שתף קטע נבחר

ערבים זה לזה

משבר הקורונה והבידוד שנכפה עלינו מובילים למצוקה כלכלית עבור רבים שעד שהגיע הוירוס ניהלו עסקים מצליחים ומשגשגים. בכל שבוע נפרסם כאן חמישה עסקים ושירותים של ישראלים מקומיים שמספרים על המציאות החדשה ומציעים דרכים אלטרנטיביות לספק לכולנו שירות. ביחד נצליח לעבור את זה

דנה סיני, מרצה בכירה ומובילת קהילות

סיני מנהלת קהילות באינטרנט כבר למלעלה מעשור: ״אני יזמת בתחום הקהילות הדיגיטליות, מה שזה אומר בפועל הוא שאני יוזמת פרויקטים בעלי אימפקט ביחד עם הקהילה שלי, קהילת האמהות הישראליות בניו יורק - מאמאנהטן, ועם קהילות אחרות. לעתים גם בשילוב עמותות או ארגונים אחרים.כל תחום הקהילות הוא תחום חדש לגמרי. שמתפתח ממש לאחרונה כענף שיצא מעולם המדיה החברתית, והיום עסקים משתמשים בקהילות כדי למנף את המוצר שלהם, כדי לתת ערך ללקוחות שלהם ובכדי לייצר ערוץ תקשורת ישיר עם לקוחות או שותפים. כיוון שכל התחום בחיתוליו, ארגונים שונים פונים אליי כדי שאייעץ להם בתחום זה או שניזום פרויקט ייחודי עם הקהילה״.

 

עדגעג ()
דנה סיני. צילום: אביה הלפרן

 

אחרי שנים של ניסיון פתחה דנה עסק משלה: ״רק בשנה האחרונה פתחתי את העסק שלי, והוא בשלבי בנייה וצמיחה. הוזמנתי על ידי פייסבוק להשתתף בפאנל שיזמו בניו יורק, ייעצתי למספר חברות בנושא פרסום בקהילות והעברתי סדנאות בנושא מובילייזינג דיגיטל קומיוניטי. שני שיתופי פעולה גדולים, הקשורים בתחום התיירות, היו כבר ממש לפני שלבי סגירה, כשכל המצב הזה התחיל, וכל הסדנאות וההרצאות שהיו לי בוטלו על ידי מי שהזמין אותן, ואני כמובן מבינה את המצב. חברה אחת היא חברה צעירה שנאלצה לצמצם הוצאות, ארגון אחר העביר את העובדים לעבודה מהבית, ולמעשה כרגע כולם מנסים להבין מי נגד מי וכיצד לפעול בתוך המערבולת שנוצרה. מצד שני, אלו הכנסות שציפיתי לקבל. אמנם יש סעיף ביטול בחוזה, אבל עם כל מה שקורה, זה לא מרגיש לי נכון להפעיל את זה מול לקוחות.

 

איך השתנתה המציאות מאז הקורונה?

״בהתחלה לא הייתי כל כך בלחץ, כי זה היה משהו רחוק כזה. נו, שפעת. אבל כל הבאזז התקשורתי וכל הבידודים וההסגרים, האווירה הזאת מחלחלת. בשבוע הראשון של מרץ התחילו להגיע הביטולים. הבנתי, אבל נשארתי אופטימית. עכשיו אין עם מי לדבר גם בעניין של הזמנות לעתיד״.

 

מה זה אומר בשבילך להישאר במצב הזה לאורך זמן?

״כל עצמאי ועצמאיתת יודעיום שיש תקופות במהלך השנה שהן "עונת המלפפונים", אצלי למשל זה בפסח או בקיץ, ושכדאי להיערך לקראתן בעונות שבהן יש שפע עבודה. אבל הקורונה הגיעה קצת מוקדם מהתכנון, ונוסף על כך, אני עדיין בשלב בניית העסק שלי, ממש בשלב השיווק וההפצה של מה שאני עושה, והקורונה שמה על הולד הכל. אם השלב הזה מתעכב, זה גם אומר שהשלב הבא מתעכב. ואם לפי התכנון השנתי שלי במאי כבר הייתי אמורה להיות סגורה על הרצאות וכנסים, עכשיו הכל לוטה בערפל. יש בי חלק מאד אופטימי, אני יודעת לייצר יש מאין והיצירתיות שלי צצה בעיקר במצבים כאלה, אז משהו בתוך תוכי אומר לי שהכל בסדר ושאני אמצא את הדרך. אני מנסה להקשיב לקול הזה בעיקר כשהראש מקשיב לחדשות או לחברים מסביב״.

 

איך בתוך המציאות הזו את מנסה לעשות שיפט ולהמשיך בעשייה ובהכנסה?

״אני מובילה את קהילת האמהות ורואה מה קורה בקבוצה בפייסבוק, הרבה פוסטים מודאגים, לא מעט הודעות שמקבלת בפרטי. מרגישה שיש לי אחריות קהילתית על הכתפיים. שמתי לרגע את המצב האישי שלי בצד, וביחד עם אביה הלפרן והדר בר-זכאי שמנהלות את הקבוצה, החלטנו לקחת שליטה על הסיטואציה ולהפוך את הלימון ללימונצ'לו. ביקשנו מאמהות להעלות פוסטים, וידאו, לייבים של תכנים שיכולים לתמוך בקהילה בתקופה הזאת. ההיענות הזאת הכניסה לי הרבה רוח למפרשים. אני מרגישה שאני פועלת על "מאסלו מוד" , קודם כל, דואגת לצרכים הקיומיים, במקרה הזה של הקהילה שלי. ברגע שהמצב בקבוצה התחיל להתייצב יחסית, חזרתי לסיפור האישי שלי, שהוא לגמרי לא רק שלי. אני מאמינה שבעוד כמה ימים אהיה פנויה בראש לייצר פגישות

שיווקיות. זה הזמן לייצר שיתופי פעולה עסקיים, ליזום יוזמות, אלו דברים שגם ככה לוקח להם זמן להבשיל, אז שווה להתחיל אותם כרגע. בנוסף, כדי שאוכל להיות שם בשביל הקהילה שלי, אני חייבת לדאוג לעצמי. אני מקפידה לקרוא גם חדשות חיוביות, מתרגלת יוגה, מקשיבה למדיטציה לפני השינה. מסננת כרגע פניות שאינן דחופות, משתדלת לשמור על אנרגיה חיובית סביבי. נורא קל להישאב לתעוקה שהמצב הזה מייצר. חוסר אונים הוא אחד הדברים המייאשים והמתסכלים, אבל אני מזכירה לעצמי שאין לי בעצם שליטה על התוצאות, יש לי שליטה על הפעולות שעושה ושם משתדלת לרכז את האנרגיה שלי״.

 

האם קיבלת עזרה או שמעת על איזשהו סיוע או תמיכה לעסקים שיכולה לעזור לך?

״אני יודעת שבארץ יש קבוצה בשם "עצמאים למען עצמאים - משבר הקורונה" שהתאגדו ופועלים בכמה מישורים כדי לשנות את המצב האבסורדי שהעצמאים נמצאים בו. אני לא יודעת להגיד לגבי תמיכה בעסקים כאן, אבל רוצה להאמין שעד שהכתבה תעלה, כבר יחליטו על כמה מהלכים שיחזקו את העסקים בעת המשבר הזה. אני החלטתי לעשות מעשה, והעליתי בקבוצות בפייסבוק פוסט שקורא לתמיכה בעסקים הישראליים, והגיבו אליו לא מעט. הרגשתי שזה לא מספיק, וביחד עם חברתי, הדס קפלן, שגם העסק שלה הושפע מהמצב, פנינו למי שפרסמו את העסקים שלהן ואנחנו מעלות פעילות משותפת באינסטגרם שבמסגרתה אנחנו מעלות במקביל לסטורי, מידע על העסקים שלנו כדי לעורר מודעות ולהניע לפעולה, מחמם את הלב לראות את החיבור הזה ואת שיתוף הפעולה, ואני מאמינה שזה ייצר לנו לקוחות חדשים וגם יעביר את המסר האופטימי שלנו הלאה״.

 

איך אפשר להתחבר אלייך ולהזמין שירות?

״אני מעבירה הרצאות און ליין בנושאים שקשורים לקהילות בדיגיטל וכל מה שקשור בכך, בין השאר, פרסום בקהילות (כן, גם בזמן קורונה), בניית מערכת יחסים עם הקהילה, מעבר מאון ליין לאוף ליין, בניית אסטרטגיית תוכן עם קהילות, ניהול קהילה בזמן משבר (לייב מהשטח...) ויש גם הרצאה שאני אוהבת במיוחד על התפקיד של מנהלי ומנהלות קהילות ביצירת משמעות לחברי הקהילה שלהם.

 

אם יש לך רעיון מעניין או יוזמה, ובעיקר אם רוצים להזמין הרצאה של דנה,

ניתן לפנות במייל: dotcomm.ds@gmail.com

באינסטגרם: הקליקו כאן

בלינקדאין: הקליקו כאן

 

 

 

הדס קפלן, מעצבת תכשיטים

הדס קפלן היא יוצרת תכשיטים משמחים. ״התחלתי ליצור תכשיטים לפני שנתיים בדיוק, במרץ 2018. במקצועי אני תרפיסטית באמנות, תמיד יצרתי, ציירתי ופיסלתי אבל מעולם לא חשבתי לגעת ביצירת תכשיטים. לפני 5 שנים עברתי לארה"ב עם משפחתי והרילוקיישן אפשר לי לבחון את הדרך שלי ולבדוק מה מדויק לי. כחלק מהבחינה הזו, עברתי תקופה מאוד יצירתית ופורה, הלכתי הרבה עם האינסטינקטים שלי. יום אחד פתאום הרגשתי שזה משהו שאני צריכה לעשות, ליצור שרשרת, אז התחלתי לחקור וללמוד ולהבין איך. פתאום עולם נפתח בפני אבל אני רואה את זה רק בדיעבד. כי באותם הרגעים לא חשבתי "מותג" או "תכשיטים" (ובטח שלא עגילים). פשוט הרגשתי צורך ליצור שרשרת. הדרך שלי הלכה והתפתלה עד שהגעתי למקום שאני נמצאת בו היום, גם מבחינה עיצובית וגם מבחינה עסקית. הדיוק שלי הלך ונבנה.

 

עדגעג ()
הדס קפלן.

 

קפלן פתחה את החנות שלה באטסי ומצאה את עצמה מקבלת הזמנות מרחבי העולם. במקביל, החלה להשתתף ביותר ויותר ירידים ולבנות את השם שלה בתעשייה. ״אני וואן וומן שואו, אני זו שיוצרת, מצלמת, בונה, משווקת, מקימה ומוכרת. אני עסק קטן שהולך וצומח, ולשמחתי יש לא מעט לקוחות שאוהבות את הכיוון העיצובי שלי והולכות ביחד איתי במסע הזה״.

 

איך השתנתה המציאות מאז הקורונה?

״השינוי שאני רואה הוא דרמתי, קודם כל אני לא יכולה להשתתף בירידים שהם חלק גדול מההכנסה שלי. מעבר לכך, אני חושבת שכולנו עכשיו באיזו אווירה של אי וודאות, אנשים מאבדים את הפרנסה שלהם או צריכים להתמודד עם אתגרים של עבודה מהבית כשהילדים איתם - ואני לא בטוחה כמה יש פניות רגשית כרגע להוצאות על דברים שהם לא מזון. אני מרגישה שהיה לי כיוון שהתבסס על וודאות מסויימת, שהעולם מסתובב, שהשמש זורחת, שהכלכלה פורחת - ופתאום הקלפים נטרפו ואני כבר לא בטוחה מה קורה פה. גם בפעילות השיווקית- אני לא יכולה (או רוצה) להמשיך להעלות סטוריז ופוסטים שמתעלמים ממה שקורה סביבי, אבל אני גם לא רוצה להיאלם ולהיעלם״.

 

מה זה אומר בשבילך להישאר במצב הזה לאורך זמן?

״כבר עכשיו ברור לי שגם מבחינה עסקית וגם רגשית, כאדם, מדובר פה עבורי במרתון ולא בריצת מאה מטר. אם המצב ימשיך לאורך זמן, הפעילות שלי תצטרך להתקיים רק באון ליין ולא אוכל להשתתף בכלל בירידים, אני אצטרך למצוא את הדרך להמשיך וליצור״.

 

עדגעג ()

 

איך בתוך המציאות הזו את מנסה לעשות שיפט ולהמשיך בעשייה ובהכנסה?

״אני מתמקדת בבפנים, במשפחה הקטנה שלנו, בשקט, ביצירה. אני ממשיכה בשגרת היצירה של התכשיטים, כמו תמיד יושבת ליד השולחן שלי עם החומרים ויוצרת חיבורים. אני ממשיכה לפעול באינסטגרם, לתקשר עם העוקבות הנהדרות שלי ועם הקהילה המחבקת שיש שם. אני מרשה לעצמי גם לא להבין, ולא לדעת לאן אני הולכת״.

 

האם קיבלת עזרה או שמעת על איזשהו סיוע או תמיכה לעסקים שיכולה לעזור לך?

״רעות לונברג (הלוא היא רעות תקני לי) יצאה בקמפיין פרגון ותמיכה בעסקים קטנים והעלתה סטורי מפרגן לעסק שלי, מה שהביא הרבה תנועה לאתר. בנוסף, בקהילה שמאוד משמעותית לי, מאמאנהטן, דנה סיני ואני הרמנו קמפיין תמיכה בעסקים המקומיים של חברות הקבוצה, בתקווה לשים את הספוט על העסקים האלו ולעזור אחת לשניה״.

 

איך אפשר להתחבר אלייך ולהזמין מוצרים?

״אפשר להתחבר אלי באינסטגרם

ואפשר לרכוש את התכשיטים מהאתר שלי, משלוחים לכל העולם- hadas-kaplan.com 

זהר חג'בי, אמנית

 

זהר חג'בי היא אמנית יוצרת ומנהלת סטודיו Intuitive Art Beat שבוואנקובר, קנדה, סטודיו המעודד אותנטיות ביצירה. בסטודיו שיעורים מגוונים לפיתוח הדימיון והיצירתיות המעודדים משחק, (Being playful), יצירה חופשית וספונטנית. שיעורי ציור אינטואיטיבי לילדים ומבוגרים, שיעורים להורים וילדים יחד. ״העסק הוקם בשנת 2007 בישראל, דרך מסע יצירתי שאני עברתי כאמנית לשחרור המקום השמח והיילדי שלי ביצירה, תהליך מזכך וחשוב שבו החזרתי לעצמי את האמנות לחיי רק ממקום אחר, הסטודיו שלי היה בשכונת כרם התימנים המופלאה. ואז, בשנת 2014 עברנו לקנדה. לאחר כמה שנים הקמתי את הסטודיו שלי פה״.

 

לאחרונה התרחבה הפעילות של הסטודיו שהקימה חג׳בי והיא שכרה מורות חדשות ופתחה חוגים נוספים. ״היה עניין גדול מאוד בשיעורים החדשים, אך ההרשמה נעצרה בשל החששות״.

 

עדגעג ()
הסטודיו של זהר.

 

איך השתנתה המציאות מאז הקורונה?

״בשבועיים האחרונים הרגשתי כבר את המצב באופן מאוד מוחשי, כאשר גם התלמידות הקיימות שלי חששו להגיע לשיעורים. החלטתי לסגור את הפעילות בסטודיו עד אפריל ומשם נראה״.

 

מה זה אומר בשבילך להישאר במצב הזה לאורך זמן?

״להשאר במצב הזה לאורך זמן זה אקוטי מבחינתי עד מאוד. הפעילות הינה בסטודיו, השיעורים, המפגשים, ההכוונה. כל יום שהסטודיו סגור אני מפסידה כסף, כי השכירות והחשבונות יצטרכו לרדת בכל מקרה, גם אם הפעילות לא קיימת כרגע בסטודיו. העסק הזה אוטוטו בן שנה, השקעתי בו את כל מה שהיה לי בכדי שיווצר מקום מדהים שיאפשר לאנשים להיות מי שהם באמנות ללא חוקים וכללים. מקום שיהיה להם כיף לבוא אליו ולהרגיש שהם נכנסים הביתה אחרי יום עבודה לזון אחר מכיל ומאפשר״. בינתיים השיעורים למרץ התבטלו לפחות עד פסח וכרגע אין לדעת מה יהיה ולאן תנשוב הרוח אבל המונה ממשיך לדפוק לצערי״.

 

איך בתוך המציאות הזו את מנסה לעשות שיפט ולהמשיך בעשייה ובהכנסה?

״אני מקיימת באופן קבוע שיעורים אונליין לישראל וארצות הברית כך שהממשק הזה מוכר לי. כעת החלטתי לאפשר את זה לתפוצה רחבה יותר ובעלות נמוכה יותר עקב המצב. אני מאמינה בכל ליבי שהאמנות והיצירה, על כל צורותיה תרפא את העולם, אני אומרת את זה כל הזמן. אני חושבת שפינוי הזמן הזה לשקט נפשי שמגיע דרך ציור ויצירה שבשבילם, דרך אגב לא חייבים ניסיון מיוחד באמנות או בציור, זה חשוב לאין שיעור לנשימות וטוב במיוחד בעתות שכאלה, כשההורים והילדים בבית 24/7 ללא אפשרות לצאת החוצה באין ברירה. זהו מצב מלחיץ ולא רגיל, ענן האין ידיעה מרחף מעל כולנו״.

 

האם קיבלת עזרה או שמעת על איזשהו סיוע או תמיכה לעסקים שיכולה לעזור לך?

״לא קיבלתי עזרה מאף ארגון לגבי המצב הנוכחי מקווה שזה ישתנה בקרוב״.

 

איך אפשר להתחבר אלייך ולהזמין שירותים?

סדנאות האונליין שלי הן בהנחייתי הפרונטלית בזום ובשל הפרשי השעות יצרתי סדנאות לקהלי היעד השונים בישראל וארצות הברית.

 

לפרטים: www.intuitiveartbeat.com

 

סתוית חובשי, אשת חינוך

כבר עשרים שנה שסתוית חובשי עוסקת בהוראת עברית בניו יורק: ״אני עוסקת בחינוך והעשרה בנושאי ארץ ישראל ויהדות בגני ילדים, בתוכניות פרטיות שהקמתי ללימוד והעשרה ובמרכזים יהודיים כדוגמת ״לומדים חופשי״ במסגרת ״חופשי במנהטן״ של בית הכנסת סטפן וייס באפר ווסט מנהטן. עם השנים הלך וגבר הביקוש בקרב משפחות ישראליות שהיו צמאות להעביר לילדיהם את השפה העברית, את ערכי היהדות, התרבות והפולקלור הישראלי ובמקביל מתקשות מאוד לעמוד במחירים המופקעים של בתי ספר פרטיים במנהטן ושולחות את ילדים לבתי ספר ציבוריים בהם אין כמובן חינוך ושפה עברית.

כשזיהיתי ביקוש זה הקמתי יוזמה לחוגים פרטיים בקבוצות לימוד קטנות. אחד מהיוזמות נעשתה בשיתוף בית הכנסת סטפן וייס. מה שהתחיל כחוגי העשרה, המשיך לחוג שבועי עם שבעה ילדים במרכז יהודי באפר ווסט ותוך 4 שנים הפך לבית ספר אשר מונה כיום מעל 110 תלמידים בשני מיקומים שונים. זאת בנוסף לקבוצות לימוד פרטיות בבתיהן של המשפחות המאושרות.

 

עדגעג ()
סתווית. חינוך בעברית

 

איך השתנתה המציאות מאז הקורונה?

״השמועות על התפשטות הקורונה התחילו לפני כמספר שבועות. בהתחלה הרגשנו שהעניין רחוק מאיתנו והמשכנו את הלימודים כסידרם, פה ושם התחלנו לחשוש מה יהיה ואיך מתפקדים אם וכאשר הוירוס יגיע למנהטן וסביבתה, היה ברור לכולנו שהשיגרה תעצר. לצערי הוירוס הגיע הרבה יותר מהר משחשבנו וההחלטה היתה ברורה, החוגים לא יוכלו להתקיים כסידרם. האחריות העצומה שלי בחוגים הפרטיים ושלנו כצוות בית ספר מול הילדים ההורים היתה ברורה ולא השתמעה לשני פנים, עם זאת כיצד ממשיכים מכאן״?

 

מה זה אומר בשבילך להישאר במצב הזה לאורך זמן?

״באופן אישי, אני מגדלת שני ילדים בלי רשת ביטחון מסביבי, לא כלכלית ולא אופרטיבית וכמו הרבה כמוני שחיים רחוק מהמשפחה המורחבת, התחלתי לדאוג״.

 

האם קיבלת עזרה או שמעת על איזשהו סיוע או תמיכה לעסקים שיכולה לעזור לך?

״לשמחתי, בעזרת פירגון ושיתוף פעולה מתמיד של ההורים היקרים, הדאגה הפכה לעשיה ובעזרת נפלאות הטכנולוגיה התחלתי לחשוב על כלים חדשים ושונים באפשרויות הלמידה מרחוק ומהר מאוד הגעתי לפיתרון. תוך כמה ימים נרשמנו לקורס הוראה והכוונת מורים אונליין של עמיתה לעבודה, אופציות חדשות נפתחו ואיתן למידה מחודשת של כלים חדשים. אני חייבת לציין שבכל סיטואציה שאיתה אנחנו מתמודדים כאן, מנצחת התמיכה האדירה של הקהילה הישראלית בניו יורק. אפליקצית הומיז הנפלאה. קבוצות תומכות מפרגנות ומעצימות בפייסבוק בניצוחה של קבוצת ״מאמנהטן״ שמונה 2,600 אימהות ישראליות ומנוהלת בצורה מופתית. כולי תקווה שנעבור את משבר הקורונה במהרה, נפיק את הלקחים ונמנף את הכלים החדשים שפרצו לתודעה בעקבות זה״.

 

איך אפשר להתחבר אלייך ולהזמין שירותים?

״בימים טרופים אלו, אני עובדת על בנית אמצעי תקשורת ושיווק בינתיים אשמח לתת שירות פרטיים ואנפורמציה:

באינסטגרם:

@stavitfunhouse

 

בפייסבוק :

Stavit Hobeshi

 

אימייל:

Stavitfunhouse@gmail.com

 

 

 

אינה ואלדד משיח, מסעדנים 

אינה ואלדד משיח הם בעלי מסעדת reunion שבברוקלין. אינה, בת 36. נולדה במינסק ועלתה לארץ בגיל 7. את אלדד הכירה בצבא ומאז השניים ביחד. ״אני חיה את תחום המסעדות והמלונאות מאז גיל 17. למדתי מלונאות בבית הספר ״תדמור״ וסיימתי תואר בארצות הברית. ניהלתי מסעדות ומלונות בארץ ובבוסטון. לפני 6 שנים אלדד ואני פתחנו מסעדה בוויליאמסבורג, ברוקלין. בשנה הראשונה המקום היה בית קפה, כריכים, סלטים וקפה לקחת. המשכנו להתפתח והפכנו למסעדה ישראלית עם טאץ׳ ברוקלינאי. בשלוש שנים האחרונות המסעדה מצליחה מאוד ובסופי שבוע יש לנו קרוב לשעה זמן המתנה לבראנץ׳״.

 

עדגעג ()
אינה ואלדד משיח.

 

איך השתנתה המציאות מאז הקורונה?

״ביום ראשון האחרון הייתה הפגיעה הראשונה בעסק. הפגיעה הגיעה יחסית מאוחר מאשר בשאר המסעדות, והרווחים ירדו ב50%. למחרת, יצאה ההנחייה לסגירת המסעדות בעיר ומעבר למשלוחים בלבד. כךף כבר ביום שני סגרנו את המסעדה לאורחים והפכנו לשירות משלוחים וטוגו בלבד. שלחנו הודעות מתנצלות לעובדים והצענו להם לצאת לחופשה ללא תשלום או להגיש מסמכים לדמי אבטלה, גם דמי האבטלה זה משהו שיפגע בנו בעתיד, אבל החלטנו לתת לזה אפשרות ולהתמודד אחר כך מול העיר, בתקווה שיהיו הקלות. בתי הספר נסגרו גם הם ויש לנו 2 ילדים שצריכים תשומת לב. ביום שני כבר נסענו לעבודה עם הילדים לטפל בכל מערך המשלוחים וההזמנות. למזלנו, המערך היה קיים בצורה די מדוקדקת והיו לא מעט הזמנות. פרסמנו במדיה החברתית את כל פלטפורמות המשלוחים שלנו ואת העובדה שאנחנו פתוחים לאיסוף קפה ואוכל. היה מאוד מפחיד להיות פיזית במסעדה עם הילדים והעובדים. מצד אחד אתה פוחד להידבק ומצד שני חייב לוודא שהעסק מכניס קצת כדי לא לפשוט רגל. זה מצב הזוי. הפחד על העובדים ומה יהיה איתם, הרבה התפטרו ללא ברירה, חלקם מבוגרים עם משפחות. אין לי פנים לדבר איתם, אפילו אבל הם מבינים. מסעדה קטנה לא יכולה לשלם פיצויים וזה מצב קשה״.

 

עדגעג ()
אוכל ישראלי עד הבית.

 

מה זה אומר בשבילך להישאר במצב הזה לאורך זמן?

״אם המצב ישאר כמו שהוא לאורך זמן ולא יהיה סגר כללי כנראה שנצליח לשרוד עם מינימום עובדים וכרגע אנחנו עומדים על 50% רווחים מיום רגיל. השיער כנראה ילבין. אם יהיה סגר כללי, המצב יהיה הרבה יותר קשה ואנחנו עלולים לסגור את המסעדה ולהיכנס לחובות״. היום הראשון של הסגירה היה מאוד שחור ועצוב ולא הצלחנו לתפקד, אבל מהר מאוד התאפסנו על עצמנו וחשבנו מה הלאה? יצאה הנחיה שאפשר למכור אלכוהול במשלוחים אז הוספנו לתפריט באתר. צמצמנו מגע לאפס על ידי השארת השקיות לשליחים על השולחנות. כרגע אנחנו עובדים על תפריט מיוחד לבידוד, חומוס, שקשוקה ועוד בקופסאות גדולות יותר. לא כמנה. כמשהו חצי מוכן שאפשר לשחק איתו בבית כמה ימים״.

 

האם קיבלת עזרה או שמעת על איזשהו סיוע או תמיכה לעסקים שיכולה לעזור לך?

כרגע לא קיבלנו שום עזרה וחבל. ישנה קבוצה של מסעדנים בברוקלין שנקראת Babar, אנחנו מתכתבים במיילים ומנסים לתת עצות, ישנה התארגנות שם לפניה קבוצתית לראש העיר. נחיה ונראה״.

 

איך אפשר להתחבר אלייך ולהזמין משלוחים?

אפשר לבוא לקחת קפה ואוכל ואלכוהול במסעדה שנמצאת ב 544 union ave, אפשר להזמין דרך caviar, seamless , Grubhub.

או באתר: reunionyc.com

 

בכל שבוע נפרסם כאן חמישה עסקים ושירותים של ישראלים מקומיים שמספרים על המציאות החדשה ומציעים דרכים אלטרנטיביות לספק לכולנו שירות. רוצים להשתתף? הקליקו כאן

 


פורסם לראשונה 20/03/2020 18:02

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים