שתף קטע נבחר

צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

טיפול נשימתי והרדמה: כך מטופלים החולים במצב אנוש וקשה

חולי קורונה במצב קשה ואנוש מאושפזים בבתי החולים בישראל. הם מקבלים טיפול נשימתי וכולם מורדמים ומונשמים. "או שהתמיכה הנשימתית תעזור, או שמערכות בגוף יתחילו לקרוס בזו אחר זו", הסביר מומחה

חולי קורונה במצב קשה ואנוש אנוש מאושפזים בבתי החולים בישראל. הטיפול שהם מקבלים הוא נשימתי וכולם מורדמים ומונשמים. הטיפול כולל שימוש באינהלציה או במכשיר שמאפשר לקבל חמצן בזרימה גבוהה.

 

הכנת מתקן אשפוז חולי קורונה בית חולים אסותא אשדוד (צילום: AFP)
11% מחולי הקורונה בישראל הם בני יותר מ-70. מתקן אשפוז חולי קורונה בבי"ח אסותא(צילום: AFP)

שיטה זו חיונית במצב של חולים קשים, אך חלק משיטות העברת החמצן עלולות לגרום לפיזור הווירוס בסביבת החולה ולכן הן נשקלות בקפידה ויש להימנע מהן ככל שניתן. מניין הנדבקים בנגיף בישראל עומד על 677 בני אדם. מלבד החולים קשה ואנוש, 13 במצב בינוני והיתר קל. עד כה החלימו 14 חולים.

 

החולים הקשים מאושפזים בבתי החולים שיבא בתל השומר, בילינסון בפתח תקווה, הדסה עין כרם בירושלים, בני ציון בחיפה, מאיר בכפר סבא ואיכילוב בתל אביב. אמש חלה הידרדרות במצבה של קשישה בת 89 המאושפזת בהדסה עין כרם. מבית החולים נמסר כי החולה, שפונתה מהדיור המוגן "מגדל נופים" בבירה, סובלת מ"הידרדרות נשימתית מהירה". היא נדבקה מעובדת סוציאלית שהגיעה למקום וגרמה לשורה של הדבקות.

 

 

 

אתמול חלה הידרדרות במצבם של שני חולים נוספים. אחד מהם - בן 76 עם מחלות רקע המאושפז במרכז הרפואי שיבא. בתחילת השבוע מצבו השתפר אך לאחר מכן הידרדר שוב וכעת הוא מורדם ומונשם. החולה השנייה היא אישה בת 72 עם מחלות רקע המאושפזת בבלינסון. מצבם של השלושה מוגדר קריטי.  לפי נתוני משרד הבריאות, 11% מחולי הקורונה בישראל הם בני יותר מ-70.

פעילות אכיפה של המשטרה ומשרד הבריאות ()
פעולות אכיפה של משרד הבריאות בתל אביב

ד"ר דרור דיקר, מנהל המחלקה הפנימית בבית חולים השרון בפתח תקווה, אמר כי מבוגרים בשנות ה-70 וה-80 לחייהם נמצאים בסיכון גבוה ולכן, גם מחלה שאינה מוגדרת קשה כמו קורונה מאתגרת את גופם. "מרגע שמצבו של אדם נהיה קשה והוא מחובר למכונת הנשמה יש שתי אפשרויות, או שהתמיכה הנשימתית תעזור לו והגוף יצליח להתייצב ולהתחזק - או שמערכות בגוף יתחילו לקרוס בזו אחר זו", הוא הסביר.

 

פרופ' גליה רהב, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות בשיבא, הסבירה כי עבור אנשים מבוגרים, כל הגעה לבית החולים הינה מסוכנת וברוב המקרים מדובר באנשים שמגיעים עם מחלות רקע. לדבריה, "אדם מעל גיל 70 הוא לרוב לא בריא לגמרי, לפעמים מדובר בבעיות בכבד או בריאות ובמקרה הזה קיים סיכון, כי יכול להיגרם זיהום או כשל נשימתי שעלולים להביא להידרדרות".

 

 

במשרד הבריאות מבהירים כי בנוסף להנחיות הרגילות, בני 60 ומעלה הסובלים ממחלות רקע כרוניות, כגון מחלות לב, סוכרת, יתר לחץ דם ומחלות נשימתיות, מומלץ להימנע מהתקהלויות וממגע עם אנשים ששבו מכל יעד בחו"ל, עם בעלי תסמינים של המחלה או אנשים שקיים חשד שחלו בקורונה.

 

כמו כן, יש להימנע מביקורים בבתי חולים ובמוסדות לקשישים. אם יש צורך במלווה, יש להסתפק במלווה אחד. לאנשים עם סימפטומים אסור ללוות חולים או לבקר במוסדות לאוכלוסייה הקשישה.

 

יש לכם מה לספר לנו על הקורונה? מידע שטרם נחשף? סרטונים או תמונות? כתבו למייל האדום

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
החולים הקשים מורדמים ומונשמים
צילום: EPA
מומלצים