שתף קטע נבחר

אין סוף לטרגדיה: עוד 793 מתו באיטליה

עוד נתונים מבהילים מאיטליה: כמעט 800 מתו מנגיף הקורונה בתוך יממה. מתחילת ההתפרצות מתו באיטליה 4,825. השבוע עברה את סין והפכה למדינה עם מספר הקורבנות הגבוה ביותר. 12,592 מתו ברחבי העולם

 

מספר המתים באיטליה ממשיך לזנק: 793 מתו מנגיף הקורונה במדינה ביממה האחרונה, שיא מתחילת ההתפרצות ועלייה של 19.6% בהשוואה לאתמול. בשישי דיווחה איטליה על 627 מתים, שלשום על 427.

 

רק במחוז לומברדיה, שממנו התפשט נגיף הקורונה לשאר המדינה, מתו 546 איש ב-24 השעות האחרונות. מתחילת התפרצות הקורונה באיטליה מתו מהנגיף 4,825 בני אדם. איטליה דיווחה הערב על 6,557 נדבקים חדשים ו-53,578 בסך הכול (עלייה של 13.9%). לפי הנתונים באיטליה, נכון להיום החלימו 6,072 מהנדבקים. 2,857 נמצאים בטיפול נמרץ.

 

בתוך יממה: 112 מתים בצרפת, 324 בספרד

בעקבות העדכון מאיטליה הגיע מספר המתים ברחבי העולם ל-12,592. רובם מאירופה (7,199) ואסיה (3,459). הערב דיווחה צרפת על 112 מתים מקורונה ביממה האחרונה. בכך עלה מניין הקורבנות במדינה ל-562 בני אדם. קודם לכן דיווחה ספרד שמספר המתים במדינה עלה ביממה האחרונה ב-324 והגיע ל-1,326 בני אדם.

חיילים ב מילאנו איטליה (צילום: EPA)
חיילים במילאנו(צילום: EPA)
 

ב-9 במרץ, כמעט לפני שבועיים, הודיעה איטליה על סגר בכל המדינה. השבוע היא עברה את סין והפכה למדינה שבה מניין קורבנות הקורונה הוא הגבוה ביותר. בעולם עוקבים בחשש אחרי הנתונים המבהילים שמגיעים מאיטליה מדי יום, וכל מדינה חוששת שקצב התפשטות הנגיף ושיעור המתים יהיו כמו באיטליה.

 

למה דווקא איטליה?

המומחים מציינים כמה סיבות לגודל הטרגדיה באיטליה, וטוענים שלאוכלוסייה המבוגרת שלה ולעומס על מערכת הבריאות האיטלקית יש השפעה על המצב. עם זאת למומחים קשה להסביר בבירור איך מדינה של 60 מיליון איש אחראית ליותר משליש ממקרי המוות ברחבי העולם.

פינוי חולה בנאפולי (צילום: mct)
פינוי חולה בנאפולי(צילום: mct)
 

האוכלוסייה המבוגרת באיטליה היא אולי הגורם העיקרי בטרגדיה. הגיל החציוני באיטליה היה בשנה שעברה 45.4 – יותר מכל מדינה אחרת באירופה, גבוה מסין ודרום קוריאה. נתונים שפורסמו אתמול הראו שהגיל הממוצע של קורבנות הקורונה באיטליה הוא 78.5 – כמעט 99% מהם סבלו ממחלות רקע. שיעור התמותה מהנגיף באיטליה גבוה יחסית לשאר העולם ועומד על 8.6%.

 

ועם זאת, יש מדינות "זקנות" יותר עם פחות קורבנות. אחת מהן היא יפן, שהגיל החציוני בה הוא 47.3. מספר המתים מקורונה ביפן עומד על 35. יותר מאלף נדבקו. "אני חושב שהשאלה 'למה איטליה?' היא השאלה החשובה ביותר. ויש לה תשובה פשוטה: אין שום סיבה", יאשה מאונק, מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס ממרילנד. הוא אומר שאם הנדבקים שביקרו בסין היו מגיעים "לגרמניה, ארה"ב או קנדה" המצב היה שונה לחלוטין.  

קורונה ברומא איטליה (צילום: EPA)
ברחובות רומא(צילום: EPA)
 

מדינות גדולות באירופה כמו ספרד וצרפת הלכו בעקבות אטליה והטילו סגר – בעקבות זינוק חד במספר המתים בשבועות האחרונים. "אם מדינות אחרות לא יגיבו בדיוק באותה צורה הן גם יהפכו לאיטליה", אמר מאונק.

 

היום, שבוע אחרי הטלת הסגר, דיווחה ספרד על זינוק במספר המתים מנגיף הקורונה: מספר הקורבנות עלה ביממה האחרונה ב-324 והגיע ל-1,326 בני אדם. מספר הנדבקים בנגיף עלה ל-24,926.

  (צילום: רויטרס)
בתי החולים לא עומדים בעומס(צילום: רויטרס)
 

מערכת הבריאות בצפון איטליה לא מצליחה לעמוד בקצב החולים. הרופאים חייבים לקבל החלטות שנוגעות לחיים ולמוות, ולהחליט במי הם רוצים לטפל ראשון ומדוע. ההחלטות הקשות מתקבלות בזמן שמלאי הציוד, מכונות ההנשמה ואפילו המיטות הולך ואוזל.

 

"לפעמים אתה שוקל את סיכויי ההצלחה לעומת מצבו של החולה", מסביר פאולו טרניולי, מנהל יחידת טיפול נמרץ בבית חולים בברשה. "אנחנו מנסים לעשות כל שביכולתו למען כולם, ועושים אף יותר בשביל אלה שיש להם סיכויים טובים יותר".

מודעות אבל באיטליה (צילום: AP)
מודעות אבל באיטליה(צילום: AP)
 

לעיתים בתי החולים לא מוכנים לקלוט חולים זקנים וחלשים – ומדבקים מאוד – והם מתים. אחד החששות הכבדים של ממשלת איטליה היא שהווירוס יגבה קורבנות רבים בדרום המדינה, אזור עני בהרבה שבו מערכת הבריאות נחותה בהשוואה לצפון המבוסס יותר.  

 

איטליה החליטה שרק מי שסובל מתסמינים כמו חום ושיעול ייבדק. לעומתה, לדרום קוריאה היו את האמצעים לבצע יותר מ-10,000 בדיקות ביום. גרמניה הלכה בעקבות דרום קוריאה, ושיעור התמותה בה נמוך במיוחד. ההחלטה של איטליה לבדוק רק את מי שסובל מתסמינים היא הסבר נוסף לשיעור התמותה הגבוה.

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
חיילים במילאנו
צילום: gettyimages
מומלצים