שתף קטע נבחר

תיעוד: טפסי חל"ת ופרטים אישיים מסווגים נזרקו לפח

95 אלף דורשי עבודה נרשמו בשירות התעסוקה מאתמול בערב. תושב אילת גילה כי הטפסים שהעביר לשירות התעסוקה בעיר הושלכו לאשפה, יחד עם עשרות טפסים אחרים של דורשי עבודה: "חמור מאוד שכך פרטים אישיים גלויים לכולם". שירות התעסוקה: "המנקה הייתה צריכה לגרוס"

 

 

הם נשלחו לחופשה ללא תשלום, פנו לשירות התעסוקה - ואז גילו לתדהמתם כי הטפסים שאותם הגישו נמצאו בפח האשפה הקרוב. בתיעוד שהגיע לידי ynet נראים טפסים שהגישו תושבי אילת לקבלת דמי אבטלה בעקבות משבר הקורונה, כשהם מוצאים מהאשפה - ועליהם הפרטים האישיים. שעות אחר כך נראו עדיין טפסים באותו מקום, עם הפרטים האישיים שאמורים להיות מסווגים. בשירות התעסוקה הפנו אצבע מאשימה למנקה: "הטפסים היו צריכים להיגרס אולם המנקה לקחה אותם לפח. זוהי טעות שתתוחקר".

 

הבוקר פרסם שירות התעסוקה כי מאתמול ב-18:00 בערב ועד הבוקר ב-8:00 נרשמו 95,613 דורשי עבודה בשירות התעסוקה. מתחילת חודש מרץ נרשמו 329,812 דורשי עבודה חדשים בסך הכול, מתוכם 86% הוצאו לחופשה ללא תשלום, 9% פוטרו ו-2% התפטרו. 45% מדורשי העבודה החדשים הם בני 54-35. בני 20-34 מהווים 37% מדורשי העבודה ובני 55 ומעלה - 18%. מתוך כלל דורשי העבודה 53% הם גברים ו-47% נשים.

טפסי חל
הטפסים שהושלכו לפח(צילום: מאיר אוחיון)

בין דורשי העבודה גם תושבים רבים מאילת, שהפכה לעיר רפאים בעקבות המשבר - וסובלת גם מנזקים כבדים בעקבות הסופה האחרונה. שלמה ביטון מאילת, שהגיע במקרה למקום כדי להשלים הגשת טופס ששכח, גילה לחרדתו כי הטפסים שמילא רק לפני דקות ספורות נזרקו לאשפה, יחד עם עשרות מסמכים אחרים הכוללים צילומי תעודת זהות, צילומי דרכונים, תלושי שכר, מכתבים ממקומות העבודה ופרטים אישיים של המבקשים.

 

"ניגשתי ללשכת התעסוקה כדי להגיש טפסי חל"ת", סיפר ביטון. "בשער של הלשכה הניחו סל ובו הייתה הנחיה להניח את הטפסים. שמתי את הטפסים ובמקביל ניגשתי לביטוח לאומי בסמוך ללשכת תעסוקה כדי לראות שהכל הוגש ופעלתי נכון. האחראי שם אמר לי שחסר טופס. חזרתי ללשכת התעסוקה כדי להשלים את הטופס החסר וביקשתי מהאחראי שם שיביא לי את הטופס. הוא לא מצא את הטופס. אמרתי לו שהנחתי את זה כאן ממש לפני מספר דקות, והוא אמר לי שאולי זרקו את זה לפח. נדהמתי, הייתי בשוק מהתשובות שקיבלתי. במקרה, באותם רגעים ראיתי את עובדת הלשכה יוצאת עם שתי שקיות אשפה עמוסות בניירת".

 

"ביקשתי מחבר שהצטרף אליי שיעזור לי לחפש בשקיות הללו", הוסיף. "התחלנו לחפש ומצאנו את הדפים שהגשתי רק לפני כמה דקות עם עשרות דפים הכוללים פרטים אישיים של אנשים, צילומי תעודות זהות, תלושי שכר. פרטים שאסור שיגיעו בצורה כזאת לפח הזבל. שאלתי את אותו אדם מלשכת התעסוקה מה זה עושה בפח. הוא לא ידע מה לומר. גם אם טיפלו בטפסים, חמור מאוד שכך פרטים אישיים של אנשים גלויים לעיני כולם".

עיר שוממת: אילת (צילום: מאיר אוחיון )
אילת, עיר במשבר(צילום: מאיר אוחיון )
 

בוריס, שסייע לביטון בהגשת הטפסים, סיפר כי נדהם לראות זאת: "במקרה ראינו את המנקה עם הפחים ולהפתעתנו מצאנו את כל המסמכים שלו וגם של אנשים אחרים שהגישו. היינו אמורים לקבל הודעה טלפונית שהבקשה בטיפול ועובדה שהודעה כזאת לא התקבלה".

 

משירות התעסוקה נמסר בתגובה: "הטפסים המצולמים כאילו הושלכו לפח ללא טיפול מציגים תמונה שגויה. הטפסים הללו טופלו במסירות והוכנסו למערכת הממוחשבת שלנו על מנת להעבירם לביטוח הלאומי לתשלום דמי אבטלה. הם היו צריכים להיגרס, אולם המנקה לקחה אותם לפח. זוהי טעות שתתוחקר והנושא ייבדק כך שהמקרה לא יישנה, אולם אין כל שחר לטענה שהלשכה לא טיפלה בטפסים. אנו מתנצלים על הטעות ונעשה הכול שלא תחזור. לשכת אילת, כמו יתר לשכות שירות התעסוקה, מסייעת עם קבלת טפסים מחוץ ללשכה על אף שאין קבלת קהל וזאת על מנת לסייע בדחיפות לכל אותם האנשים שמצאו עצמם מחוץ למעגל העבודה. כך נמשיך לעשות הכול כדי לסייע במהירות וביעילות לכל אותם האנשים".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר אוחיון
הטפסים נזרקו לפח
צילום: מאיר אוחיון
מומלצים