשנות ויצירת שילובים בלתי שגרתיים הם מפתח להצלחה בפלטפורמות מקוונות, ודוגמה טובה לערכים האלה אפשר לראות בקמפיין המוביל את מדד הפרסומות של יוטיוב ו-ynet לחודש פברואר.

 

מדד הפרסומות 2020 פברואר ()

 

את ריקוד החמוץ-חריף כבר ניסיתם בבית? במקום הראשון של מדד הפרסומות מתייצב הקמפיין לצ'יטוס חמוץ-חריף, קמפיין קליל וכייפי שמדבר אל צרכני החטיפים שמחפשים לגוון ולחדש, אך בו בזמן נאמנים למותגים אהובים. "אחד הכוכבים של נאמנות צרכנית הוא 'דוריטוס חמוץ-חריף', אז חיפשנו למנף את האהבה של אנשים למוצר הזה, והחלטנו להפתיע ממקום אחר", מספרת קרן ברקת, מנהלת השיווק של חטיבת החטיפים המלוחים בשטראוס.

 

"החלטנו לקחת את הטעם של החמוץ-חריף, ולהלביש אותו על מותג אחר במרקם אחר", אומרת ברקת, "השילוב הוא שמייצר הפתעה. היה לנו תקציב יחסית קטן, ורצינו להצליח לייצר באמצעותו בולטות ומודעות לחדשנות של המוצר. בסרטון רואים את צ'יטוס רוקד, בדומה לסרטוני הריקודים שעובדים מאוד טוב היום, כשהמסר הוא 'הריקוד אולי לא יתפוס - אבל הטעם בטוח יתפוס'. הלכנו על משהו לא מתחכם, קליל וכייפי, וידענו שאנשים נהנים מסוג כזה של סרטונים. העובדה שהשתמשנו בשפה טבעית ליוטיוב, עם נראות עדכנית וקצת הומור עצמי - יצרה את התוצאות המוצלחות של הקמפיין. יותר מ-2 מיליון בחרו לצפות בסרטון עד הסוף, והסרטון יצר עניין שהביא אנשים להתנסות במוצר".

 

 

את המקום השני אפשר להבין לא רק לאור משבר הקורונה העולמי: הקמפיין של שופרסל אונליין גייס לשורותיו את אילן פלד (או כמו שלנצח נעדיף לזכור אותו - מירי פסקל), והפעם בתפקיד של שליח שופרסל. הקמפיין גרף יותר מ-700 אלף צפיות, והוא כולל נאמבר של פלד שפשוט קשה לעמוד בפניו, וכמעט בלתי אפשרי לדלג עליו.

 

 

במקום השלישי מתייצב לו קמפיין של מקדונלדס ישראל, בכיכובה של הפרזנטורית דינה סנדרסון. במקום לתפוס את תשומת הלב של הילדים, בחרו הפעם במקדונלדס להתמקד דווקא בהורים, ולתת ערך מוסף למותג אורחת הילדים הפופולרי כל-כך. הקמפיין כולל סדרה שלמה של כ-15 סרטונים משעשעים, שמדגישים את החשיבות של קריאת ספרים עבור ילדים.

 

 

אל המקום הרביעי הגיע קמפיין חד וממוקד של סמסונג, למכשיר הדגל גלקסי S20 אולטרה. מדובר בסרטון קצרצר באורך 20 שניות, שמצליח להדגים בצורה אפקטיבית את איכויות הצילום החדשות שמגיעות עם הסמארטפון המתקדם של סמסונג. כמעט חצי מיליון צפיות קיבל הקמפיין הזה, שגם אם תנסו כנראה שלא תספיקו לדלג עליו.

 

 

את המדד החודשי סוגר הקמפיין של נורופן לילדים, שמדבר לאמהות בשפה שלהן. היוטיוברית ואושיית הרשת לירן כוהנר עוסקת באחת השאלות הכי חשובות בפורים - איך מכינים תחפושות לילדים? באמצעות חיבור ליוטיוברית חן כלפון, היא מגלה שהתשובה, כמו בעוד הרבה תחומים, היא דבק חם.

 

 

מדד הפרסומות של יוטיוב ו-ynet מבוסס על מדד עולמי של גוגל ויוטיוב, שמשקלל מספר קריטריונים, כדי לקבוע מהן הפרסומות הקריאייטיביות ביותר. הדירוג כולל רק את הפרסומות שעלו לאוויר בישראל ובין הקריטריונים שנלקחים בחשבון - מספר הצפיות המשוקלל, משך הזמן מהסרט בו אנשים צפו ואחוז הצפיות האורגניות.

 

בשיתוף YouTube

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה: Shutterstock
לא מדלגים
אילוסטרציה: Shutterstock
מומלצים