שתף קטע נבחר

צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

למה שיעור המתים בגרמניה נמוך כל כך?

מספר חולי הקורונה בגרמניה הוא מהגבוהים בעולם. בניגוד לאיטליה וספרד, שיעור התמותה נמוך בהרבה - בקושי 0.3%. מומחים מנסים להסביר מדוע

 

גרמניה היא אחת המדינות עם מספר חולי הקורונה הגבוה בעולם: עד כה ידוע במדינה על 16,662 נדבקים בנגיף הקורונה. אך בהשוואה לשיעור התמותה הגבוה באיטליה (8.6%), איראן (7.5%) או ספרד (5.35), בגרמניה השיעור נמוך במיוחד ועומד על פחות מ-0.3% - 47 בני אדם.

 

מרקל: "האתגר הכי גדול מאז מלחמת העולם"

 

רחובות ריקים בגלל הסגר, נגיף הקורונה בברלין, גרמניה (צילום: AFP)
ליד שער ברנדנבורג בברלין(צילום: AFP)

לארגון הבריאות העולמי אין הסבר חד משמעי מדוע שיעור התמותה בגרמניה נמוך כל כך. "אין לזה שתשובה אמיתית", הודה השבוע ריצ'רד פיבודי מארגון הבריאות. "כנראה שמדובר בצירוף של כמה גורמים". הנה כמה גורמים שעליהם מצביעים המומחים:

 

ציוד רפואי משופר

מצב מערכת הבריאות של גרמניה טוב משמעותית בהשוואה לשכנותיה באירופה. ביחידות לטיפול נמרץ יש 25 אלף מיטות עם מכונות הנשמה. בצרפת יש כ-7,000, באיטליה כ-5,000 ובבריטניה קצת יותר מ-4,000. הנתון הזה משפר את סיכויי ההחלמה של החולים בגרמניה.

אנגלה מרקל  (צילום: AFP)
אנגלה מרקל בנאום לאומה(צילום: AFP)
 

אנגלה מרקל  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

כדי למנוע עומסים מבתי החולים – כפי שקורה באיטליה או במזרח צרפת, ממשלת גרמניה הודיעה שהיא מתכננת להכפיל את מספר המיטות ביחידות לטיפול נמרץ. הכוונה היא להפוך גם בתי מלון ומבנים ציבוריים גדולים לבתי חולים מאולתרים, כדי להעביר לשם חולים במצב בינוני וקל - ולאפשר לרופאים בבתי החולים לקלוט רק את מי שבמצב קשה.

 

אבחון מוקדם

כריסטיאן דרוסטן, ראש המכון לווירולוגיה במכון שריטה בברלין, אומר שהאבחון המוקדם תורם למאבק נגד הקורונה. "אנחנו מאבחנים את המחלה בשלב מוקדם מאוד במדינה הזאת. אנחנו מובילים מבחינת אבחון ומעקב", הוא מסביר. בינואר החוקרים במכון היו מהראשונים שפיתחו בדיקה לגילוי הנגיף.

רחובות ריקים בגלל הסגר, נגיף הקורונה במינכן, גרמניה (צילום: רויטרס)
רחובות ריקים במינכן(צילום: רויטרס)

רחובות ריקים בגלל הסגר, נגיף הקורונה במינכן, גרמניה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

בנוסף פועלת בגרמניה רשת של מעבדות עצמאיות. מעבדות רבות החלו את הבדיקות כבר בתחילת ינואר, כשמספר החולים עדיין היה נמוך מאוד. מספר המעבדות הגבוה אפשר לגרמניה לערוך מדי יום 12 אלף בדיקות. בהשוואה למדינות אחרות, בגרמניה קל יחסית לעבור בדיקה. כל מי שפיתח תסמינים, היה במגע עם חולה קורונה או חזר לאחרונה מאזור "מסוכן" זכאי לבדיקה.

 

חולים צעירים יותר

בהשוואה לשאר העולם, בגרמניה הנדבקים צעירים ובריאים יותר. לותר וילר, נשיא מכון רוברט קוך (שעוקב אחר מחלות מדבקות), אמר: "בגרמניה, יותר מ-70% מהנדבקים עד כה הם בני 20 עד 50". כמו בסקנדינביה, הנדבקים הראשונים בגרמניה היו אזרחים שחזרו מחופשות סקי באיטליה ובאוסטריה.

ברלין גרמניה נגיף קורונה (צילום: MCT)
חוסמים גישה בברלין(צילום: MCT)
 

ובכל זאת, במדינה שבה כמעט רבע מהאוכלוסייה מעל גיל 60, יש חשש שמספר המתים יזנק בהמשך.

 

ההסבר האיטלקי

הסבר נוסף, לפי מומחים איטלקים, הוא שבניגוד למדינות אחרות גרמניה נוטה שלא לבצע נתיחה שלאחר המוות. "אנחנו לא מתייחסים לנתיחות כגורם מכריע. העקרון שמנחה אותנו בזמן העבודה הוא שהחולים נבדקו לפני שמתו", אמרו במכון רוברט קוך.

רחובות ריקים בגלל הסגר, נגיף הקורונה בברלין, גרמניה (צילום: AFP)
ברחובות ברלין(צילום: AFP)
 

רחובות ריקים בגלל הסגר, נגיף הקורונה בברלין, גרמניה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

לפי ג'ובאני מאגה, ממועצת המחקר הלאומית באיטליה, פירוש הדבר הוא שחולה שמת בבידוד ביתי, ולא אושפז בבית החולים, לא ייכלל בסטטיסטיקה של קורבנות הקורונה.

 

 

גרמניה סגרה השבוע בתי הספר, חנויות רבות ואתרים ציבוריים. בנאום לאומה אמרה הקנצלרית אנגלה מרקל שגרמניה מתמודדת עם האתגר הגדול ביותר שלה "מאז מלחמת העולם השנייה". היא קראה לגרמנים לציית למגבלות שנועדו לבלום את התפשטות הקורונה. הקנצלרית קראה לאזרחיה לקחת חלק בעצירת המגפה. "המצב חמור. קחו את זה ברצינות. לא היה למדינה שלנו אתגר גדול כל כך, לא מאז איחוד גרמניה ולא מאז מלחמת העולם השנייה. זה תלוי מאוד בסולידריות הקולקטיבית שלנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
ליד שער ברנדנבורג בברלין
צילום: AFP
מומלצים